Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bursalı Akia, Tacikistan'da Araç Üretiyor

Tacikistan - Türkiye işbirliğiyle Duşanbe Kenti'nde 2018 yılında başlayan Akia ve Avesto , beraberliği, ilk araçlarını yollara çıkarmaya başladı.Tesisin imal ettiği ilk araçlar, 12 metre uzunluğundaki; Akia Ultra LF12 oldu.





LLC Akia Avesto Otomotiv Sanayi; Ocak 2018'de faaliyete başladı.Ve bu ortak girişim Tacikistan Cumhuriyeti'nin Ulusal Kalkınma Stratejisinin 2030 yılına kadar ülkeyi sanayileştirme hedefinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.






Bursa'da araç üreten AKİA, zaten son dönemde Duşanbe'de Ultra LF 12 modeliyle
 200 otobüslük ihale kazanmıştı!




Akia- Avesto'nun Tacikistan merkezli internet sitesinde yazıldığına göre beş farklı tipte şehir içi ve metrobüs aracının üretimi ilerleyen zaman içinde gerçekleşecek.Araçlarda, Bursa'dan da gidecek parçalar ile Mercedes Benz motorları kullanılacak.


Yerli Metrobüs, Bursa ve Akia






Yerli Motor Super Star, 87 ve 122 Beygir Güce Sahipti


Firma; 200 kişilik çalışanıyla yıllık 300  (bazı kaynaklara göre 600) araç kapasitesine sahip.
Kuruluşun sosyal medya hesaplarında yayınladığı fotoğraflardan biri dikkat çekici; zira resimde, Akia'nın bildiğimiz iki otobüsün yanında yine Bursalı Karsan'ın imal ettiği Jest, Atak ve Star modelleri yer alıyor.Tek fark ise araçlarda Karsan yerine Akia logosu ile midibüslerde Akia'yı yansıtan ön tasarımın yer alması.


Türkiye'nin Yerli ve Elektrikli Otomobili GEN Hazır







Bu durumda, bir yanlışlık olmayacağına göre Tacikistan şirketi Karsan'la da bir anlaşma yapmış durumda!Ya montaj yada tamamen Bursa'dan getirilecek araçlar, Akia markasıyla satışa sunulacak..


Yerli Araba Değil Yerli TRaba









Kaynaklar, http://www.akia.com.tr
https://www.otometre.com/2016/08/yerli-metrobus-bursa-ve-akia.html
https://www.facebook.com/pg/akiaavesto.tj/
http://avesto.tj/pages/10
http://akia-avesto.tj/
https://www.instagram.com/akiaavesto.tj/

2 yorum:

  1. https://www.google.com/search?q=güleryüz+otobüs&client=ms-android-samsung&tbm=isch&tbs=rimg:Cby4fOktYI20IkCSALSPYESO9hJy3eB-VA57Ei-Zv8pza9hm-CQh4ZkRh3Fr-HAXUK6i5g5MuRWiBUETUB2UFOXbnCbSXPBkbhSIKhIJkgC0j2BEjvYRtQhmZxwMH2IqEgkSct3gflQOexFcinyNl-2-ECoSCRIvmb_1Kc2vYEcYpWwyX-XD2KhIJZvgkIeGZEYcRTYidVokEdh4qEglxa_1hwF1CuohHILzxx2ENhoioSCeYOTLkVogVBEZFBWMEFqtnCKhIJE1AdlBTl25wRwxIDIYw1uFoqEgkm0lzwZG4UiBGHa0cOdpSHjw&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwjZxvSHsr7jAhUCLVAKHXdCAuEQuIIBCB0&biw=320&bih=452#imgrc=FBT5gF9Ec4HAUM%3A küçük Mercedes otobüs buldum nerde üretiliyor acaba

    YanıtlaSil
  2. Güleryüz, Mercedes Benz için midibüs tarzı bir araç üretiyordu.
    Son durum hakkında bilgim yok.
    Akia ile Güleryüz'ün Bursa da üretim yapması dışında bir ortak noktası yok. Belki kullandıkları motor aynı markayı taşıyor olabilir..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..