Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ODTÜ Formula Racing, Devrim19 FNSS ile Türkiye'yi temsil edecek

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.nin ana sponsorluğunu üstlendiği  ODTÜ Formula Racing Takımı öğrencilerinin geliştirdiği, Devrim19 FNSS otomobili, ülkemizi Ağustos ayı içinde iki uluslararası yarışta temsil edecek.





 Ekip, 5-11 Ağustos tarihlerinde, Almanya, Hockenheimring pistinde  “Formula Student Germany” sonrasında,  12-18 Ağustos tarihlerinde, Çek Cumhuriyeti, Autodrom Most pistinde gerçekleştirilecek olan “Formula Student Czech Republic” yarışında rakiplerini geçmeye çalışarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyor.





Devrim19 FNSS Otomobili'nin lansmanı, 19 Temmuz’da  FNSS Gölbaşı tesislerinde yapılmıştı.Aracın 200 kilometrelik test sürüşleri ile geliştirme çalışmaları sona ererken takımda 11 farklı bölümden 50 öğrenci beraber çalıştı.



Hayal değil;1 litreyle Edirne - Erzurum, hemde 2 kez!








ODTÜ Makine ve İnovasyon Topluluğu öğrencilerinin oluşturduğu METU Formula Racing Takımı, Temmuz 2017 ‘de İngiltere Silverstone pistinde, tasarladıkları içten yanmalı Devrim17F aracı ile katıldıkları Formula Student yarışında “En İyi Yeni Katılan Takım” olmayı başardı. Yarıştan sonra 30 kişilik ODTÜ öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekip ile tasarladıkları Devrim17F aracını geliştirerek ürettikleri Devrim18H aracı ile Temmuz 2018’de İtalya’da düzenlenen Formula ATA Italy yarışmasına Class 1 kategorisinden katılarak bu kategoride de “En İyi Yeni Katılan Takım” olmayı başardı.


Çukurova Racing Takımı, hızlanma dalında birincilikle beraber toplam 4 kupa ile yarışmayı tamamladı.





Kaynak; https://www.fnss.com.tr/haber/fnss-savunma-sistemleri-a-s-ana-sponsorlugu-ile-odtu-formula-racing-takimi-ogrencilerinin-gelistirdigi-devrim19-fnss-araci-ulkemizi-temsil-edecek
https://me.metu.edu.tr/tr/duyuru/odtu-makina-ve-inovasyon-toplulugu-formula-takiminin-basarisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..