Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Almanya'nın en yeni otomobil markasından elektrikli, güneşli ve yosunlu otomobil!Dünyada bir ilk

Almanya merkezli elektrikli otomobil firması Sono Motors GmbH; güneş enerjili elektrikli aracı Sion'u geliştirdi.Şimdilik bir modeli olan firma, daha önce aracın dışından detay verirken şimdi ise kabin içini gösterdi.Bu araç, (dünyada bir ilk) havayı filtre eden ve nem oranını ayarlayan yosunlu bölgelere sahip!





Almanya'da geliştirilen bu çevreci otomobil, İsveç'te Trollhättan kentindeki fabrika da imal edilecek 2020 itibarıyla.Elektrikle çalışan ve güneş enerjisiyle desteklenen otomobil, bir zamanlar SAAB'ların bantlarından indiği tesiste üretilecek!Bu tesisler tahmin edebileceğiniz gibi; bir çok firmayla işbirliği yapan, Türkiye'nin yerli otomobil projesinde adı geçen ve internet sitesinde hala TÜBİTAK ile işbirliği bulunduğu ifade edilen Çinli-İsveçli NEVS şirketine ait.






Sono Motors derki;  "Bir üretim tesisi kurmak çok zaman, para ve uzmanlık gerektirir. En başından beri genç ve esnek bir şirket olarak zaten var olan kaynakları kullanmak ve Sion'u deneyimli bir ortakla üretmek istediğimizi biliyorduk." Bahsedilen güçlü bir vizyon ile güçlü bir ortak NEVS oluyor.






"NEVS, 2012 yılında bir biyo enerji endüstrisi öncüsü olan Kai Johan Jiang tarafından kurulmuştur. İsveç şirketi, statükoyu yeniden düşünerek sektörde devrim yapan SAAB'tan devraldığı güçlü miras, deneyimli ekip ve know-how'ı kullanıyor. Bizim gibi, NEVS çevremizdekiler ve gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir gelecek için hareketliliğin şekillenmesine inanmaktadır."






Sono Motors; aracını "SEV" (Solar Electric Vehicle) olarak adlandırmakta.Kısaca güneş enerjili taşıt anlamına gelen bu kısaltma, SUV ve EV terimleri/kısaltmaları gibi otomobilli hayatın içinde sıkça duyulmaya aday..



Sion Nedir? 

Sono Motors; 
Sion, pilini ayrıca güneş enerjisi kullanarak şarj edebilen ilk seri üretilen otomobildir. Böylece yeni bir araç sınıfı sunuyoruz: SEV - Güneş Elektrikli Araç.




Otomobilin çatısı, kaputu ve tüm gövdesi, polimer tarafından iyi korunan monokristal silikon hücreleri ile tamamen kaplanmıştır. Bu sisteme viSono diyoruz. İki yönlü şarj işlevi sayesinde - biSono - Sion'unuzda depolanan enerjiyi örneğin elektronik aygıtlara güç vermek veya hatta başka bir elektrikli araba şarj etmek için paylaşabilirsiniz. Organik yosun filtresi - breSono - kabindeki nemi kontrol eder ve partikül maddeleri filtreler.

Sion bir aile dostu çok yönlü. Beş kapı, beş koltuk (2 + 3), ISOFIX konektörler ve cömertçe boyutlandırılmış bir bagaj çok fazla alan yaratır. Güçlü bir elektrikli motor maksimum 140 km / s hıza izin verir. İsteğe bağlı çekme çubuğu maksimum 750 kilogram yüke izin verir.


Sion, WLTP standardına göre 255 kilometre menzile sahiptir. Entegre hızlı şarj sistemi, daha uzun mesafeleri sorunsuzca da kapatabileceğiniz anlamına gelir. 50 kW DC'ye kadar şarj kapasitesiyle, pili sadece 30 dakikada% 80'e kadar şarj edebilirsiniz. Evde, pili normal bir ev soketi kullanarak şarj edebilirsiniz. Ancak, bir 'wallbox' kurmanızı tavsiye ederiz. Şarj sistemi hakkında daha fazla bilgiyi Şarj altında bulabilirsiniz  .







Aracın geliştirilmesi ve üretiminde ki ortaklar arasında Bosch, NEVS, Continental, Elringklinger firmaları da var.

Teknik Bilgiler;

Fiyat 25,500 €
Batarya  35 kWh (WLTP)
Motor   120 kW 
Bagaj Hacmi 650 Lt

CCS'nin Şarj Edilmesi: 30 Min. 
Tip 2: 3,5 sa 
SchuKo: 13 sa

Menzil 250/255 km
Solar Menzil 34 km / güne kadar
Tork 270 Nm
Maks. Hız 140 km / saat
Çekme Çubuğu 750 kg
Önden çekiş,
Yerden Yükseklik 165 mm


ViSono; Sion, pilini ayrıca güneş enerjisi kullanarak şarj edebilen ilk seri üretilen otomobildir. Entegre güneş hücreleri, Sion'un şarj edilmek zorunda kalmadan aynı anda birden fazla gün kullanılmasını mümkün kılar.




BiSono; İki yönlü şarj, Sion'un yalnızca elektrikle şarj edilebileceği gibi, depolanan elektriğini istediği zaman paylaşabileceği anlamına gelir. Sonuç olarak, araba tekerlekler üzerinde bir enerji depolama aygıtı olarak hareket edebilir.

Çift yönlü şarj tapası kaputun ön tarafında bulunur ve dışarıdan erişilebilir olmasını sağlar. Depolanan elektriği kullanmak için, cep telefonunuzu veya bilgi eğlence sisteminizi kullanarak kaputtaki kapağın kilidini açabilirsiniz. Bu şekilde bu enerjiyi potansiyel hırsızlığa karşı koruyoruz.

Kusursuz Tatilin İlk Adımı Enterprise Araç Kiralamadan Geçiyor

Sıradan bir ev prizini kullanarak 3.7 kW'a kadar olan herhangi bir ortak elektronik cihaz (230 volt) için Sion'dan enerji çekmek mümkündür. Bu yeterli değilse, daha fazlası da var. Hızlı şarj işlevi, diğer elektrikli arabaları 11 kW ile şarj edebileceğiniz veya yüksek voltajlı cihazları çalıştırabileceğiniz anlamına gelir. Bu günlerde, elektrik prizinin olmadığı yerlerde elektrik genellikle iki zamanlı jeneratörler vasıtasıyla üretilir.







BreSono; Sadece Sion'a yapay bir hava filtresi takmak bizim için yeterli değildi, bu yüzden breSono sistemini geliştirdik. Yapay hava filtresini tamamlamak için Island moss'u gösterge panelinin ve orta konsolun içine entegre ettik. breSono, yalnızca aracın iç kısmının yenilikçi tasarımı değil aynı zamanda Sion'un doğal hava filtresi sistemidir. Bu, aracın iç nemini olumlu yönde etkilerken iç hava kalitesini sürekli olarak iyileştirdiği anlamına gelir. Yosun verimliliğini test ederken, partiküllü maddelerin% 20'sini havadan dışarıda filtrelediğini tespit ettik. Bu durumda yosun artık enzimatik bir reaksiyona sahip olmadığından, buna özel bir şekilde bakmanıza gerek kalmaz. Düzenli bir filtre değişimi sırasında yosunun değiştirilmesi de kolaydır. Yosunu birkaç yıl boyunca test ettik ve gözle görülür herhangi bir değişiklik bulamadık. Ada Yosun'un rengi oldukça tutarlı kalır ve yıllar boyunca doğal görünümünü korur. 

İkinci El Araç İçin Kredi Kullanılır mı?

Kaynaklar; https://sonomotors.com
https://www.nevs.com
https://teknikensvarld.se/saab-fabriken-i-trollhattan-ska-bygga-hundratusentals-tyska-elbilar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..