Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Salih Yoluç ve Ayhancan Güven; Porsche Ve Aston Martin'le başarıdan başarıya koşuyor..

Türkiye'nin motorsporlarındaki gururlarından Salih Yoluç ve Ayhancan Güven başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor..2019 Blancpain GT Series Endurance Cup‘ta Pro-Am kategorisinde Türk sporcu Salih Yoluç  pilotlar şampiyonu olurken  Ayhancan Güven, Barcelona Catalunya pistinde 28-29 Eylül tarihlerinde iki yarış olarak koşulan Porsche Carrera Cup Fransa 5.ayağından bir birincilik ve bir üçüncülük kazandı.






Salih Yoluç'tan Büyük Başarı 
Ülkemizi Dünya pistlerinde başarıyla temsil eden sporcumuz Salih Yoluç, bu sezonunda FIA Dünya Endurans Şampiyonası‘yla birlikte takip ettiği Blancpain GT Series Endurance Cup‘ta Pro-Am kategorisinde pilotlar şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.





TF Sport takımı adına Aston Martin Vantage AMR GT3 direksiyonunda Ahmad Al Harthy ve Charlie Eastwood ile birlikte mücadele eden temsilcimiz, 28-29 Eylül tarihlerinde Barcelona’da koşulan sezonun 10. ve son yarışının ardından 2019 sezonunu hem pilotlar hem de takımlarda şampiyon olarak tamamladı.





Yoluç, 01-03 Kasım tarihlerinde İtalya Vallelunga pistinde yapılacak olan 2019 FIA Uluslar Kupası‘nda milli sporcu Ayhancan Güven ile birlikte geçen yılki başarılarını tekrarlamak hedefiyle piste çıkacak.




Ayhancan Fransa Kupası Liderliğini Korudu
28 Eylül Cumartesi günü koşulan serinin 9. yarışını 29 rakibini geride bırakarak kazanmayı başaran Güven, bir kez daha podyumda İstiklal marşımızı dinletmeyi başardı. Pazar günü koşulan ve ilk sırada başladığı 10.yarışta ise lastik seçimi ile ilgili yaptığı strateji hatasıyla pozisyonunu koruyamayan Güven, bu yarıştan üçüncü olarak ayrılabildi.





Bu yarışın ardından geçtiğimiz yıl şampiyon olarak tamamladığı Porsche Carrera Cup Fransa serisinde liderliğini 5 puan farkla koruyan temsilcimiz, 12-13 Ekim tarihlerinde Fransa Paul Ricard pistinde koşulacak olan sezon finali ile şampiyonayı tamamlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..