Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni BMC SUV (Zırhlı Komuta/Personel Aracı)

BMC Pikap'tan sonra aklımıza BMC markalı bir SUV olabilir mi ? sorusu geldi.Kaslı, dolgun  ve Hummer'e rakip olabilecek  bir tasarımla ortaya çıkan BMC Pikap üzerine geliştirilen SUV modelinin ise şimdilik resimlerini görebiliyoruz..






Şu an, belki de İzmir'in bir yerlerinde mutlaka test sürüşleri de yapılıyordur!


Yerli Otomobilin İnternet Sitesi; Yeni Sayfalarıyla Yayında


BMC, SUV ve Pikap'ın tasarımlarını geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil ettirmiş.






BMC Pikap ile aynı tasarımı kullanan aracın arka kapılardan sonrası bir SUV veya  yüksek bir SW olmakla beraber  ön tekerleğin yanlarındaki büyük havalandırma çıkışları yok.


Yeni BMC Pikap; BMC'nin zırhlı 4x4'ü


Çamurlukların üstü ,  pikapta  siyahken yeni araçta gövde rengiyle aynı.






Aracın arkası genel tasarımla uyumlu, haliyle sade ve düz çizgiler hakim.






BMC SUV, pikap gibi zırhlı olup silahlı kuvvetlerin ihtiyacını (komuta, personel..)
 karşılama hedefiyle hazırlanmış.Zaman içinde belki sivil versiyonlarını görebiliriz..






Aracın B ve C sütunu bazı otomobillerdeki gibi siyah renkte.D sütunu ise daha geniş.





İlk Yerli Otomobil Devrim'in Replikası'nı Almak İster misiniz?



Kaynak; Türk Patent ve Marka Kurumu

10 yorum:

  1. Bu araç yapılırsa Yerli otomobil oldu demektir. :) Çok güzel olmuş. Pikap daki gibi ampul far yapmamışlar. Wowturkey forumunda fotoshop yapmıştım hatırlarsanız. Buna bayağı benziyor. Kaputun üstündeki şişkinliği düzleştirip en arka camı düz yaparlarsa tasarım ile daha uyumlu olur bence.
    Umarım yerli dizel bir motor kullanırlar. BMC nin bu araç için motoru yok ise Tümosandan dizel motor ve artarma organları şanzıman şase vs alınabilir. Böylece aracın yerlilik oranı da daha yüksek olur.
    Yerli otomobil denilebilecek bir araç çıkaracaklar gibi duruyor. Tarz olarak bana eski Land Rover ları hatırlattı. Bu araç tamamlanıp Devletin bütün kademelerinde kullanılabilir.
    Hadi hayırlısı umarım üretime geçirmeyi başarırlar :)

    YanıtlaSil
  2. Tümosan'nın motoru en fazla şua an için 115 beygir.Dolayısıyla bu araç için az gibi görünüyor.Ama, Tümosan'ın yeni motor ve ekipmanları hazır olursa ve bu araç en erken her şey yolunda giderse 2020 nin sonlarına doğru yola çıkabilir!

    YanıtlaSil
  3. Bence BMC bu işe hiç bulaşmamalı, kamyon işine odaklanmalı. Megastar yaptılar alanın elinde patladı. Minibüsleri helva gibi dağıldı, kapıları bile kapanmıyor her yerinden ses geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Megastar'dan memnun olanda olmayanda var.Ancak, bu kez BMC farklı bir yapılama ve yenilenmeyle geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. BMC, Megastar zamanındaki BMC değil. Kaliteli olursa başarılı olur. Wowturkey forumunda biraz fotoshopladım. Aslında biraz daha sade hatlı olsa farlar ve ön ızgara büyüse camlar ve ön kaput düz olsa çok daha yakışıklı olur araç.
      http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=7367001#7367001

      Sil
  5. Fotoşop çalışmanı gördüm.
    Sivil versiyon için ufak tefek detaylara güzel bir araç çıkarılabilir. Tuğra'nın ilk haliyle son hali gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmamı beğendiğinizi düşünüyorum. Eski Land Rover lar gibi köşeli tasarımlar güzel olur. Sade tasarımlar herkesin hoşuna gider. Sivil versiyonu için biraz daha sade çizgiler tercih edilebilir. Acaba aracı pres kaporta mı yapacaklar yoksa sac kaporta mı olacak? Umarım profesyonel araç üreticileri gibi pres kaporta yapmayı başarırlar. Tümosan TMSN 6 Silindir Motor 230-530BG aralığında diyor. Yani sivil versiyonuna 230 hp lik motor kullanılabilir. 2020 gibi hazır olur bence. BMC, Tümosandan motor alır mı orasını bilemem. Ancak alsa yerlilik olarak çok iyi olurdu.

      Sil
  6. Çalışmanı tabii ki beğendim. :)
    Aracın farları , ön tasarımı ve yanlarda çamurluk ve omuz tasarımı gibi yerlerde küçük dokunuşlar büyük işler çıkarabilir!

    YanıtlaSil
  7. neredeyse 1 yıl önce tanıttığı kamyonu bile piyasaya çıkaramayan BMC fantaziler alemine dalmış!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..