Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Groupe PSA ve FCA, yeni sürdürülebilir ulaşım döneminde bir dünya lideri yaratmak için güçlerini birleştirmeyi planlıyor

Görüşmeler, yüzde 50 Groupe PSA hissesine ve yüzde 50 FCA hissesine sahip, küresel ölçek ve kaynaklarla yeni bir ortak girişimin oluşmasını sağladı. Bağlanabilirlik, elektrikliye geçiş, paylaşım ve otonom sürüş de dahil olmak üzere hızla değişen bir dünyada bu yeni ortak girişim inovasyonu teşvik etmek ve bu zorlukları hız ve sermaye verimliliği ile karşılamak için güçlü küresel Ar-Ge ayak izi ve ekosisteminden yararlanacak. 





Ortak girişim, yıllık satış adetleri bakımından en büyük 4. küresel OEM'i yaratacak (8,7 milyon araç)
Ortak girişim FCA’nın Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki gücü ve Groupe PSA’nın Avrupa’daki gücünden oluşan sinerji ile faaliyet göstereceği pazarlarda en yüksek marjlara ulaşacak.
Ortak girişimle grup; lüks, premium, büyük hacimli binek otomobil, SUV ve kamyon ve hafif ticari araç pazarlarındaki ilgili markalarla güçlerini birleştirerek daha güçlü olacak.
Ortak girişim; yeni sürdürülebilirlik çağını şekillendiren; elektrikli güç ve aktarma organları, otonom sürüş ve dijital bağlantı gibi teknolojiler konusunda şirketlerin kapsamlı ve gelişen becerilerini bir araya getirecek.

Ortak girişim herhangi bir tesis kapatmadan yıllık yaklaşık 3,7 milyar Euro işlem gerçekleştirecek.
Üst düzey karma yönetim ekibi geçmiş dönemlerde OEM alanındaki başarılarıyla ortak girişim için yeni değerler yaratacak.





Hollandalı ana şirketin kurulu dengeli bir temsile ve bağımsız yönetim kurulu çoğunluğuna sahip olacak. John Elkann Başkan ve Carlos Tavares ise CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Londa ve Rueil Malmaison 31 Ekim 2019. Peugeot S.A. Denetleme Kurulu ve Fiat Chrysler Automobiles N.V (“FCA”) (NYSE: FCAU/MTA: FCA) Yönetim kurulu oybirliğiyle yüzde 50/50 hisse ile bir ortak girişim kurmaya karar verdi. Her iki kurul da, önümüzdeki haftalarda bağlayıcı mutabakata varmak için görüşmeleri tamamlamak üzere kendi ekiplerine görev verdi.
Groupe PSA ve FCA işletmelerini birleştirme planı iki şirketin üst düzey yönetimlerinin yoğun görüşmeleri sonucu oluştu. Her iki taraf da fırsatları başarılı bir şekilde değerlendirmek ve yeni ulaşım çağının zorluklarını etkin bir şekilde yönetmek ve bir endüstri lideri yaratmak için güç birliğinin mantıklı ve cesur bir hamle olduğu konusunda hemfikir.


Önerilen ortak girişim Magneti Marelli ve Faurecia hariç 2018 rakamlarına göre yaklaşık 170 milyar Euro gelir, 11 milyar Euro tekrarlayan faaliyet karı ve satış adedi (8,7 milyon araç) açısından en büyük 4. küresel OEM’i yaratacak. İşlemden kaynaklanan değer kazanımının; araç platformları, aktarma organları ve teknolojideki büyük ölçekli yatırımlar için kaynakların daha etkin bir şekilde kullanılması ve ortak girişimin yeni ölçeği ile oluşan gelişmiş satın alma kabiliyeti olmak üzere yarattığı sinerjinin yıllık yaklaşık 3,7 milyar Euro olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu tahminler herhangi bir tesis kapanışına dayanmamaktadır.
Hedeflerin yüzde 80’inin 4 yıl sonunda sağlanacağı öngörülüyor. Hedeflere ulaşmanın toplam maliyetinin 2,8 milyar Euro olduğu tahmin ediliyor.

Her bir şirketin hissedarları yeni ortak girişimin öz kaynaklarının yüzde 50'sine sahip olacak ve birleşmeden doğan faydaları eşit olarak paylaşacak. Bu birleşme, Hollandalı bir ana şirket altında gerçekleşecek ve yeni şirketin yönetim yapısı katkıda bulunan hissedarlar arasında dengelenmiş olacak ve yöneticilerin çoğunluğu bağımsız olacak. Kurul 11 üyeden oluşacak. Beş Kurul üyesi FCA (Başkan olarak John Elkann dahil) ve beş kurul üyesi Groupe PSA (Kıdemli Bağımsız Direktör ve Başkan Yardımcısı dahil) tarafından aday gösterilecek. Carlos Tavares beş yıllık ilk dönemde İcra Kurulu Başkanı olarak görev alacak ve aynı zamanda Yönetim Kurulu üyesi olacak.

Carlos Tavares yapmış olduğu değerlendirmede: “Bu birleşme, tüm paydaşlara önemli bir değer katacak ve ortak girişim için parlak bir gelecek yaratacak. Mike ile yapmış olduğumuz çalışmalardan memnunum ve birlikte harika bir şirket kurmak için onunla çalışmaktan çok mutlu olacağım.” dedi. 

Mike Manley ise, “Endüstriye yön verecek böylesine önemli bir ortak girişimde Carlos ve ekibi ile birlikte çalışma fırsatı yakalamak beni çok mutlu etti. Groupe PSA ile uzun ve bir başarılı işbirliği geçmişimiz var ve böylesine harika bir ekiple birlikte dünya standartlarında küresel bir ulaşım şirketi yaratabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Yeni grubun Hollanda merkezli ana şirketi Euronext (Paris), İtalya Borsası (Milan) ve New York Menkul Kıymetler Borsasına kote olacak ve Fransa, İtalya ve ABD olmak üzere yönetim ofisleriyle faaliyet gösterecek.

Yeni ortak girişimin tüzüğü, sadakat programı çerçevesinde genel kurulda hissedarlar tarafından kullanılan toplam oyların yüzde 30'unu tek bir hissedara verilmemesini öngörüyor. Ayrıca, mevcut çifte oy haklarının devredilmeyeceği ve birleşme tamamlandıktan sonraki üç yıllık bir sürenin sonunda yeni çifte oy haklarının oluşması öngörülüyor.

EXOR N.V., Bpifrance Participations SA, DFG ve Peugeot Ailesi'nin hisselerinin askıya alınması birleşme tamamlandıktan sonraki 7 yıl süreyle geçerli olacak. EXOR, Bpifrance Participations ve Peugeot Ailesi hisse senetlerine 3 yıllık bir blok uygulanacak. Ancak bir istisna olarak Peugeot Ailesi'nin kapanışını izleyen ilk 3 yılda payını, sadece Bpifrance Participations ve DFG'den pay alarak yüzde 2,5'e kadar artırmasına izin verilecek.
FCA işlem tamamlanmadan önce hissedarlarına 5,5 milyar Euro tutarında özel bir temettü ve Comau'daki hisselerini dağıtacak. Bunun dışında işlem tamamlanmadan önce Peugeot, Faurecia'daki yüzde 46 hissesini hissedarlarına dağıtacak. Ayrıca hissedarlar FCA’nın Kuzey Amerika ve Latin Amerika’daki güçlü konumundan ve ortak girişimin sinerjisinden doğan avantajlardan da eşit olarak yararlanacak. Bu aynı zamanda FCA’nın üst düzey global markaları Alfa Romeo ve Maserati’nin ortaya koyacağı gelişme potansiyeli ile yaratacağı katma değeri de kapsayacak. Güçlü bir platform ve optimize edilmiş bir yatırımla hayata geçirilen gelişmiş ürün gamı ikonik markalarla birlikte tüm pazar segmentlerini ve güçlü ürünleri kapsayacak.
Tasarı, ilgili birimlerin bilgisine ve danışma sürecine sunulacak ve bağlayıcı mutabakat muhtırası nihai kurulu onayı ve kesin belgeler hakkında anlaşma da dahil olmak üzere geleneksel kapanma koşullarına tabi olacak.



FCA Hakkında

Fiat Chrysler Automobiles (FCA); Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram ve Maserati gibi heyecan verici markalar altında otomobiller tasarlayan, mühendisliğini yapan, üreten ve satan global bir otomobil üreticisidir. Mopar adı altında parça ve servis hizmetinin yanı sıra, Comau ve Teksid markalarıyla bileşen ve üretim sistemleri endüstrisinde de faaliyet göstermektedir. FCA dünya genelinde yaklaşık 200.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. FCA hakkında daha fazla bilgi için www.fcagroup.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Groupe PSA Hakkında

Groupe PSA benzersiz otomotiv deneyimleri tasarlıyor ve her türlü müşteri beklentisini karşılayan mobilite çözümleri geliştirip kullanıma sunuyor. 210.000 çalışanı bulunan grubun; Peugeot, Citroën, DS, Opel ve Vauxhall olmak üzere beş otomobil markası bulunuyor ve Free2Move markası altında çok çeşitli mobilite ve akıllı hizmetler sunuyor. “Push to Pass” stratejik planı, grubun “en üst düzeyde verimlilik seviyesine sahip global bir otomobil üreticisi ve müşteri ilişkilerini ömür boyu sürdüren lider bir mobilite sağlayıcısı olma” vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik ilk adımını temsil ediyor. Otonom sürüş ve bağlanabilirlik özelliklerine sahip otomobiller konusunda öncü olan Groupe PSA, aynı zamanda Banque PSA Finance ile finansman alanında ve Faurecia aracılığıyla otomotiv ekipmanları alanında da faaliyet gösteriyor.


FCA İLERİYE DÖNÜK BEYANLAR

Bu bilgi akışı ileriye dönük beyanlar içerir. Bu beyanlar, FCA'nın gelecek olaylara dair mevcut beklenti ve tahminlerine dayanıyor olup doğası gereği risk ve belirsizlikler içerir. Gelecekte gerçekleşebilecek veya gerçekleşmeyecek olaylara bağlı ve şartlara tabii olup, bu sebeple gereğinden fazla güvenilmemesi gerekir. Gerçekleşen sonuçlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin bir sonucu olarak söz konusu beyanlarda ifade edilenlerden önemli ölçüde farklılık gösterebilir: sermaye ve finansal piyasaların oynaklığı ve bozulması, emtia fiyatlarındaki değişiklikler, genel ekonomik koşullardaki değişiklikler, ekonomik büyüme ve iş koşullarındaki diğer değişiklikler, hava, sel, deprem veya diğer doğal afetler, devlet düzenlemelerinde değişiklikler, kapasite ve tedarik kısıtlamaları dahil olmak üzere üretim zorlukları, teklif edilen iş kombinasyonunun ve öngörülen sinerjinin kararlaştırılıp kararlaştırılmaması, uygulanıp uygulanmaması, çoğu FCA'nın kontrolü dışında olan birçok diğer risk ve belirsizlikler.

FCA ve iştirakleri, direktörleri, danışmanları, çalışanları ve temsilcileri, ileriye dönük beyanlar için herhangi bir sorumluluğu açıkça reddeder.

İleriye dönük beyanlar yalnızca yapıldığı tarihi esas alır. FCA, uygulanan hukukun gerektirebileceği haller dışında bu bilgi akışında yeni bilgileri, gelecek olayları, şartları ya da bu bilgi akışının tarihinden sonra gerçekleşecek herhangi bir sebebi yansıtacak halka açık bilgilendirme veya ileriye dönük beyanlar yapma yükümlülüğünü üstlenmez, bu bilgi akışında belirtilen tüm görüşler haber verilmeksizin değiştirilebilir. FCA, metinde sonradan açığa çıkan tutarsızlıkları veya eksiklikleri düzeltme yükümlülüğünü üstlenmez.
Bu bilgi akışı, görüşmelere, belirli onay ve diğer koşullara tabi belirli işlem teklifleri hakkında bazı bilgiler içerir.

GROUPE PSA İLERİYE DÖNÜK BEYANLAR

Bu bilgi akışı, önerilen herhangi bir işlemin beklenen etkileri de dahil olmak üzere finansal durum, faaliyet sonuçları ve Groupe PSA'nın faaliyetleriyle ilgili ileriye dönük beyanlar içermektedir. 
İleriye dönük bu tür beyanlar, diğer unsurların yanı sıra, bilinen-bilinmeyen risklere, belirsizliklere Groupe PSA'nın kontrolü dışındaki diğer faktörlere tabidir, bunlar işlemden beklenen sinerjinin ve değer yaratımının gerçekleşmemesi olasılığı ya da beklenen zaman aralığında gerçekleşmemesi; işin başarılı entegre edilememesi; işlemin gerekli onayları almama olasılığı, bu tür onayların temini için beklenen zamanın ötelenmesi veya işlemde gerçekleşmesi beklenen faydaları olumsuz etkileyecek eylemler gerektirmesi; işlemin kapanmaması olasılığını da içerir. Bu sebeple, Groupe PSA, ilgili direktörleri, yetkilileri, çalışanları, danışmanları ve başka hiç kimse bu bilgi akışındaki ekonomik çıktılar ve beklentiler veya mali şarta dair etkilerine dair ileriye dönük beyanların, Groupe PSA'nın kredi puanının veya mali profilinin ya da Groupe PSA hisselerine dair pazarın tutarlılığına dair temsilde bulunacak bir pozisyona sahip değildir. Groupe PSA'nın ticari faaliyetlerinin gerçek performansı, başarısı ve zaman içindeki gelişimi, bu bilgi akışında yer alan ileriye dönük ifadelerde ifade edilen veya ima edilen performans, başarı ve zaman içindeki gelişimden bariz biçimde farklı olabilir.
Groupe PSA, ilgili hukukun gerektirebileceği haller dışında bu bilgi akışındaki yeni bilgileri, gelecek olayları, şartları ya da bu bilgi akışının tarihinden sonra gerçekleşecek herhangi bir sebebi yansıtacak halka açık bilgilendirme veya ileriye dönük beyan yapma yükümlülüğünü üstlenmez, bu bilgi akışında belirtilen tüm fikirler haber verilmeksizin değiştirilebilir.
Groupe PSA, metinde sonradan açığa çıkan tutarsızlıkları veya eksiklikleri düzeltme yükümlülüğünü üstlenmez.

2 yorum:

  1. Bu birleşme olursa dünyada en fazla alt markaya sahip şirket olur. Yanılmıyorsam şu anda en çok alt marka volkswagen de var. (Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Skoda, Seat,Cupra, Lamborghini ve Bugatti'nin yanı sıra firma aynı zamanda Ducati, Scania ve MAN markalarına da sahipler)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dahası var; VW Grup olarak Jetta, Cupra adlı yeni markalara da sahip.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..