Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

12. Nesil Sakaryalı Toyota Corolla Hybrid, Avrupa'da Yılın Otomobili Yedi Finalistinden Biri

 Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 Toyota fabrikasında imal edilen  Corolla ilk üretildiği 1966 yılından bu yana 46 milyon adetten fazla satışıyla “dünyanın en fazla tercih edilen otomobili” olmayı sürdürüyor. 30 aday otomobil arasından Avrupa'da Yılın Otomobili seçimi için 7 finalistten biri oldu. Türkiye'de de Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından 2019 yılında düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında da  birinciliği elde etmişti.





Hem prestijli hem tasarruflu
Avrupa'da Yılın Otomobili finalisti Corolla, premium segment seviyesine yükseltilen prestijli iç tasarımı ile tamamen yenilenmiş modern kabin, mükemmel bir görsellik ve dokunsal kaliteyi de sunuyor.





12'nci nesli ile birlikte tüm dünyada giderek artan hibrit talebine cevap veren Toyota Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip. 3.4 lt/100 km yakıt tüketimi sunan Corolla Hybrid, sadece 80-87 g/km aralığında CO2 emisyon salımı gerçekleştiriyor. Böylelikle 3 yılda, benzinli bir araca göre ortalama 1.7 ton CO2 emisyon tasarrufu elde edebiliyor. Bu da 25 ağaç dikilmesine eş değer oluyor. CO2 emisyonunun yanı sıra NOx de havaya ve insan sağlığına zarar veren tehlikeli maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalar, bir dizel otomobilin, 22 adet Corolla Hybrid kadar NOx ürettiğini ortaya koyuyor.

Kendi kendine şarj olan Corolla Hybrid, kullanım koşullarına bağlı olarak yüzde 62’ye kadar EV modunda kullanılabiliyor.  Corolla Hybrid kullanılarak sadece yakıt maliyetlerinde bile 60 bin km kullanımda ortalama 8.000 TL tasarruf edebiliyor. Corolla aynı zamanda 132 HP’lik 1.6 litrelik benzinli motorla da sunuluyor ve yakıt tüketimi ise ortalama 5.7 lt/100 km olarak gerçekleşiyor.






Corolla'nın tüm versiyonları;  Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Zarar Görebilecek Yol Kullanıcıları ve Güvenlik Yardımcıları olmak üzere tüm 4 farklı Euro NCAP kategorisinde 5 yıldızı da almayı başardı. Bu sonuçların yanında, Ön-Çarpışma Sistemi, şehir içindeki hızlarda da maksimum puanı elde etti ve tüm test hızlarından başarı ile çıkarak ne kadar güvenli olduğunu kanıtladı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..