Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Pininfarina imzalı Yerli Otomobil, Saab 9-3 platformunda mı yükselecek?

2022'de seri üretime alınması planlanan yerli otomobilin tanıtılmasına az bir zaman kala yeni duyumlar, yeni bilgiler ortaya çıkıyor.Yerli otomobilde İtalyan bir tasarımcının yer alması şaşırtırken, daha önce satın alınan NEVS/Saab platformu'nun üzerinde yükseleceği de ihtimal dahilinde!





Saabplanet.com adlı internet sitesinin haberine göre;  Türk konsorsiyumu TOGG, Saab 9-3 platformuna dayalı ulusal otomobilin geliştirilmesini hızlandırıyor..






 Yerli otomobil projesine dahil edilen Sergio Rocha’yı COO (Operasyonlardan Sorumlu Üst Düzey Yönetici) daha önce Volkswagen ve General Motors grubunda başarılı işlere imza atmış bir isim.Sergio Rocha’nın Türkiye’ye gelmeden önceki son görevi,; 2018 / 19’da Hindistan’daki bir elektrikli araç (EV) girişiminin Operasyon direktörlüğüydü.


SAAB 9-3, yeniden üretime çok yakın NEVS 9-3 adıyla...






Yerli Otomobilin Tasarımı Pininfarina'dan mı? Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci'nin Yazıları Artık Bursa'da Bugün ve Twitter'da


Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu/TOGG,  önümüzdeki günlerde yeni aracı, ki bunun SUV olması planlanmıştı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın katılımıyla tanıtılacak.2022 yılında da seri üretimin başlaması ve bunu da dört farklı modelin takip etmesi (en geç 2030 yılına kadar ) bekleniyor.


Fikri ve sınai mülkiyet haklarının Türkiye'ye tamamen ait olacağı projenin, Türkiye ekonomisine 50 milyar Euro (55.26 milyar $), cari işlemler açığına 7 milyar Euro katkı yapması ve 4.000 kişi için doğrudan ve  20 000 kişiye de dolaylı istihdam oluşturması bekleniyor.




 Cumartesi günü,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gebze'de katılımıyla yapılacak tanıtımın ileri ki günlere sarkma durumu  söz konusu.


Yerli Otomobil, Benteler, NEVS ve SAAB


Bazı kaynaklara göre de Yerli C-SUV aracın muhtemelen  NEVS L113 kodlu Saab 9-4X tabanlı bir kompakt elektrikli kompakt SUV üzerinde yükselecek!!!NEVS firmasının bahsettiğimiz aracı  ise 2020 de bantlardan çıkmaya başlayacak.




Saab 9-3'ten türetilen platforma dayanan ilk SUV ise 2015'te Çin de imal edilen Senova X65. Saab 9-3 platformundan türetilen Matrix platformunda yükselen SUV, Guangzhou Otomobil Fuarı'nda sergilenmiş.Senova, BAIC firmasına ait olup BAIC 2009 da
Saab 9-3 ve GM'nin en güncel Saab 9-5 platformlarının haklarını GM'den satın aldı.
Kkısaca SAAB platformlarına; Çinli otomobilciler kayıtsız kalamamışlar...


Kaynak:www.saabplanet.com/
www. carnewschina.com
https://www.togg.com.tr/
http://www.baicmotor.com/
http://www.chinamobil.ru/
https://pininfarina.it/
https://www.otometre.com/2019/12/yerli-otomobili-tasarm-pininfarinadan-m.html
https://www.otometre.com/2017/06/saab-9-3-yeniden-uretime-cok-yakn-nevs.html

1 yorum:

  1. Yerli otonun tanıtım günü ertelendi ancak ne zaman tanıtılacak açıklanmadı. Keşke resmi bir açıklama olsa. Acaba prototipi mi yetiştiremediler?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..