Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

SAAB 9-3, yeniden üretime çok yakın NEVS 9-3 adıyla...


SAAB 9-3, geri dönüyor.Bu kez markası SAAB değil NEVS olacak. Belkide bir versiyonu Türkiye şehirlerinden birinde üretilecek!Dış tasarımı genel olarak aynı kalan araç, elektrikli olarak önümüzdeki yıl yollara çıkacak.Yerli otomobil çalışmalarında TÜBİTAK ile beraber çalışan NEVS,  9-3 sedan ve 9-3 X (SUV) adıyla iki  elektrikli konsept otomobili ortaya çıkardı.








Araçların arkası, önü ve jantlarında NEVS adı yer alırken otomobilin sadece ön ve arka lambaları, ızgaraları ve yan aynaları (kamera eklenmiş) değiştirilmiş.

NEVS'ten yeni bir otomobil

 İsveç Ulusal Elektrikli Arac'ın kısa adı olan NEVS, 2012 yılında iflas eden İsveçli otomobil markası SAAB'ı satın almıştı. Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area (THT) ile beraber çalışan Çinli ama İsveçli olan firma, SAAB'ın  9-3 modeli üzerine araç geliştirdi.
150 binden fazla sipariş verilen otomobillerin menzili 300 km civarında.




 NEVS 9-3 Serisi'nin özelikleri

• Yeni NEVS 9-3 serisi, WiFi hotspot , araç içi deneyimini geliştirmek için akıllı telefonla  yazılım güncellemeleri ve pil yönetimini akıllı teknolojilerle destekleme.
• Yeni NEVS 9-3 serisi de% 99'a varan bir filtre verimliliği ile kabin hava, “Her zaman Temiz Hava Kabini” (ACAC). 500 50 ug / m3 arasında PM 2,5 tehlikeli parçacık seviyelerini düşürmek  bir dakikadan daha az sürüyor
• Yeni NEVS 9-3 serisi Saab Otomobil mühendisliği tecrübesi ile  akıllı süspansiyon geometrisi ve  düşük ağırlık merkezi ile olağanüstü bir sürüş ve sürme deneyimi.
• Her iki tasarım, yüksek güvenlik ve kalite standartlarına gösteren İsveçli mirası.
• Yeni NEVS 9-3 serisi  titiz konfor, sürüş ve kullanım testleri geçtikten   sonra 2018 sırasında piyasaya  verilecek.







• Farklı Çinli firmalardan 150'000 i aşkın 9-3 siparişi.
• filo yönetim portalı  ile  sürücülerin ve yolcuların güvenliğini ve sağlığını  artıracaktır.
• 300 km menzil.
• mobilite hizmetleri için akıllı telefonu App Dijital Araç anahtarı.
◦ akıllı telefonla Araç kontrol
◦ Yeni NEVS 9-3 serisi AGH NEVS' Çin fabrikalarında inşa edilecek.





8 yorum:

  1. Bizim yerli otomobili bu nevs firması Türkiye'de mi üretecek orasını tam anlamadım? Bizim yerli otomobil için 2019'u bekleyeceğiz adamlar iki otomobili yapmış bile :) Bize hiç bir şey göstermiyorlar ama :(

    YanıtlaSil
  2. NEVS, TÜBİTAK ile işbirliği yaparak yerli otomobilin geliştirilmesinde beraber çalışıyor.Prototiplerin hazırlanmasında Saab 9-3 platformu kullanılıyor.bu platform NEVS'e ait.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli otomobili bir bakıma Çinli NEVS yapıyor yani? Eeee Türkiye'de Türk ortaklarla üretilmeyecek mi bu otomobil? Yani Yerli diyebileceğiz bir otomobil mi olacak yoksa yine montajcılık mı yapacağız :) ?

      Sil
  3. Prototip aşamasında var NEVS. Seri üretim Türk firmaları tarafından 3 ortakla gerçekleşecek.en azından şu anda görünen, söylenen bu şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm anladım. 3 ortak içinde Devlet olacak mı? Bilginiz var mı?

      Sil
    2. Olmayacak sanıyorum.Ama belki Tübitak kanalıyla küçük bir hisse olabilir; % 10 veya 5 gibi!Özelleştirip satmak amacı da olabilir

      Sil
  4. https://www.haber3.com/otomobil/yerli-otomobil-icin-model-belli-oldu-haberi-4626381 burdaki habere göre % 49 devlete ait olması düşünülüyormuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 51'in devletin olması lazım bence. Çoğunluk hisse özel sektörde olursa yabancı araba şirketleri bu hisseleri alıp Markayı batırırlar :)

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..