Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Pininfarina'lı Yerli Otomobil Laleyle Geliyor..

Yerli otomobilin bugünkü görseli de yayına alındı.Aracın önünde, her iki farın iç tarafındaki lale desenleri dikkat çekici.Laleyle beraber sosyal medya hesabında;  "#DoğumYeriİstanbul" yazısı , Modelin isminin İstanbul olasılığı ve  yerli markanın ambleminin İstanbul silueti ihtimalini akla getiriyor!!!





"#TürkiyeninOtomobili derken çok ciddiydik! İlhamı sensin…#DoğumYeriİstanbul #YeniliğeYolculuk #TOGG" 
Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun Twitter deki hesabında paylaştığı fotoğrafın altında yazan yazı.






Yerli otomobil (veya otomobiller; araçların içinde sedan versiyonununda olabileceği söylentileri var!)   27 Aralık  2019 Cuma Günü Gebze Bilşim Vadisi'nde Cumuhurbaşkanımızın katılımıyla tanıtılacak..

63 yorum:

  1. esla'nin takoz CyberTruck'ina tasarim harikasi diyenler mis gibi zarif mi zarif lale motifini elestiriyor. Neyse biz isimize bakalim;

    Aynalar cok ince, kamerali olacak saniyorum.

    Fiyati 150-200 bin lira civari olursa satis fiyati ve yaklasik luks arac satislarinin sadece yuzde 10'unu engellese cari acik icin buyuk is yapilmis olur. Petrol ithalatini azaltacak olmasindan bahsetmiyorum bile. Bir de yan sanayi olusturacaktir ciddi anlamda ve istihdam katkisi da buyuk olacaktir. Hedeflenen segment belli. Cari aciga marjinal zarari en cok SUV'ler veriyor. 5 tane renault ithal etmeyecegimize, 2 tane audi ithalatini engelleyelim daha iyi.

    Ileride bir gun araba almaya karar verirsem ne yapar eder biriktirir kredi ceker ve elektrikli alirim. Eger ki NCAP testleri basarili gelirse bu arabayi almamak icin hicbir sebebim olmaz. BMC'nin sivil kullanim icin urettigi kamyonetin ic dizaynina bakin. Biz de guzel seyler uretebiliyoruz, dunya Tesla'dan ibaret degil.

    Geliyoruz insaAllah.

    YanıtlaSil
  2. Lale Devri utanc devridir.


    Lale Devri, Osmanlı’nın Batı’ya açılmaya başladığı dönemdir. Birçok reformun yapıldığı; ancak devlet ricalinin zevk ve sefa içinde yaşadığı bir devirdir.
    Lale Devri’nin Nedenleri ve Sonuçları

    Lale Devri, Osmanlı’da 18. yüzyıl ıslahat hareketlerinin başlangıcıdır. Osmanlı’da ilk ıslahat (yenileşme, düzeltme) hareketlerinin başladığı dönem olarak görülür. Aynı zamanda “Batılılaşmanın da başlangıcı” olarak kabul edilir. Devlet adamlarının zevk ve sefa içinde yaşaması, reformlara gölge düşürmüştür.https://www.makaleler.com/lale-devrinin-nedenleri-ve-sonuclari

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok garip. Hergün tesla veya applelın gelecek modelleri için benzer haberleri okuyoruz. Beni teslanın menzili şu olacak veya i13 8 kamera ile gelebilir diye. Kimse teslaya veya apple a küfretmiyor. Ama yerli otomobilde her haberine bir linç girişimi var. Neden?

    YanıtlaSil
  4. Yasadigimiz Lale Devri'ne yakisir bir detay olmus, aferin, bravo!

    Arkadas resmen milletle dalga gecmektir bunun adi. Yok fari, yok on izgarasi yok lalesi yok bilmemneyi.

    Fabrikasi olmayan arabanin prototipini ben ne yapayim??? Burada bile uretmemisler prototipi bir de yerli diyorlar.

    Kardesim milletle birakin dalga gecmeyi, ekonomiyi duzeltin. Yapisal reformlar yapin.

    EDIT: Bu mesaja cevap vermeden once ikici mesaji okursaniz kendinizi de beni de zaman kaybindan kurtarmis olursunuz. https://forum.donanimhaber.com/yerli-otomobilin-lale-seklindeki-izgarasi-ortaya-cikti--141365081-3#141366116

    YanıtlaSil
  5. Hocam 2011 de ve 2015'de ürettiğimiz yerli arabalardan beri kuduruyorlar zaten

    YanıtlaSil
  6. Maserati çakması yapmışlar internette yayıldı resimleri siz neyin peşindesiniz

    YanıtlaSil
  7. Asgari ucretliler 8 yil calisip alirlar.

    YanıtlaSil
  8. Izgaranın tamamını görmeden bu görüntü ile yorum yapmak zor

    YanıtlaSil
  9. Bu zamana kadar ekonomik gücüm olmasına rağmen sıfır araba almaya hiç yanaşmadım 2. El alıp başka yatırımlar yaptım. Ama yerli arabayı yatırım / kar / zarar gözetmeden şimdiden almak niyetindeyim

    YanıtlaSil
  10. Osmanlı lale devri tam günümüzü yansıtmış ülkenin duraklama dönemi hadi hayırlı olsun sonra osmanlı yavaş yavaş yıkılmıştı

    YanıtlaSil
  11. Büyük ihtimalle Pininfarina'nın 2018 yılında yaptığı konseptin aynısı çıkacak araç.

    Link: https://tr.motor1.com/news/240369/pininfarina-k350-konsept-tanitim/

    YanıtlaSil
  12. Ön panjurda marka logosu olarak lale kullanacaklarsa, hayırlı uğurlu olsun lalemiz. Şahsen böyle oryantalist göndermeli bir ızgara yapacaklarına, aracın kendini lale yapsalarmış daha iyi olurmuş.

    YanıtlaSil
  13. wowturkey de lale olabilir demiştim. Tahminim tutacak herhalde Yılmaz bey. Sizce amblemin lale olması iyi midir? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lale nin yerine bize özgü daha güzel şeyler olabilir..Örneğin, İstanbul siluet gibi :)

      Sil
  14. ızgara detayı bana giriş kat ev camına takılan demir doğramayı hatırlattı.

    YanıtlaSil
  15. Bence hoş bir detay lale ��önemli birTürk detayı...

    YanıtlaSil
  16. Yarın da içeriden dantelli bir görüntü gelirse şaşırmam

    YanıtlaSil
  17. Gerçekten ciddi birşey sormak istiyorum.

    Neden %100 yerli takıntısı içindeyiz? Öncelikli hedefimiz yerli olarak elektronik ve mekanik malzeme kullanımının çoğunluklu olduğu, fabrikasının ülkemizde olduğu, mtv ve ötv oranlarının minimize edildiği uygun fiyatlı bir kaç çeşit araba çıkarmak neden değil?

    İnsanların bu konuya çok abarttığını düşünüyorum, bunlar zamanla olacak şeyler, biz yine en büyüğünü, en iyisini, en en en en olanını yapmak için çabalıyoruz.

    Bakın İran'ın bile öyle yada böyle bir aracı var yıllardır ve ülkede en çok satılan araç. Biz ise taksilere bile 100.000TL verip tüm parayı yurt dışına yatırıyoruz.

    Önce doğru aracı üretip ardından tam yerli şekline getirebilirdik, bunu yıllar önce yapabilirdik ama biz yapmamayı tercih ettik. Tam elektrikli, tam Türk, tam tam tam.

    Show peşindeyiz gene sanki. Yaptığımız herşeyi batının gözüne sokmak zorunda değiliz, hedefimiz bu olmamalı. Halkın uygun fiyata alması ve paranın içeride kalması zaten bizim için yerinde olacaktır.

    Biz yaklaşık 10 yıldır krediler ile veya farklı yatırımlar ile paraları sıfır araba alarak yurt dışına gömdük, gerçi bir o kadar da vergisini ödedik. Fakat bu paraların hepsi içeride kalabilirdi.(Gerçi bu paraların doğru harcanacağı da şüpheli.)

    YanıtlaSil
  18. Lale devrine hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  19. adı çağdaş olsun tüm türkçe harfler mevcut

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle herkese iyi siteler, hızlıca konu hakkında yorum yapmak isterim.Şahsım gibi düşünen vatandaşlar için yazayım.


    Burada hiç kimse devletine düşman değil diye düşünüyorum."ocu bucu" diye sınıflandırıp sanki iyi şeylerin yapılmasını istemiyorsun, algısını yaratmakta kimsenin haddine değil. Bloklayın gitsin böylelerini...

    Yerli üretim veya yerli mal nedir? tdk veya sözlük.gov.tr girerseniz yerli mal tanımını öğrenirsiniz: gene de ben yazayım : "Ülkede yetiştirilen veya üretilen sebze, meyve veya malların hepsi."

    Global dünyada her ne kadar yerli kalabilirsin sorusuna cevap şudur, bir malın nitelik ve nicelik bakımından %50,1'ini kendi ülkende üretiyorsan o yerli maldır. Tasarımını başkasına, motorunu başkasına, yazılımını başkasına, kısaca mal değerinin %50,1'inden fazlasını bilgi ve mal ithal ederek üretiyorsan, ürettiğin mala YERLİ MAL DİYEMEZSİN. Mantıkta bunu gerektirir.

    Lafı daha fazla uzatmadan, daha net olarak ortaya çıkmamış bir ürün için kalp kırmaya değmez. Diğer taraftan insanların yerli otomobile karşı olduğunu düşünmüyorum. Siyasetçilerin yalanlarından, yolsuzluklarından, hırsızlıklarından, bencilliklerinden ve daha bir çok işe yaramaz özelliklerinden dolayı eleştirdiğini düşünüyorum ve bu da gayet mantıklı... Ben burada hiç kimsenin herhangi bir siyasetçiye kefil olup, yalan söylemediğine ikna çabasında olduğunu da düşünmüyorum. (umarım öyle değildir)

    Velhasılı kelâm, bu ülke yararına çakılan her çivi için çabalamak gerek, bu çivilerden çıkar elde ederek sömürmeye çabalayanlara ise engel olmak gerek.

    YanıtlaSil
  21. Yav altı üstü bir MockUp gösterecekler aylardır sürünüyoruz. Tamam gösterin artık, en azından neye benzediğini öğrenelim.

    YanıtlaSil
  22. Küçümsediğimiz iran bile yıllardır kendi arabasını üretip ucuz fiyatla satıyor ve halk bu aracı kullanıyor. Bizimkiler ise halkın yararından çok işin şovunun peşindeler..Kime neyin şovunu yapıyorlar acaba onu da anlamıyorum dünyada kim bizi takıyor

    YanıtlaSil
  23. İyi kötü bir başlangıç olsun artık. Geliştirmeler ile sürekliliği olur umarım. Geçen yıllar içinde daha da iyi olacaktır inşallah.

    YanıtlaSil
  24. Ön tasarımı göründüğü kadarıyla Range Rover'ı anımsattı bana.
    Keşke orta sınıfın da parasının yetebileceği düzeyde bir fiyatı ve malzemeleri kaliteli olsa.

    YanıtlaSil
  25. Elektriğin fiyatı da artacak desenize

    YanıtlaSil
  26. Yerli araba muhabbeti çıkalı kaç yıl oluyor. Öyle iki tane resimle olmaz bu işler. Daha bu arabanın üretileceği fabrika bile yok ortada.

    YanıtlaSil
  27. Hahhaa İstanbul'da doğmuş ????

    İstanbul ne zaman italyan oldu ????

    İtalya da tasarlanıp makeup modeller İtalya'da üretiliyor nasıl İstanbul da doğuyor ???? https://twitter.com/TOGG2022/status/1209798513745387521?s=19

    YanıtlaSil
  28. Vaadedilen özellikler olursa çok pahalı olacak. En basitinden batarya maliyetleri ortada. Merakla bekliyorum 500 km 150 bin tl olsun ilk alanlardan olurum ama imkansız. Belki belirli miktarda aracı zararına verebilirler. 2023 de satışa hazır olsa bile öncelik taksilerin falan dönüştürülmesi olacak sanırım. Halka satışı 2025 i görebilir.

    YanıtlaSil
  29. Yerli doblo olmuş bu 😂

    YanıtlaSil
  30. Gören de Hollanda aracı sanacak laleden dolayı.

    YanıtlaSil
  31. Araba yapıyoruz sevinmiyorlar,
    Füze yapıyoruz somurtuyorlar,
    Denizaltı yapıyoruz kuduruyorlar.
    Mutlu olmaları yasaklanmış lanetli bir kavim gibiler... 😂😂😂

    YanıtlaSil
  32. Büyük ihtimalle Pininfarina'nın 2018 yılında yaptığı konseptin aynısı çıkacak araç.

    Link:
    https://tr.motor1.com/news/240369/pininfarina-k350-konsept-tanitim/

    YanıtlaSil
  33. 5 yılda da tüm parçalarını tanıtırlar yarın tekerlekleri görürüz

    YanıtlaSil
  34. Ben de çıktıktan sonra değerli devlet büyüklerimizin acaba Maybach'larını bırakıp buna geçip geçmeyeceğini böyle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  35. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan #TürkiyeninOtomobili

    YanıtlaSil
  36. Lale devrine atifta bulunmuslar sanirim ,ben bir yabanci olsam pek ciddiye almazdim sanirim izgarasinda lale figuru olan bir araci.



    Pininfarina sirketi mi istedi yoksa zorla mi eklettirildi mi lale figuru bunun cevabini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  37. Porsche, BMW, Mercedes ve Chery marka arabaları alırken de Türk tasarımcı yaptı diye övündünüz mü acaba çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  38. tepki veren arkadaşlarda Türk düşmanlığıyla falan suçluyor bizi onlar apayrı kafa zaten.

    Çünkü TR e bu sene gelmişler sanırım :=) https://onedio.com/haber/2010-yilindan-beri-71-kez-yerli-otomobil-yollarda-haberi-yapan-yeni-safak-sosyal-medyanin-gundeminde-892568

    YanıtlaSil
  39. Cuma günü tanıtım saati bellimi acaba?

    YanıtlaSil
  40. Mercedes, BMW, Audi'leri pistten alalım

    YanıtlaSil
  41. İsmi Hünkâr olsa keşke

    YanıtlaSil
  42. İsim bulma olayı çok bambaşka birşey,bir isim koyarken birçok dilde bir karşılığı olup olmadığına dikkat ediliyor. Tabi herhangi bir dilde karşılığı varsa anlamı da önemli.

    YanıtlaSil
  43. Ön panjur osmanlı lalelerinden esinlenilmiş. Gayet güzel ve hoş düşünülmüş. Bu tarz bize has ayrıntıların daha çok olması dileğiyle. 😊

    YanıtlaSil
  44. İlk Arabanın İsmi Başkan2023
    Yada Kurt2023
    Yada Bozkurt2023
    Olabilir mi
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  45. Harika görünüyor. Hemen seri üretime geçilmeli ve fiyatları da elbette Türkiye şartları göz önüne alınarak belirlenmeli.
    Tabi ki gerekli altyapının kurulması ve seri üretime geçilmesi için süre gerekiyor ama inşaallah hepsi hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  46. Herşey çok iyi ama bu araç nerde üretildi ?

    YanıtlaSil
  47. Opel Tigranın adı çıkmıştı zamanında bununda çıkarsa iyi olmaz.

    YanıtlaSil
  48. Bir tasarımcı olarak büyük hevesle süreci takip ediyorum. Lale detayını hiç sevmedim maalesef. İlla bir Türk motifi koymak ve bunu göze sokmak zorunda değiliz, kilim değil bu. Eğer koyacaksanız da bunun çeşitli yolları var.

    Bknz: Volvo - Thor'un çekici temalı farları

    YanıtlaSil
  49. Lale harika olmuş 👏

    YanıtlaSil
  50. Bu araç İtalya da tasarlandı prototipi yapıldı ve ülkemize geldi yapanlar yerli sermaye ve seri üretime 2022 de geçilecek. Fabrikanın yeri falan da cuma günü açılanacak. Araç italyada tasarlandı diye İtalyan arabası olmayacak Türk arabası olacak.

    YanıtlaSil
  51. Geliyor gözümün çiçeği... #TürkiyeninOtomobili

    YanıtlaSil
  52. Pininfarina'nın K350 modelinin referans tasarım olduğu söyleniyordu. Görünene göre oldukça benzer bir tasarım olucak. Lale detayı hariç bir fark göremedim.

    YanıtlaSil
  53. Saab 9.3 icin bosa para verdik sanirsam neyse

    YanıtlaSil
  54. Hep kara hep kara. En iyisi biz bunun adını Karabaş koyalım ��

    YanıtlaSil
  55. Abi film tanıtımı gibi aksiyon falan heyecan bekleyiş ����

    HAYIRLI OLSUN ��������

    YanıtlaSil
  56. Lale şeklinde desen var. Lale arapça da Allah lafzina ait harfleri taşıyor. ������ Teşekkürler

    YanıtlaSil
  57. Doğum yeri İtalya,ordan Türkiye'ye evlatlık olarak geldi.��

    YanıtlaSil
  58. Kalp krizi geçirteceksiniz bize. Tamamen yayınlayın artık ��

    YanıtlaSil
  59. Benim attığım pininfarina k350 bizim otomobili de bu firma tasarlıyor dünya da büyük markaların çoğunu bu firma tasarlıyor.

    YanıtlaSil
  60. Fiyatı önemli dostum. Öyle bi fiyat olsun ki halk tercih etsin ve kendi vatanının arabasına binsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..