Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye otomotiv sektörünün halen faaliyetteki ilk imalatçısı olan TürkTraktör, traktör motorlarının 500 binincisini, Ankara Fabrikası’nda banttan indirdi.

Faaliyete geçtiği günden bu yana Türkiye tarım tarihinin ilk traktörünü üretmek, Türkiye’nin ilk traktör ihracatını gerçekleştirmek, Türkiye’nin ilk yerli traktörünün üretimini yapmak, sektörün ilk Ar-Ge merkezini kurmak gibi birçok “ilk”e imza atan TürkTraktör için, yeni bir kilometre taşı olan bu güne özel olarak şirket çalışanlarının katılımıyla bir kutlama töreni düzenlendi.





TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner; 500 bininci motor üretimiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu sene 65. yılını kutlayan şirketimiz, sektörün %90’ın üzerinde yerlilik oranı ile üretim yapan tek firması olarak öne çıkıyor. Şirketimiz Ankara yerleşkesinde motor, şanzıman, aktarma organları ve aks grubu üretimini gerçekleştirerek sektöründe tek çatı altında bu çeşitlikte üretim yapan en büyük oyuncusu olmaya devam ediyor.






Traktörün kalbi olarak da nitelendirdiğimiz motor üretimi, teknolojinin yerlileşmesi anlamında önemli başarılarımızdan biri. Türkiye’de 1977 yılında başladığımız motor üretiminde, 2017 yılında sektöründe ilk defa ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Tier IIIB ve Tier IV emisyon standartlarına sahip motorları piyasaya sürerek, başarımızı bir adım daha öteye taşıdık. Yeni nesil elektronik kontrollü bu motorlar, aynı yakıt tüketimi ile çok daha yüksek tork ve güç kapasitesi sunuyor. Şirket bünyesinde geliştirdiğimiz ve üretimini gerçekleştirdiğimiz motorların kullanıldığı traktörlerimizi de ilk kez 2018 yılında öncelikle Avrupa ve Kuzey Amerika olmak üzere yurtdışı piyasalarına ihraç etmeye başladık. İleri teknolojiye sahip bu ürünler ile şirketimizin yanı sıra ülkemizi de dünyanın dört bir yanında temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz bu noktada, çiftçilerimizi yakından dinliyor, beklenti ve ihtiyaçlarını anlıyor böylelikle onlara uygun ileri teknoloji çözümleri sunuyor olmamızın önemi büyük. Bu bakış açısı ile yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum.”

TürkTraktör Hakkında 
Türkiye otomotiv sanayinin halen faaliyette olan ilk üreticisi olarak 1954 yılında kurulan TürkTraktör, bugün Avrupa’nın en büyük traktör üreticileri arasında yer almaktadır. Türkiye'de kesintisiz 12 yıldır pazar lideri olan TürkTraktör, 130’un üzerinde ülkeye ihracat yapmaktadır. Koç Holding A.Ş. ile dünyanın en büyük traktör üreticilerinden CNH Industrial'in ortak olduğu şirketin hisselerinin yüzde 25’i BIST’de işlem görmektedir. TürkTraktör; New Holland, Case IH ve Steyr marka traktör üretimi, zirai ekipman ve iş makineleri distribütörlüğünün yanı sıra; New Holland TD serisi ve Case IH JX seri traktörlerin dünyadaki tek tasarım ve ana üretim merkezi, Utility Light seri traktör ve transmisyonların dünyadaki tek üretim merkezi, TD serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi, S8000 seri motorların ana üretim merkezidir. Ankara ve Erenler’de bulunan TürkTraktör tesislerinde 2 bini aşkın kişi çalışmaktadır. "Bugün ve gelecekte modern tarıma yön veren şirket olmak" ilkesiyle hareket eden TürkTraktör, ülkemizin tarım ekonomisinde verimliliğin en büyük destekçisi ve 65 yıldır kırsal nüfusumuzun refahını artıran gerçek bir dosttur. www.turktraktor.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..