Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Yaris, 10 Şubat 2020'de Japonya'dan yola çıkıyor

Yeni nesil küçük otomobil Yaris, olağanüstü sürüş keyfi, litre başına 36.0 kilometre WLTC test döngüsü yakıt verimliliği ve (Hybrid X için) en son güvenlik teknolojileriyle ile sınıfını aşıyor. 3 silindirli 1.5 litre motor, seçeneklerden biri.





Yeni model Yaris, kompakt otomobillerin çevik kullanım özelliğini yüksek kaliteli sürüş konforu ve müşteri beklentilerini önemli ölçüde aşan en son güvenlik ve güvenlik teknolojileri ile birleştirerek geliyor.





Yeni Yaris, kompakt otomobiller için TNGA 3 platformunu (GA-B) kullanan ilk modeldir ve düşük ağırlık merkezine sahip hafif ve oldukça sert bir gövdeye sahiptir. Otomobilin yeni nesil hibrid sistemi 1,5 litrelik sıralı üç silindirli Dinamik Kuvvet Motoru üzerine kuruludur ve kompakt bir otomobil için dünya lideri yakıt verimliliği ile güçlü, kesintisiz sürüş performansı sağlar  . Yeni Yaris, E-Four elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ilk Toyota kompakt otomobil.





Benzinli motor, altı vitesli bir manuel şanzıman ya da 2WD veya 4WD ile  2 ayarlı Direct Shift-CVT opsiyonu olan, yeni geliştirilmiş 1.5 litrelik sıralı üç silindirli Dinamik Kuvvet Motoru ile donatılmıştır. Müşterilere daha fazla seçenek sunabilmek için geliştirilmiş 1.0 litrelik bir motoru daha hafif ve daha kompakt bir CVT ile eşleştiren bir seçenek daha  var.






Yeni Yaris'in oldukça popüler bir kompakt otomobil olması bekleniyor ve bu nedenle çok çeşitli gelişmiş ve kullanışlı işlevlerle donatılmış: Toyota Teammate Advanced Park ile donatılmış ilk Toyota otomobilidir (Panoramik Görünüm Monitörü işlevleri dahil) ) 

 Toyota'nın gelişmiş park destek sistemi; kavşakta sağa dönerken yaklaşmakta olan arabaları ve sağa ya da sola dönerken caddeden geçen yayaları algılama yeteneğine sahip olan en son Toyota Safety Sense teknolojisini içeriyor.






Araca girmeyi ve çıkmayı kolaylaştıran Turn Tilt Koltuklarıyla da dikkat çekici.





Yeni Yaris ayrıca 1.500 watt aksesuar prizine  sahip . Bu, yalnızca evde bulunan elektrik prizlerini kullanan elektrikli ürünlerin kullanılmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda elektrik kesintileri ve diğer acil durumlarda da aracın elektrik jeneratörü olarak kullanılmasını sağlar.






Yaris'in ayrıca Toyota'nın KINTO ONE sevilen otomobil abonelik servisine eklenmesi planlanıyor.





Yeni Yaris, Iwate Fabrikası ( Toyota Motor Doğu Japonya, Inc.) nda imal ediliyor.

Yaris, çeviklik, üstün konfor ve yumuşak ve doğrudan hızlanma sağlamak için dört farklı güç ünitesiyle sunuluyor;

1.Yeni geliştirilen 1.5 litrelik sıralı üç silindirli Dinamik Kuvvet Motoru ve Direct Shift-CVT;
2.Yeni Nesil Hibrit Sistemli 1.5 Litre Dinamik Kuvvet Motoru;
3.6 ileri manuel olan 1,5 litrelik Dinamik Kuvvet Motoru;
4.Kompakt ve hafif bir CVT ile geliştirilmiş 1.0 litre motor.


Kaynak;https://global.toyota/
https://twitter.com/ToyotaMotorCorp

2 yorum:

  1. Yılmaz Bey Yerli otomobil 27 Aralıkta tanıtılacak Allah ın izniyle :) Sonunda beklediğimiz gün geldi. Allah utandırmasın :)

    YanıtlaSil
  2. Biz ve Türkiye yerli otomobili bekliyoruz.Yine bir sürpriz olup başka bir zamana kalmasa bari!!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..