Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobilin Tasarımı Pininfarina'dan mı? Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci'nin Yazıları Artık Bursa'da Bugün ve Twitter'da

Pininfarina'dan yerli otomobil!!!Çok yakında tanıtılıyor..Ferrari California, Alfa Romeo Spyder, Fiat 124 Spyder, BMC Profestonel ve Megastar'ı da tasarlayan ünlü tasarım firmasının sahibi ise Mahindra.Uzun yıllar Hürriyet'te yazan Emre Özpeynirci, sosyal medya hesaplarından "Türkiye'de ve dünyada otomotiv"i yazmaya






devam ediyor.Bu arada http://www.bursadabugun.com/ adresli internet sitesinde üçüncü yazısı yayınlandı bile.

Bursa'da Bugün adlı internet sitesinde, 20 yıldır hiç konu sıkıntısı çekmedim adlı ilk yazısında ekonomi kökenli ama otomobil değil otomotiv gazetecisi olduğunu vurgulayan Özpeynirci, son bir yılda Türkiye Otomotiv'in de ne olduğunu özetlerken 
Otomotivin kalbinde yazmamın sebepleri başlıklı yazıda da Bursa'nın Türkiye'nin Detroit'i olduğunu anlatırken ülkemizde otomobil ve araç üreten firmaların bu yıl ve  önceki yıl üretim ve ihracat rakamlarını yorumluyor.







Bursa'dan Çin'e Türk çıkarması başlıklı son yazısında da geleceğin süper gücü Çin in otomotivde söz sahibi ve büyük pazar oluşuyla Türk  otomotiv yan sanayicilerinin Çin'le işbirliğine dair görüş ve bilgiler paylaşmış.







Emre Özpeynici'nin Twitter hesabından ise  muhtemelen önümüzdeki Cumartesi günü Pininfarina tasarımlı yerli otomobilin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılacağını öğreniyoruz.



Kaynaklar; https://twitter.com/eozpeynirci
http://www.bursadabugun.com/yazarlar/emre-ozpeynirci-120
http://www.bursadabugun.com/yazarlar/emre-ozpeynirci-120/20-yildir-hic-konu-sikintisi-cekmedim-27395.html
https://pininfarina.it/
https://www.togg.com.tr/
FotoğraflarPininfarina'nın internet sitesinden alınmıştır.

84 yorum:

  1. Her sene 1 tasarımcı yapar. Ortada olmadıktan sonra neye yarar. Tasarıma binmeyeceğiz!

    YanıtlaSil
  2. Yaw he he.

    Sene olmuş 2019.

    Daha araç neye benziyor bilmiyoruz !

    YanıtlaSil
  3. Koca adamlar clickbait pesinde 🤣

    YanıtlaSil
  4. 2025 yerli otomobil için son rötuşlar yapılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Seçim is coming.



    Kanal İstanbul haberleri gereken etkiyi göstermedi. Şimdi de nerede üretileceği, hangi parçalarının yerli olduğu bile belli olmayan milli otomobil haberini tekrar gündeme getirdiler.



    Bu da tutmazsa yerli ve milli yolcu uçağı, o da olmazsa Kıbrıs’ta veya güneydoğu’da 100 yıl yetecek kadar doğalgaz ve petrol bulundu haberleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Yerli otomobil 2020 de göklerde !

    YanıtlaSil
  7. Merak ettiğim hani olurda satışı yapılırsa ötv sizmi satılacak. Hani yerli ya:)

    YanıtlaSil
  8. Yıllardır geliyor geliyor dediler bi gelemedi gitti şu yerli otomobil.Elektrikler mi kesildi,güneş mi battı ne oldu bu yerli otomobile.?

    YanıtlaSil
  9. Kusura bakmayın o sraba 280 binden aşağı olmaz...kime neye yapıyorlar ..amaç nedir...millete zorla satıp benzinli LPG li araçları yasaklamıyacaklarsa kime satacaklar...

    YanıtlaSil
  10. İtalyan yerli ve milli otomobilimiz hayırlı olsun arkadaşlar

    YanıtlaSil
  11. Şaşırdık mı? Şaşırmadık ve bir kez daha forumun bazı konuları ele alışını hatırlayıp tebrik ettik...



    Zamanında Ferrari'ye tüp takan bir Türk müşterinin elinden aracı geri alınmıştı. Şimdi görmektesiniz, itibardan tasarruf etmezgiller Ferrari tasarımcısına tasarım yaptırmış



    Bu ne "başkan"?

    YanıtlaSil
  12. Erdoğan'ın Kocaeli programı iptal edildi
    Kocaeli Valiliği, 14 Aralık Cumartesi günü ilimize geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programının iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

    HEREKE’YE GELECEKTİ
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Aralık Cumartesi günü ilimize geleceği açıklanmıştı. Açıklanan programa göre önce Hereke’ye gelecek olan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makam odası için dokunan 108 metrelik halıyı dokuyan işçilerle saat 12.00’de bir araya gelecekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ziyaretin ardından saat 14.00’de ise, 2017 yılında Gebze’de üretilmeye başlanan yerli elektrikli aracın prototipini tanıtacaktı. Ankara’daki yoğun program nedeniyle ertelenen Cumhurbaşkanı’nın Kocaeli ziyareti ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.

    Doğru mu bilemiyorum.

    Kaynak: ozgurkocaeli.com.tr/...

    YanıtlaSil
  13. Pininfarina,peugeot tan tutun da,ferrariye kadar ne kadar marka varsa hemen hemen hepsine tasarım yapmıştır.çok da önemsememek lâzım.bana dersen ki,tesla nın elektrik mühendisleri,aracın elektrik aksamı,motorunu ve bataryasını tasarladı,işte o zaman oldu derim.aracın yürür aksamı,motoru ve bataryası iyi değilse,tasarımın önemi kocaman sıfır(0) dır.saygılar.

    YanıtlaSil
  14. yerli üretim oto baştan yersiz olmuş. şaka mı bu yahu

    YanıtlaSil
  15. yerli ve milli roketimizi spaceX tasarlarsa sasirmayin.

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar dalga geçmeyin, yerli otomobil 2017'de satışa çıkacak. Ahan da haber:
    http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/turkiyenin-ilk-elektrikli-yerli-otomobili-2017de-yola-cikacak-1824165

    YanıtlaSil
  17. Yerli otomobil olayı yine gündeme geldiyse, erken seçim çok yakında demektir.

    YanıtlaSil
  18. 2016'da göklerdeydi bu araba, hala tasarim diyorsunuz...

    YanıtlaSil
  19. Peguet 206 nın tasarımcısı bir türktü.. Bu sektörde çalışan türk tasarımcı ve mühendisler varken.. Elin adamına emanet etmek ne kadar doğru.! Bari tasarım yarışması açsaydınız onun üzerinden geliştirme yoluna gidilseydi..

    YanıtlaSil
  20. Bu nasıl yüzde 100 yerli otomobil la? Tasarımcısı İtalyan

    YanıtlaSil
  21. Sahip olduğum arabadan sonraki arabanın elektrikli olacağına 2 sene önce karar vermiştim. Yerli otomobili bekliyorum. İstediğim özellikler ve tip güzel olursa ilk olarak alacaklardan birisi ben olmak istiyorum. Hoşuma gitmezse diğer elektrikli araçlara bakacağım. Yerli otomobil piyasaya çıkacağı zaman elektrikli araçlara yönelik genel teşvik amacı ile vergilerde ve araçların fiyatlarında sübvansiyon olabilir. Şarj istasyonları vb alt yapı ihtiyaçları büyük oranda giderilmiş olacaktır. O yüzden 2022 ye kadar şuanki aracımı değiştirmeden beklemeye devam edeceğim...

    YanıtlaSil
  22. yeni masalımızda Ferrari tasarımcısı tasarladı olmuş... seçim masalında son nokta...

    YanıtlaSil
  23. Hadi bakalım. Ben bu adamları hiç sevmem fakat yerli otomobil çıkaranı da desteklerim. Umarım bir an önce gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  24. Çok bişey demecem...
    https://tr.euronews.com/2019/12/11/havacilikta-yeni-cagin-baslangic-elektrikli-motorla-ilk-tarifeli-ucak-seferi-yapildi

    YanıtlaSil
  25. İstanbul airportun kulesinide bunlar tasarlamış
    https://pininfarina.it/en/work/iga-istanbul-grand-airport/

    YanıtlaSil
  26. Daha yerli demeden tasarım yabancı firma oldu... Seçim var yeniden reklam veriyorlar.. Hemde bir sürü paraya.. Ne de olsa insanlar evine üç kuruş götürmek için intihar etmiyor

    YanıtlaSil
  27. Yerli otomobilimiz var ama binmiyoruz. Hep 0 km de

    YanıtlaSil
  28. Hakkaten alt tarafı bir araba. Devlet her türlü desteği sağlıcağını söylemesine rağmen nasıl üreten çıkmıyor anlamak imkansız şahin kartal gibi modellerin milyonlarca satıldığı bir yerde fiyat uygun olursa gayet iyi rakamlarada ulaşacaktır.Demekki kimse para kazanacağına güvenmiyor.

    YanıtlaSil
  29. sanırım her ay yeni bir eleman alımı için haber yatacaklar bu gidişle.
    bu ay tasarımcı
    önümüzdeki ay muhasebeci alındı.
    diğer ay kat görevlisi alındı.

    YanıtlaSil
  30. Araç suv tarzı üretilecek ve şuan için hesaplanan fiyatı 200.000 tl.



    Ben olaya karamsar bakmıyorum zira otomobil üretmek çok zor bişey değil. Önemli olan marka yaratabilmek. Biz yerli olsun diye çok kasıyoruz önemli olan parçaların yerli olması değil ki. Yerli marka olsun yeterli. Parçalar zamanla yerlileşir zaten. Amaç yurtiçinde arabayı satmak olmamalı zira öyle olursa ilk modelden sonra fabrika kapanır. Özellikle avrupa pazarına girebilmek lazım ama bu yerli maliyetler ile çok zor. Çok değil 5 yıl içerisinde her otomobil üreticisi sadece elektrikli araç üretecek. Ve çin inanılmaz geliyor.

    YanıtlaSil
  31. Bu vergi sistemiyle arabayı üreten devletler bile bizim devlet kadar para kazanamazken hala yerli milli peşindesiniz şu haberlere inanmayı ne zaman bırakıcaksınız merak ediyorum.
    Önce yerli et, yerli tarım, yerli sanayi bi düzelsinde arabası kusur kalsın.

    YanıtlaSil
  32. Şaka gibi, inananlar olmuş. 20 yıldır kandırıyorlar hala inananlar var. Yollarda alıp kullananları görmeden inanmam.

    YanıtlaSil
  33. İnşallah araba piyasaya sürülürde ülkemiz otomotiv sektöründe bir değer daha kazanır.

    YanıtlaSil
  34. Bu gibi "elitist" tasarım firmaları üreticilerin iliğini kurutur. Bu biraz ekran kartına parayı gömüp kasaya i3 işlemci takmak gibi olmuş. Parayı kaplamaya gömüp diğer özellikleri "iş görsün yeter" kafasıyla yaparlarsa işleri çok zor.

    YanıtlaSil
  35. 2017 yılında toplam 956 bin 194 araç satışı 2018 yılında toplam 620 bin 937 araç satışı yapılmış 2019 unkini henüz bilmiyorum. Yani alınan ötv yi kdv yi varın siz hesaplayın. Devlet bu devasa vergi gelirinden kolay kolay vazgeçmez. yerli otomobil belki üretilir bi kaç sene sonra ama fiyatının o kadar da cazip olacağını hiç sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  36. Umarım yapılır.Sorun seri üretim bantlarında.Hızlı bir şekilde üretim yapılacak teknolojimiz olacak mı?
    1 tane 2 tane yapılacak olduktan sonra her türlü yaparız zaten.Önemli olan seri üretime geçirip önce kendini iç pazarda ispatlamak sonra da dış pazara açılmak.
    Resmi araçları da bir zahmet yerli otomobile döndürürler herhalde.Ordan bile tasarruf olur

    YanıtlaSil
  37. Murat Günak yerine Pininfarina gayet yerli ve milli olmuş.

    YanıtlaSil
  38. Ya her şeyi kenara bıraktım, yıllardır ülkenin değişik yazılım şirketinde çalışıyorum, şu aceleci kafa yüzden nice berbat proje gördüm. Bu yüzden ürünlerimizi yabancılar almıyor. "Yarı fiyatına yaparız" hemen 3 aya satarız diyenlerin çoğu maliyeti iki katına çıkartıyor ve müşteri kaçırıyor. Mühendislik aceleye gelmez. Tren hatları hızlıca devreye alınmaz. Kaza olur, felaket olur.

    YanıtlaSil
  39. Tesla mi uretecekler?

    2020 sahane olacak.


    Yerli ve milli elektrikli otomobil.


    Yerli ve milli elektrikli traktor.


    Yerli ve milli elektrik.


    Yerli ve milli zamlar.

    YanıtlaSil
  40. Peki yerli arabada bizi görecek mi

    İnşallah sadece propaganda olarak kalmaz makul bir fiyatla seri üretime geçer

    YanıtlaSil
  41. Yerli elektrikli otomobil haberlerini yapıp yapıp duruyorlar. Başka sitelerdede yapılıyor. Farkındalarmı bilmiyorum haberi servis edenlerin kulakları çınlıyormu? Yav kendileri hedef olsa tamam diyecem de küfürün hedefi kendileride değil. akrabalarını kast ediyorum. Yerli elektrikli otomobil haberi yaparken bence 5 kere düşünün...

    YanıtlaSil
  42. "Aracın navigasyon görüntüsü ön cam yansıtılacak".

    YanıtlaSil
  43. Murat Günak gibi başarılı ve onlarca hit otomobilin tasarımcısı olan şuan Mercedes'in baş tasarımcısı konumundaki bir Türk tasarımcı varken pininfarina... Sanki ilk akla gelen adama gidilmiş gibi

    YanıtlaSil
  44. Şöyle sağlam 250-300 HP sport modeli çıkarsa audi'yi bir süre garaj'da tutabilirim

    YanıtlaSil
  45. Tasarımını yabancı yapmış. Yerli ve milli sayılmaz, 80 milyon nüfusdan bir tane tasarımcı bulamadılar mı?

    YanıtlaSil
  46. Elin İtalyanına araba tasarlatıp, yerli ve milli demek....

    YanıtlaSil
  47. Yıllardır geliyor geliyor dediler bi gelemedi gitti şu yerli otomobil.Elektrikler mi kesildi,güneş mi battı ne oldu bu yerli otomobile.?

    YanıtlaSil
  48. Heyecanla beklemekteyiz, umarım ülkemiz ve milletimiz adına ortaya çok iyi bir ürün çıkar ve kendi piyasasını yaratır.

    YanıtlaSil
  49. Fiyatı konusunda yüksek rakamlar bekliyorum açıkçası . Yerli kavramı umarım sadece Türkiye de üretilen ve tasarlanan olarak karşımıza çıkmaz fiyat açısından da gönül rahatlığı ile yerli otomobilleri tercih edebiliriz

    YanıtlaSil
  50. ÖTV alınırsa hiç bir espirisi kalmaz. Yerli araca teşvik ancak bu şekilde olur ayrıca yerli ve milli de değil. Tüm teknolojisi oradan buradan toplama

    YanıtlaSil
  51. Fransa kendi üretim arabalarindan vergi almıyor. Bu sektöre yardimci olmak için vergi alınmamalıdır. Hem üretici hem tüketici bu şekilde kazançlı çıkar ve yok satan bir pazar olabilir. Araba sektörü birçok sektöre lokomotiftir. Her türlü devlette kazanacak.

    YanıtlaSil
  52. Hele bi Ncap sonuçlarını görelim sonra yorum yaparız

    YanıtlaSil
  53. Fiyatı ne olacak ? Benim en çok merak ettiğim kısım bu, yerli telefonda üretiyoruz ama fiyatları yabancı menşeli firmalarla yakın bi değişen yok, bu yüzden genel olarak yabancı marka twledon kullanıyoruz.. Yüksek fiyatlı bir etiketle çıkıcak olursada kim kullanacak askeri ücretli bir milletiz, hem pahalı hemde ne kadar yerlide olsada stabil ve sağlam olduğunu bilmediğimiz bir arabayı insanlar almak istemez,

    YanıtlaSil
  54. offf tasarım fena (arka biraz meganeyi andırmısş)

    YanıtlaSil
  55. Allah utandırmasın hayırlı olsun insallah

    YanıtlaSil
  56. Benim merak ettiğim tek şey fiyatı. Zira yıllarını bu işle geçirmiş firmalar varken Türkiyenin onlarla rekabet edebileceği tek şey fiyat. A markasının menzili 700km iken fiyatı 10 lira ise. Ve bizim markamızın menzili 500km iken fiyatı 5lira ise herkes Türk markasını seçer. Ama ikiside ayni benzer özelliklerdeyken fiyatlar yakınken Türk markasının tercihi yıllar yıllı alabilir.

    YanıtlaSil
  57. inşallah bu kez başarılı oluruz. destekliyoruz.

    YanıtlaSil
  58. Açıkçası ben heyecanlandım. Karşılanabilir bir fiyatta olursa hızlı bir başlangıç yaparlar inşallah.

    YanıtlaSil
  59. Tabi o zamanlar 3 segment araç için 70 bin ila 120 bin gibi rakamlar telaffuz ediliyordu.

    YanıtlaSil
  60. Daha önce yurt dışından üç tane kamuflajlı araç getirip bunlar yerli araç demişlerdi bakalım şimdi nereden bulup getirdikleri aracı bizlere tanıtacaklar merak ediyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  61. Umarım ötv olmaz ve yüksek fiyattan satışa çıkmaz o zaman bu başarının tadını hepimiz yaşarız

    YanıtlaSil
  62. Umarım basına açık olur ve tasarımı görürüz.

    YanıtlaSil
  63. Az önce bu konu için internete baktım ama çoğu site sizin gibi güzel anlatıp açıklamamış. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  64. Hadi bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
  65. Abiii kasa çok iyi değil mi hayran oldum şahsennnn

    YanıtlaSil
  66. Tesla gibi ön sipariş yaparlar mı acaba ?

    YanıtlaSil
  67. Bakın bu iş öyle göründüğü gibi değil. Tamam elektrikli olacak anladık da, kaza olduğunda ve kullanılamaz duruma geldiğinde ne olacak? Geri dönüşümü planlanmış mı? Bataryada kullanılan maddeler o kadar zararlı ki bir yere çöp diye atılmaz, atıldığı yeri kurutur, öldürür. Avrupada geçenlerde kaza yapan bir teslayı çevreye zarar vermeden geri dönüştürmek için bir sürü kapı çaldılar ama sonuç bulamadılar. Var olan elektrikli otomobil sistemleri sanıldığından daha zararlı çevreye. Esas korkum bilinçsiz ve eğitimsiz tamircilerde işin boyutu korkutucu seviyelere geleceği. Tam dolu bataryada yapılacak bir kısa devre nelere mal olacak bir düşünün. Ki bazı teslalar durduk yere de yanabiliyorlar. Bu kadar riski olan bir şeyi Türkiye yollarında görmeyi ister misiniz gerçekten?

    YanıtlaSil
  68. Daha ortada fabrika yok çizip çizip duruyoruz.

    YanıtlaSil
  69. hyundai matrix ya da bmc megastar'a benzemesin her türlü kabulümdür.

    YanıtlaSil
  70. Yabanci tasarimciya karsi degilim ama, tasarimci secim metodunu dogru bulmuyorum. Nasil mimari projeler icin yarismalar aciliyorsa, bunun icin de bir yarisma yapilabilir yerli-yabanci katilimcilar arasindan basarili tasarinlar secilebilirdi.

    YanıtlaSil
  71. bari yerli demeyeydiniz o zaman iyiydi

    YanıtlaSil
  72. Sözde Yerli otomobil ama tasarımı yerli değil 😁😁

    YanıtlaSil
  73. http://www.genotomobil.com/

    YanıtlaSil
  74. yerli oto konusunda biraz karamsarım. ama bu haber az da olsa umudum yeşerdi

    YanıtlaSil
  75. Şahin e benzemiyorsa satmaz

    YanıtlaSil
  76. 2025 yerli otomobil için son rötuşlar yapılıyor.

    YanıtlaSil
  77. Yerli otomobil 2020 de göklerde !

    YanıtlaSil
  78. Her sene 1 tasarımcı yapar. Ortada olmadıktan sonra neye yarar. Tasarıma binmeyeceğiz!

    YanıtlaSil
  79. Tasarımı Yerli Değil

    YanıtlaSil
  80. Nereden nereye dune kadar araba tank fabrikasi kapatildi simdi araba tank fabrikasi açtık yine cok şükür

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..