Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Analistler; Nissan ve Honda'nın ortak olabileceğinden bahsediyorlar ama belki bağımsız kalacak yada Toyota ile beraber çalışacak!

Maliyetler, elektrikli otomobil ve yeni model çalışmaları otomotiv dünyasını; ya kapanmaya, ya satılmaya yada birleşmeye götürürken  Renault-Nissan Grubu'nun eski başkanı Carlos Ghosn'un Japonya'dan İstanbul'dan geçerek son kaçışının ardından iki markanın biribirinden ayrılacağı konuşulmaya başladı..







Blomberg ve Carscoops kaynaklı haberlere göre  LightStream Research analisti Mio Kato; Fransa ve Japonya merkezli her iki şirketin, aralarında kırgınlık  ve kırılganlık sonucu ayrılabilecekleri ve Nissan'ın Honda ile beraberlik kurup Toyota'ya karşı durabileceğini öngörüyor.





Japon otomotivcileri arasında Honda diğerlerine göre daha önce beraberlik içinde olmadığından Nissan ile daha yakın olabileceği düşünülüyor.




Otomobil imalatçıları önümüzdeki yıllarda güçlü ortaklıklar kurmaya çalışırken, Japon otomobil endüstrisinin liderinin;  Mazda, Suzuki ve Subaru'da hisseleri olan Toyota'nın olduğu ve ona karşı bir grubun olabileceği de konuşuluyor.

Nissan, Renault'yu Honda lehine terk edecek olsaydı , yeni grubun yıllık satışları yılda 11 milyon adedin biraz altından yıllık yaklaşık 12 milyon adede  yaklaşabilir.






Nissan'ın illa ki bir grupla olması veya Toyota ya karşı olması şart değil ki.Belki Toyota ile beraber dünyanın en büyüğü olacaklar veya bağımsız olarak kalacaktır.Renault'dan önce kendi ayaklarıyla yürüyen Nissan ve ona bağlı Mitsubishi, Datsun ile Infiniti dünyanın farklı ülke ve kıtaların da  faaliyet gösteriyordu zaten. Ve, Nissan, birleşmeden önce Renault'ya göre daha fazla  modele de sahipti.

Büyük olasılıkla da mevcut durum sürecektir..


Kaynak;https://www.carscoops.com/2020/01/analyst-thinks-a-nissan-honda-partnership-is-possible/#.XiNHk_lzlCo.twitter
www.blomberg.com
https://www3.nissan.co.jp/
https://www.toyota-ej.co.jp/
https://www.honda.co.jp/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..