Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Temsa, iyi günlere kimle dönecek? TMSF mi, Ziraat Bankası mı, BMC mi veya başka biri mi?

Yerli marka Temsa, Sabancı Grubu'ndaykende zaman zaman satılacak haberleri oluyordu.Firma, Özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ne otobüs satıyor.Bir zaman önce de Mısır'da ki Temsa fabrikası kapanmıştı.Askam'ı alma veya kamyon üretme durumu da gerçekleşmemişti.Şimdi ise..






Temsa, Sabancı sonrası sıkıntılar yaşamaya başladı.Geçtiğimiz günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Başkanı Burhan Kavak’ın Temsa'ya destek olunması konusundaki isteğine 'Kısa süre sonra Temsa’dan güzel haber alacaksınız'' şeklinde cevap vermişti.



2019'da Yerli Otomobil, Yerli Firmalar TEMSA ve BMC Konuşuldu.


Ziraat Bankası'nın Simit Dünyası konusundan sonra Temsa adıyla beraber anılması enterasan bir durum. Fakat, Temsa ve benzeri yerli marka ve kurumların doğru şekilde korunması ekonomiye kazandırılması da çok önemli.


Belki de Tasarruf  Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından alınıp satılacak, BMC gibi! BMC; Temsa'yı alırsa da şaşırmam!!!Bu arada Sabancı Grubu'nun Temsa'yı  geri alabileceğine dair bir bilgi ve gelişme görünmüyor.


Yerli Otomobil, Toyota'ya Teşekkür Etti!



Kaynak; https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/zeydan-karalar-guler-sabanci-ile-temsayi-gorustu-5550808/
https://www.dunya.com/sirketler/sabanci-temsayi-geri-aliyor-iddiasi-haberi-459898
https://www.yenisafak.com/ekonomi/bakan-albayraktan-temsa-mujdesi-guzel-haber-alacaksiniz-3520550
https://haber.magazinulasim.com/temsanin-yeni-sahibi-kim-olacak-8294.html
https://www.tmsf.org.tr/
www.temsa.com
https://www.otometre.com/2019/12/2019da-yerli-otomobil-ve-yerli-firma.html

7 yorum:

  1. Bmc nin Temsa yı alacağını hiç sanmıyorum. Cumhurbaşkanı için bir otobüs tasarlamışlardı. Yani BMC şehirler arası otobüs yapabilecek kabiliyete zaten sahip. Temsa yı almaları saçma olur.
    Temsa yı almasını istediğim şirket Tümosan. Temsa maraton un motoru 432 HP Tümosan bu güçte motorlar üretebiliyor artık. Tümosan ın Şehirler arası otobüs pazarına girmesi iyi olurdu bence. Hatta Tümosan ın yerinde olsam Askam ın kasasının vs haklarını alır bir şekilde kendi kamyonumu da üretirdim.
    Temsa yı umarım bir Türk girişimci alır. O kadar insan ekmek yiyor yazık olmasın o markaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tümosan'ın 432 beygirlik motoru seri imalata alındı mı bilmiyorum!

      Sil
    2. Seri imalata geçmediyse de geçene kadar yabancı motorla idare ederlerdi. Bence Tümosan alabilir. Sermayeleri var mı bilemiyorum. Ancak Tümosan büyüyen bir şirket. Temsa yı daha da iyi yerlere getirebilirlerdi.

      Sil
    3. Tomosan Fnss nin 8x8 araçlarına motor vermeye başladı diye biliyorum.

      Sil
  2. TEMSA nın TÜMOSAN veya başka yerli bir firma tarafından alınarak Türk Ekonomisine yararlı olmasını bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  3. "...Motorlar için TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TÜMOSAN) ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. arasında 25 Aralık 2019 tarihinde Yerli Motor Tedariki Alt Yüklenici Sözleşmesi imzalanmıştır. İşbu sözleşme 100 adet motor tedariki ve entegre lojistik destek hizmetlerini içermekte olup sözleşme garanti süresi dahil 72 aydır."
    https://www.otometre.com/2019/12/tumosan-imzal-yerli-ve-milli-motorlar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu motorlar Temsa nın otobüslerine olur mu acaba? Dediğiniz gibi Tümosan veya başka bir Türk firma Temsayı alıp tekrar ekonomiye kazandırır umarım.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..