Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En az yakıt yakan otomobil yarışması gerçekleştirildi

Toyota tarafından, Türkiye’de hibrit teknolojisinin en önemli özelliklerinden biri olan düşük yakıt tüketiminin bilinirliğini en üst seviyeye çıkması için düzenlenen “Toyota Hybrid Challenge” yarışması tamamlandı. Toyota Plazalarda gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye genelinde 2 bin 313 kişi katıldı. Yarışmada Toyota hibrit otomobil ile 100 kilometrede 1,0 litrelik yakıt tüketimi derecesi elde edilirken, hibritlerin çevreci özelliklerinin yanında yakıt cimriliği de ortaya kondu.





Büyük çekişmeye sahne olan yarışmalar sonucunda Toyota Plaza Elpa’da hibrit deneyimini yaşayan Muhammed Uğur 100 kilometrede 1,0 litrelik yakıt tüketimiyle muhteşem bir sonuca imza atarak birinci oldu. İkinciliği Toyota Plaza Yiğitvar’da yarışan 1.1 litrelik tüketimiyle Yusuf Çuhacı alırken, Toyota Plaza Nataş’ta yarışmaya katılan Mert Açıkgöz de 1,4 litre ile üçüncü sırada yer aldı.

Hibrit otomobillerin çevreci özellikleri, sürüş konforu ile birlikte yakıt tasarrufuna nasıl katkıda bulunduğunu ortaya koymayı amaçlayan yarışmada katılımcılar, test sürüşlerini belirlenen rotada ortalama 8 kilometre veya minimum 10 dakika üzerinden yaptılar. 30 dakikayı aşan sürüşlerin dahil edilmediği yarışmada birinciyi en düşük yakıt tüketimi belirledi. Toyota hibritlerin yakıt tasarrufuna olan katkısının somut bir şekilde ortaya konduğu yarışmada ortalama hız saatte 36 kilometre olarak gerçekleşti. 2 bin 313 sürücünün katıldığı yarışmada ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 4,6 litre olarak kayıtlara yansıdı.





Ünlüler de Yarıştı

“Toyota Hybrid Challenge” yarışmasına aralarında Burcu Esmersoy, Arda Türkmen, Ümit Erdim ve Emre Karayel gibi isimlerin bulunduğu ünlü isimler de katıldı. Toyota’nın Türkiye Youtube kanalında yayınlanan “Toyota Hybrid Challenge” yarışmasında mücadele eden ünlü isimler arasından birinciliği 100 kilometrede 3,2 litrelik yakıt tüketimiyle Arda Türkmen azandı. Doğan Kabak 3,3 litrelik tüketimle ikinci,  Burcu Esmersoy da 3,4 litrelik tüketim ile üçüncü sırada yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..