Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni DBX...Volvo, Lotus, Proton, Lynk&Co, London Taxi ve Geometry'nin Sahibi, Daimler ve Volvo Truck Hissedarı Geely'nin Gözü Şimdi de Aston Martin'de mi?

Çin geliyor Çin..Önce taklit ettiler sonra işbirliği yaptılar, teknolojiyi öğrendiler. Şimdi ise hem dünyaya yayılıyorlar hemde dünya markalarını topluyorlar.Zaten maliyet denen canavardan ancak bu şekilde kurtuluş var yada iflas/kapanmak!Örnek; Gelly.Dersini iyi çalışmış.Bir çok otomobil ve otomotiv markasına sahip.Ama durmuyor...




İngilizlerin köklü markası, bir dönem James Bond filmlerinin yıldızı, önce lüks son dönemlerinde de süper spor otomobiller imal eden Aston Martin 1913-14'lü yıllarda kurulurken zaman içinde farklı patronlara sahip oldu.Yeni sahip, Çin'in ve dünyanın önde gelen otomobil  grubu Geely olabilir!





Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından kurulan firma, adını Aston Hill tırmanışı adlı yarış ile Lionel Martin'in soyadından alıyor. 

1947'de zamanın traktör imalatçılarından David Brown tarafından alınan markanın çoğu modellerindeki DB ismide David Brow'dan alınmış.


Çin'e satılan Lotus Car, Crossover sınıfına girecek mi?


1991 -2007 arasında Ford'a ait olan Aston Martin, yine, yeni bir patron arayışında.Mali açıdan zor durumda olan şirket, yatırımcılarla görüşüyor.Bu yatırımcı otomobilci olursa çok makbule geçecektir!






Geely, daha önce Ford'tan Volvo'yu (otomobil bölümü) satın almıştı.Çinli grubun içinde Geely markasından başka Volvo, Polestar,  Lynk & Co, Geometry, PROTON,  Lotus, London Electric Vehicle Company (LEVC/Londra Taksi), Yuan Cheng, Terrafugia (uçan otomobil), Qianjiang (Mo(tosiklet) markaları var. Mercedes Benz gibi yıldızlara sahip Daimler Grubu ile Volvo Kamyon'da da Geely hisseleri var.Smart'ında % 50'si Geely'e ait.

Emgrand, Englon, Gleagle ve Shanghai Maple markaları ise artık üretilmiyor.

Son bir kaç haber;  Aston'un elektrikli modeli Rapid E'ye dair.Autocar ve Motor1 kaynaklı haberlere göre Rapid E üretime alınmayacak. Zaten az sayıda ki araç için (muhtemelen) bant kurmak masraf etmek çok maliyet gerektirecektir!


Smart, Mercedes Benz, Renault ve Geely Dörtgeninde Ne Olabilir?


Yüzaltı yıllık Aston Martin'in ilk SUV modeli de tanıtıldı.Spor otomobil ruhuna sahip bir SUV olarak nitelenen araç markanın , “İkinci Yüzyıl Planı”nın dördüncü otomobili olarak kayıtlara geçti!

Aston Martin’in 106 yıllık başarılarla dolu tarihinde yeni dönemin startı, 20 Kasım 2019 tarihinde verildi. Markayı dünya çapında yeni zirvelere taşıyacak ilk SUV’si Aston Martin DBX’in lansmanı, Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirildi.
2015 yılında başlayan ve geçen yıl da Galler’deki fiziki testlerle sonlanan muhteşem serüvenin doruk noktası: Aston Martin DBX… Markanın ilk SUV’si, Aston Martin’in daha önce keşfedilmemiş bir segmentteki olağanüstü performans, stil ve kullanılabilirlik sunma arayışındaki yeni döneme işaret ediyor. Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Aston Martin, spor otomobillerin dinamikliğini off-road araçların çokyönlülüğüyle birleştirerek sektördeki standartları sarsacak ilk lüks SUV’sini yollara çıkartıyor.



Aston Martin’in St Athan, Galler’deki tesislerinde hayata geçirilen DBX, sektörde pek de rastlanmayan, sıradışı, çok özel bir SUV. İngiliz tasarım ve mühendisliğinin sınırlarını zorlayan, sektöre vizyon katacak bir ürün…
2,245 kg ağırlığındaki model, 0-100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı; 291 km/s. Aston Martin’in spor otomobillerinde de kullanıldığı alüminyum gövdesi, hem çok hafif hem de inanılmaz derecede sert. Bu müthiş teknoloji sayesinde DBX, şehirde de off-road’da da çok güçlü ve dinamik.
Standart olarak 48V’lik savrulma önleyici sisteme sahip üçlü adaptif havalı süspansiyon ve elektrik kontrollü adaptif amortisörlerle birlikte gelen Aston Martin DBX’in yüksekliği, çevre koşullarına bağlı olarak 145 mm arttırılıp 50 mm azaltılabiliyor. Bu özellik de sürücüye, her türlü arazi koşullarıyla mücadele edebilme önceliği sunuyor.

Yeni Proton X70

DB11 ve Vantage’da bulunan 4.0 litrelik çift turbo V8 motoru kullanan Aston Martin DBX, özel düzenlemelerin ardından bu üniteden 550 beygir gücü ve 700 Nm tork çıkışı alabiliyor. Motor sesinin çok iyi olduğu bu lüks SUV, aktif egzoz sistemi ve silindir kapatma özelliği ile de dikkat çekici.

Mercedes Benz, Smart, Setra, Mitsubishi Fuso Gibi Markaların Sahibi Daimler'e İkinci Hissedar Geldi; BAIC




Kaynak;  www.autocar.co.uk
www.motor1.com
https://www.astonmartin.com/
http://global.geely.com/

3 yorum:

  1. Aston Martin İngilizlerin elinde kalan son markaydı. Bunu da Çinliler alacak herhalde.
    Proton un sahibi de bu marka. Zamanında biz alsaydık keşke Proton u.

    YanıtlaSil
  2. Evet, zamanında Proton, Land Rover veya Saab alınabilirdi!Ne yazık ki ileriyi göremedik veya cesaret edemedik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse umarım Togg yerli otomobil başarılı olur. Saab dan alınan kasalardan halen daha içten yanmalı motoru olan bir yerli otomobil üretilebilir. Hazır Honda fabrikası da atıl durumda bekliyor. Honda ile anlaşılıp saab kasaları üretilebilir bence. Zamanında Honda İngilizler ile anlaşıp Rover ın üretimine yardım etmişti. Rover ın bazı kasaları Honda civic ile aynıydı. Benzer bir işbirliği Honda Türkiye fabrikasında da yapılabilir. İçten yanmalı otomobiller halen daha pazarın hakimi. Bu pazardan da ekmek yenir bence. O konu da da 5 babayiğit gibi bir konsorsiyum yapılabilir bence.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..