Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2019 yılında da dünyanın en çok satılan otomobili Toyota Corolla oldu

Dünyanın Tercihi Yine Toyota, yine Corolla oldu...
Toyota dünya otomotiv pazarında markalar bazındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Toyota, 2019 yılında global pazarda 8 milyon 683 bin 49 adetlik satış ve yüzde 10’u aşan pazar payıyla dünyanın en çok tercih edilen otomobil markası oldu. Satışlarını da bir önceki yıla göre yüzde 1,8 oranında artıran Toyota “öncü ve lider





marka” unvanıyla sektördeki gücünü bir kez daha ortaya koydu. Toyota’nın bu başarısında yeni modelleriyle birlikte genişleyen ürün gamı ve hibrit modelleri etkisini gösterdi. Dünyanın en büyük otomotiv şirketi olan Toyota, ilk 7 marka arasında önceki yıla oranla satışlarını artıran tek marka olarak dikkat çekti.





Dünyanın Tercihi Yine Corolla
Toyota’nın dünya çapındaki bu satış başarısında başı çeken model yine Corolla oldu. Dünyanın en çok tercih edilen modeli olarak rakiplerinden ayrılan Corolla, üretildiği 1966 yılından bu yana toplamda 46 milyonu aşan satışıyla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.  Efsane model Corolla, 2019 yılında geçen yıla oranla yüzde 4,1 artış göstererek 1 milyon 236 bin 380 adetlik satışa ulaştı. Corolla, hibrit versiyonunun da büyük katkısıyla Türkiye’de de 19 bin 146 adetlik satışa ulaşmayı başardı. Türkiye’de Corolla satışları aynı zamanda Toyota’nın 2019 binek otomobil satışlarının yüzde 82’sini oluşturdu. 



Diğer taraftan hibrit teknolojisini 2016 yılında Türkiye’de ilk kez uygulayan Toyota Otomotiv Sanayi, geçen dört yılda Avrupa’nın tüm Toyota Fabrikaları arasında en yüksek imalat hacmine ve hibrit üretim yüzdesine sahip fabrikası oldu.


Türkiye’nin üretim ve ihracat devlerinden Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan fabrikasında 2016 yılından bu yana ürettiği hibrit teknolojili araçlarla Türkiye’yi, Avrupa’nın Toyota fabrikaları arasında en yüksek rakamlı hibrit üretim merkezi haline getirdi. 






22 yıldır en gelişmiş çevreci teknoloji olan hibrit motorlu araçları üreten ve geliştirmeye devam eden Toyota, Türkiye’de ilk kez 2016 yılında hibrit motorlu C-HR modelini banttan indirdi. 2019 yılında 12'inci nesil Corolla Sedan ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de Sakarya'da üretmeye başlayan Toyota Türkiye, böylelikle Sakarya’yı Türkiye’nin hibrit üretim üssü haline getirirken, Toyota Avrupa fabrikaları arasında da en yüksek hibrit üretim adetlerine ulaşıldı.



Artık Fabrikada Üretilen Her Üç Araçtan İkisi Hibrit
Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en başarılı fabrikalardan biri olduklarını dile getiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Toshihiko Kudo; “Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota'nın Avrupa'daki üretim tesisleri arasında en yüksek üretim hacmine sahip fabrikasıyız. Toplam üretim hacmimiz içinde hibrit otomobiller önemli bir yer tutuyor. 2019 yılında ürettiğimiz 253 Bin adet otomobilin, yaklaşık %65’i olan 163 Bin adedi hibrit motorlu araçlardır. 2019 yılında toplam üretimin %48’i olan 121 bin adet C-HR Hibrit, %17’si olan 42 bin adet Corolla Sedan ürettik. Bu rakamlar fabrikamızda hattan inen her üç araçtan ikisinin hibrit olduğunu gösteriyor.” dedi. Kudo, hibrit teknolojisini de kapsayan yeni model yatırımları için toplamda 630 milyon Dolarlık yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

Sakarya’da Üretip Dünyanın 150 Farklı Ülkesine İhraç Ediyor
Gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlamayı istikrarlı bir şekilde sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yıllık üretim miktarının %90’ını dünyanın 150 farklı ülkesine ihraç ediyor. 2019 yılında üretilen 121 bin adet C-HR Hibrit’in ilk 5 ihracat pazarı Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya olurken, 42 bin adet üretilen Corolla Sedan hibrit’in ilk 5 ihracat pazarı ise İsrail, Polonya, İrlanda, İspanya, Macaristan oldu.

Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3 vardiyalı üretim sisteminde 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.


Kaynaklar: 
https://focus2move.com/world-best-selling-car/
https://focus2move.com/world-cars-brand-ranking/
Basın Bültenleri

16 yorum:

  1. Toyota candır gerisi heyacandır..!!

    YanıtlaSil
  2. Türkiye şartlarında nasıl iyi anlamıyorum.

    Corolla derseniz Hybrit olmayan modelin yakıt tüketimi acaip yüksek , hybrit modelde ise o fiyat farkını vermek yerine farkı bankaya yatırsanız benzin bedavaya gelir. 1.8 motor mu olur yıl 2020 ? Vasat motor vasat performans.

    Diğer tarafta C-HR deseniz fiyatı almış yürümüş , küçük daracık bir B-SUV.

    Dünya'nın geri kalanı için konuşmuyorum Türkiye'nin aksine diğer ülkeler motor hacmine göre değil emisyon değerine göre vergilendirme yapıyor , Türkiyede'de böyle olsa bizde'de mantıklı bir seçim olabilirdi malesef değil.

    YanıtlaSil
  3. Amerika'da
    en çok satan sedan Toyota Camry 2.5 Hybrid
    en çok satan SUV Toyota Rav 4 2.5 Hybrid

    Bizim motor hacmine göre saçma sapan vergilendirmemizden dolayı bizdeki fiyatları aşırı yüksek. Amerika'daki başlangıç fiyatı 28.430$, yani 170.000TL. Bizdeki fiyatı ise 470.000TL cik.

    Biz de almak isterdik ama bizim vergilerimiz yüzünden araç almak kabus haline dönüşüyor.

    YanıtlaSil
  4. bizim alamancılar ve yumuşak plastikçiler anlıyor ama dünya anlamıyor otomobilden.

    YanıtlaSil
  5. Otomobil bilginiz biraz düşük anlaşılan.



    Chr b değil, c segment



    Corolla da benzinli model sınıfındaki araçlarla benzer yakıyor. Az yakan benzinli model yok. Lpg uyumlu olması ülkemiz için avantaj.



    1.8 olması mtv açısından dezavantaj. Toyotanın değil devletin ayıbı. Yine de fiyatı aşırı yüksek değil. Dizel araçlardan daha uygun ve daha ekonomik. Bu açıdan mantıklı bir seçenek.

    YanıtlaSil
  6. Toyota iyi arabadır. Japon kralı.

    YanıtlaSil
  7. 1 senedir 2008 model toyota corolla sahibiyim, bu zamana kadar neden toyota almamışım diyorum, ilerde bütçem arttığında chr yada corolla hybrid almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yeni kasa Hybrid Camry'i çok beğeniyorum ama 480.000 TL lere çıkabilsem bile o zaman da; ikinci el, çok az km de hatasız BMW G30, Mercedes E serisi , Volvo S90 hatta Lexus GS ve ES gibi modeller radarıma giriyor.

    YanıtlaSil
  9. Auris kullanıcısı olarak kapı sesi tok değil belirteyim 😁

    YanıtlaSil
  10. Toyta baya zamandır lider zaten.Arada Volkswagen giriyor yanılmıyorsam ama genelde Toyota domine ediyor pazarı.

    YanıtlaSil
  11. Kalitelerini takdir ediyorum ama ben şahsen dizaynlarını hiç beğenmiyorum ne iç dizayn nede dış dizayn bana hitap etmiyor .sadece kaliteye ,az sorun çıkarmaya bakarak araba satın alıyor olsam Hyundai veya Kia tercih ederdim .onların tasarımlarını beğeniyorum

    YanıtlaSil
  12. honda varken toyota'ya binen emekli albaydır anca.

    YanıtlaSil
  13. Bu listeleri Amerika tek başına domine ettiği için bence güvenilir değil. Dünyada en çok satması her ülke ve her demografi için yani tüm dünya için en çok tercih edildiği sonucunu vermiyor bence.

    YanıtlaSil
  14. Grup bazında VW yine başı çekti.

    YanıtlaSil
  15. 2012'den beri Toyota kullanıyorum.

    Büyük konuşmayayim ama bu saatten sonra Toyota'dan başka araba alacağımı sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  16. ben de yeni corolla sahiplerinden biri oldum cok şükür gercekten parasinin hakkini veren bir arac cok memnunum ayrica ek bilgi dunya genelinde 2019 corolla 1 milyon adet satilmis bunun 300 bini amerikada satilmis yani amerikan filmlerinde hep fordu gosterirler o isin algi kismi amerikaya gidenler soyluyor her yerde toyota var diye...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..