Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

OTOMOBİL, DEDİKODU, HABER

Chrysler, Chevrolet, Toyota ve Volvo arızalı araçlarını geri çağırdı.Çağırmalar bitmiyor..Google, sürücüsüz aracını denerken Amerikan ordusu da Transformers filmindeki gibi robota ve değişik makinalara dönüşen araçlar üzerinde çalışıyor.
Volkswagen Grubu markalarından Audi, 1988 yılında Çin'in önde gelen otomotiv firmalarından Faw işbirliğiyle otomobil üretmeye başladı.Çin'de; o yıldan 2010' a kadar ithal ve Çin üretimi Audi'lerin satışı 1000 000'u buldu.Bugün Çin'de Audi'nin en etkin modelleri, PRC imzalı A4L ile A6L.



Almanya'nın Rüsselsheim kentinde 16 milyonuncu Opel otomobili üretildi.
VW, spor otomobil konusunda büyük bir geçmişi olan tedarikçisi Karmann'ı devraldı.
Geçtiğimiz yıllarda bazı markalar, kriz sebebiyle formula 1 yarışlarından çekilirken Porsche bu yarışlara katılmayı düşünmeye başladı.
Toyota'nın lüks markası Lexus, hibrid özellikli hathback CT 200h'yi 2011 yılında pazara sunacak.

www.automobil-produktion.de sitesine göre Avrupa Birliği genelinde binek otomobil satışları Eylül ayı itibariyle geriledi.

Bizim dışımızda bunlar olurken, Türkiye'de de hayat devam ediyor...
Uluslararası, uluslararası ortaklı ve yerli firmaların üretimleri de değişik oranlarda (yerlilik) az! veya çok sürüyor.Otomotivin yükselen değeri euro normları ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda da firma ve üniversite olarak çabalarda devam ediyor.


Daha önce Tübitak ve Tümosan ile ortak, LPG ile çalışan traktör ortaya çıkaran İstanbul Teknik Üniversitesi bu kezde üzerinde çalıştığı elektrikli minibüsü tanıttı.Tam yüklüyken 150 kilometre hıza çıkabilen minibüs en az 120 kilometre yol gidebiliyor.150 kilovolt ve 650 Nm torka sahip su soğutmalı elektrikli motor, aracı 10-12 saniyede 75 km hıza çıkartıyor.Şarj ise 3-4 saat sürüyor.Bu çalışmanın destekçilerinden biri de Karsan.



Doğal gazla çalışan kamyon çalışmasını Haberİzmir.com.tr 'den öğrendik.

İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odasının geliştirdiği projede, dizel bir kamyon doğal gazla çalışır hale getirilerek esnafa tanıtıldı.Artan yakıt fiyatları,
kaçak mazot ve 10 numara yağın getirdiği mali, vergi ve teknik sorunları ortadan kaldırarak performansı kaybetmeden doğal gaz kullanımı, bu sorunlara çözüm oldu.

İki yıldan beri devam eden projede BMC markalı bir kamyon kullanılmış markası ve modeli ne olursa olsun bir çok kamyona dönüşüm yapılabiliyor. Kamyonun doğal gazla çalışır hale gelmesi için yapılan masraf 8 ayda ortadan kalkıyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün; elektrikli otoda vergi indirimine sıcak baktığını bazı gazetelerde okuduk.Bakanımız ülkemizden çıkacak ilk otomobil tasarımının elektrikli bir otomobile sahip olmasını istediğini ve bu konuda ''elektrikli araçların üretimini ve kullanımını teşvik ederek, vergilendime usullerini gözden geçireceğiz'' dedi.

Ancak altyapı ve mevzuat hala aynı!
Bu manzaralarla, Dünyanın ve Avrupa'nın önemli otomobil fuarlarından AutoShow 2010'â
gideceğiz...
Ne yazık ki fuar ne kadar ilgi çekiciyse tanıtım sitesi de o kadar ilgisizce yayında.



Kaynak;
www.tasimacilar.com
http://www.haberizmir.com.tr/gundem/id-3414/dogalgazli-kamyon.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..