Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Anadolu Isuzu'dan Sprinter, Transit ve Crafter'e Rakip mi Geliyor?

Türk otomotiv firmalarından Anadolu Isuzu;  imal ettiği midibüs, otobüs, kamyon ve pikaplarının yanına son dönemde savunma araçlarını da ekliyor.Bir taraftan da  Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu TOGG'unda ortaklarından biri.Diğer taraftan da yeni tasarımlar, yeni araçlar üzerinde çalışmaya devam ediyor..






Anadolu Isuzu, 2020 - 2021 yılı için Master, Transit, H350, Crafter, Sprinter, Ducato ve Daily sınıfında bir araç hazırlıyor olabilir.Zira 2019 yılının son aylarında bu sınıfa yönelik bir tasarım tescil edilmiş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından.




Aracın  çizgileri, Anadolu Isuzu'nun geçen yıl ve öncesinde tescil ettirdiği otobüs ve midibüs tasarımlarıyla genel olarak uyum içinde..




Tasarım, bantlara alınırsa  araçta küçük değişimler yaşanabilir!Ve bu sınıfta, Otosan'ın imal ettiği Ford Transit ile Karsan'ın ürettiği Hyundai H350'den sonra üçüncü yerli olacaktır.


Kaynak; Tütk Patent ve Marka Kurumu

9 yorum:

  1. Anadolu ısuzu Bu aracı Isuzu markası adı altında mı üretecek? Yoksa kendi markası adı altında mı üretmeyi planlıyor? Aslında BMC ve Tümosan ı da bu projeye dahil etseler dünya çapında satacak başarılı olacak bir Minibüs üretebilirlerdi. BMC nin megastar deneyimi var Tümüson da dizel motor üretebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin imal edilecek veya üretilmeyecek diyemeyiz.Ancak bu aracın üretimi gerçekleşirse Isuzu adını kullanmasu büyükk ihtimal.

      Sil
    2. Eeee ne anladım ben bu işten. O zaman Japon isuzu adına montaj yapacaklar. Yani Türk markası olan minibüs olmayacak bu. Diğer yabancı minibüslerden farkı ne o zaman?

      Sil
  2. Şöyle düşünelim; Avrupa'ya satılan Isuzu otobüsleri ve midibüsleri Türkiye imal ediyor.
    Bazı pazarlarda AOS (Rusya da bir fuarda bu markayla tanıtmıştı) markasını kullanmaya başladı.
    Sprinter -Transit sınıfında bildiğimiz kadarıyla Isuzu nun bir aracı yok.Aslında N Serisi ve D-Max ı ağırlıklı olarak montaj yapıyor.Yada yerlilik oranı otobüs grubuna göre düşük!
    Anadolu Isuzu'da; Anadolu Grubu % 55.4, Isuzu Motors 16.99, Japon Itochu da 12.7 hisseye sahip.
    https://www.anadoluisuzu.com.tr/hakkimizda/anadolu-isuzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem İsuzu dan bağımsız olarak bir minibüs yapacaklar bence kendi markalarında yapmalılar. Yüzde 55.4 hisse onlarda ise İsuzu ya çalışmak zorunda değiller bence.

      Sil
    2. Isuzu'nun bilgisi dahilinde olacağına inanıyorum.Zira firmanın ortağı. Ama Türkiye için Isuzu ve/veya AOS markasını kullanabilir.bazı pazarlarda Isuzu bazılarında da AOS adını kullananabilir.
      Diğer taraftan -bu araç üretilirse- bu sınıfta yeni bir rakip olacağından ve farklı bir seçenek olarak büyük ilgi görebilir.Veya rakiplerinden ilk etapta hesaplı fiyatla ilgi çeker..

      Sil
  3. BENCE ÖYLE BİR TASARIM ÖYLE ÖZELLİKLERİ OLACAK Kİ BU SINIFTA ALMAN HEGOMONYASINI YIKACAK BİR MODEL OLMALI. SIRADAN BİR MODEL OLMAMALI. HER KESİME HİTAP ETMELİ. GÖZALICI VE CAZİBELİ OLMALI. MODEL ÇEŞİTLİLİĞİ OLMALI. HYUNDAI H-350 MODELİNDE BÜYÜK HATA YAPTI. MODEL ÇEŞİTLİLİĞİ YOK 2 MODELLE PİYASAYA GİRDİ UZUN ŞASİ VE KISA ŞASİ İLE. AYNI ZAMANDA GALERİ TARZXINDA SATIŞ MANTIĞI, TAMİRCİ MODUNDA SERVİS SİSTEMİYLE PİYASADA YER BULAMADI. ÖYLE BİR MANTIKLA PİYASAYA GİRECEKSE HİÇ UĞRAŞMASINLAR.

    YanıtlaSil
  4. daha önce temsa maxus olarak türkiyeye gelen ve umduğu satışı yakalayamayan bir araç gelmişti daha sonra bu marka türkiye pazarından çekildi şu anda saic motor yani çin bu aracın üretimini yapıyor son çıkan kasa sı transit,ten daha iyi ancak ısuzu zaten ticaride kendini kanıtlamış marka hafif ticari ve panelvan gurubuna ağırlık verirse bu gurubtan büyük pay alacagına eminim

    YanıtlaSil
  5. Temsa Maxus daha önce Fargo Fora olarakta Türkiye yollarına çıkmıştı.Isuzu Türkiye bu araçla ilgili bir plan yapıyor olabilir ileriki zamanlar için.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..