Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai, Kocaeli'de üreteceği B sınıfındaki temsilcisi i20’nin ilk çizimlerini paylaştı. Baştan sona yenilenen otomobil, tamamen farklı bir tasarım diline sahip.Aracın dünya lansmanı, önümüzdeki ay Cenevre Fuarı’nda yapılacak.

Hyundai, B segmentindeki popüler modeli i20’nin ilk çizimlerini nihayet paylaştı. Ülkemizde de en çok satılan modellerin başında gelen i20, markanın İzmit’teki fabrikasında üretilerek 45’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor. 





“Sensuous Sportiness” yani “Duygusal Sportiflik” tasarım felsefesiyle hazırlanan Yeni i20, teknoloji ile sitil mimarisinin en güzel yansıması olarak öne çıkıyor. Dünya lansmanı öncesi paylaşılan çizimlere göre, Yeni i20 yerini alacağı modelden daha sportif ve daha modern bir yapıda olacak. Şık ve dinamik hatlarla B segmentine taze bir soluk getirmesi beklenen Yeni i20, ön tarafındaki yatay konumlandırılmış basamaklı ızgarası ve aşağı doğru uzanan şık far yapısı ile alışılmış kalıpları  yıkmaya başlıyor. Karakteristik ızgaranın haricinde, daha geniş ve daha alçak bir duruş sergileyen gövdenin yan taraflarındaki şişkin ve sert çıkıntılar ise tasarımın farklılığını ön plana çıkarıyor.




Bu sayede daha sportif bir görüntü elde edilirken, arkaya doğru uzanan estetik çizgiler de özellikle bagaj kapağında görsel şölen yapmaya başlıyor. Yeni i20, bumerangı andıran krom kaplı C sütunu, Z şeklindeki uzunlamasına LED arka aydınlatma grubu ve stop lambalarının sol tarafına entegre edilen yakıt depo kapağıyla farkını ve yeni karakteristik özelliklerini yansıtıyor.





İç mekandan henüz görüntü paylaşmayan Hyundai, gösterge tablosunu kaplayan yatay kokpit dizaynıyla iddialı olacağını belirtiyor. Yeni i20, hem dış hem de kabindeki yeni tasarım diliyle gerçek bir ikon olmayı hedeflerken iç mekanın zarafetini ve estetiğini daha da vurgulamak için dijital donanımlara ağırlık veriyor. Hyundai, Yeni i20’nin kokpitinde iki adet 10,25 inç ekrana yer veriyor.

16 yorum:

  1. Makyajdan sonra düşen i20 satışları yeni kasayla birlikte tekrar yükselecektir. Hyundai'ın 2010-2013 yılları arasındaki tasarımları çok güzeldi yeni kasaları ise birbirinden ucube çirkin modeller

    YanıtlaSil
  2. Arka Focus da önü çıkaramadım.

    YanıtlaSil
  3. Son halleri alakasız oluyor yalnız.Neden böyle birşey yaptıklarını da anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  4. 2015 2017 arası modelleri efsane tasarımlara sahipti. Sanki Audi ile çalışmak pekte güzel olmadı

    YanıtlaSil
  5. gta 6 fragmanı sandım da geldim

    YanıtlaSil
  6. Sevsim de şu arabayı niye 1.6 Motorla getirmiyorlar,Ioniq'teki Hybrid motor da olur.1,4 1,2 çekmiyor şehir içi güzel ancak şehir dışı yetmiyor.

    YanıtlaSil
  7. Makyajlı Hyundai i20'nin Türkiye fiyatı belli oldu Koreli üreticinin geçtiğimiz ay tanıttığı 2018 Hyundai i20'nin satış fiyatları belli oldu. Makyajlanan ve yeni teknolojilerle donatılan yeni Hyundai i20'nin satış fiyatları 75.400 TL'den başlıyor.
    2 yıl önce :(((((((((((
    https://www.donanimhaber.com/Makyajli-Hyundai-i20nin-Turkiye-fiyati-belli-oldu--100022

    YanıtlaSil
  8. hyundai tasarımda açık ve net batırdı, elentra ya ne yapmışlar öyle, farları çok kötü

    YanıtlaSil
  9. Önü Mercedes A serisine, arkayı DS4'e benzettim. Tek olmayan şey jantları. Makyajlı kasa ile gelen jantlar çok kötü görünüyor BENCE.

    YanıtlaSil
  10. 4 ileri otomatik efsanesiyle gelicekse hiç gelmesin.

    YanıtlaSil
  11. Mazda’ya benzeten tek ben miyim? 4 ileri otomatik şanzımanla gelmesin. Motor seçenekleri de artırılsın. Mesela turbo benzinli + iyi bir 6+ oranlı tam otomatik şanzıman olursa ve rakibi Clio’ya göre iyi fiyatla çıkış yaparsa piyasaya tutunabilir.

    YanıtlaSil
  12. O jantlar ne öyle ya, animasyon gibi.....

    YanıtlaSil
  13. arkası güzel olmamış arabaların tipini bozdular böle giderse satışları düşer ucube gibi arabalar yapmaya başladı hyundai

    YanıtlaSil
  14. Ben en çok şu panjura takılıyorum. Çok fazla çıtkırıldım değil mi? Hiç koymasaymış? İyice bahçe çitine benzettiler.

    YanıtlaSil
  15. Valla enteresan bir yorum olmuş.

    Bende tam tersi Hyundai 'in son yıllarda tasarımlarda önemli bir yol kat ettiğini düşünüyorum. Son çıkan i30 i20 çok şık. Elentra 'da aynı şekilde.. 2014 öncesi tasarımları rezaletti.

    Haberdeki i20 de harika duruyor. Scirocco nun dört kapılısı gibi

    YanıtlaSil
  16. Hyundai araç farketmek sizin,direksiyon simidi,yalıtımı,frenleri, !!!yol tutuşyla!!!... pazarda bu kadar çok satış yapmasına çok şaşırıyorum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..