Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Opel Corsa, Herkese uygun bir seçenek: Pratik ve Güvenli Edition, Şık ve Zarif Corsa Elegance, Sportif ve Teknolojik Ultimate

Yeni nesil Opel Corsa sınıfında öncü teknolojileri, keyifli sürüşü ve performansı ile rakiplerinden ayrışıyor. Segmentinde ilk defa sunulan sekiz vitesli otomatik şanzıman, IntelliLux LED Matrix farlar ve modern sürüş destek sistemlerine sahip yeni Corsa yenilikçi teknolijileri bünyesinde barındırıyor.






Markanın küçük sınıftaki temsilcisi Türkiye’de 1 Mart’ta satışa sunulacak. Bugüne kadar üretilen en verimli, modern ve dinamik Corsa’nın dünya tanıtımı ise Eylül 2019’da Frankfurt Otomobil Fuarında yapıldı. Dünya tanıtımının ardından satışa sunulan yeni Opel Corsa bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü. Auto Bild okuyucuları tarafından küçük otomobil kategorisinde “Yılın Şirket Aracı” seçilen yeni Opel Corsa devam eden süreçte “Avrupa’da Yılın Satın Alınması en Mantıklı Otomobili” AUTOBEST 2020 ödülünün ve son olarak Auto Bild ve Computer Bild’in  okuyucu oylarıyla “Connected Car Award” olarak adlandırılan “2019 Bağlanabilir Otomobil Ödülü”nün sahibi oldu.




Otomobilin sportif karakterini hafif yapı prensibi ile alçak oturma pozisyonu destekliyor. Bunu Opel mühendislerinin çok iyi ayarladığı şasi, hassas çalışan direksiyon sistemi ve kapsamlı güvenlik önlemleri tamamlıyor. Üstelik tüm bu üstün özellikler yeni Opel Corsa’nın baz versiyonundan itibaren sunuluyor. Altıncı nesil Opel Corsa aynı zamanda modern sürüş destek sistemleri, yenilikçi bilgi-eğlence sistemleri ve benzersiz bir fiyat-performans ilişkisiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda yeni Opel Corsa son derece yumuşak vites geçişleriyle sürüş konforunu destekleyen sekiz vitesli bir otomatik şanzımana sahip. 





Ödüllü Motorlar
AUTOBEST 2020 dahil bir çok ödüle sahip olan Yeni Corsa’nın motoru da ödüllü. Güçleri 75 ile 130 beygir gücü arasında değişen her biri son derece tutumlu yüksek verimlilik seviyesine sahip benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulacak. Yılın motoru ödüllünün dört yıl üstüste sahibi olan 1.2 Atmosferik ve Turbo Beslemeli Benzinli motor seçeneğinin yanınıda  Yeni Corsa’da 1.5 Turbo Dizel motor altternatifi de mevcut.  Motor seçeneklerinin her biri düşük yakıt tüketimine karşın üstün sürüş keyfi sunuyor. Böylece son derece atak sürüş özellikleri, üstün yakıt ekonomisi ve örnek niteliğinde emisyon değerlerini bir arada bulunduran bir otomobil ortaya çıkıyor.  

Güvenlik Ön Planda
Yeni Opel Corsa’da Edition donanım seviyesinden itibaren; otomatik acil durum freni, yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme ve sınırlandırma sistemi, şerit takip yardımcısı ve trafik işareti tanıma sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. Ayrıca benzinli ve dizel versiyonlarda dört yeni donanım seviyesi bulunuyor. Seçenekler giriş seviyesi Essential, pratik ve güvenli Edition, şık ve zarif Elegance, sportif ve teknolojik Ultimate donanım seviyelerine kadar uzanıyor.

Yeni Opel Corsa Çok Daha Hafif
Yeni Opel Corsa’nın üstün sürüş dinamiklerinde hafif yapı prensibinin de payı büyük.  Yeni Corsa’nın boyu bir önceki nesline 39 mm uzayarak 4,06 metreye ulaşırken, ağırlığı yüzde 10 oranında azaltıldı. 

Sadece teknik anlamda değil, yeni Opel Corsa tasarımıyla da dinamik bir duruş sergiliyor. Çift renkli tavan seçeneği, coupe tarzında eğimli tavan, sürücü ve ön yolcunun oturma konforunu kısıtlamadan 48 mm daha alçak tutulan gövde detayları yeni Corsa’ya daha sportif ve dinamik bir görünüm kazandırıyor. Sürücü 28 mm daha alçak bir pozisyonda otururken düşük ağırlık merkezi sürüş dinamiklerine olumlu yansıyor. Böylece yeni Opel Corsa daha dinamik bir karakter ve daha fazla sürüş keyfi sunuyor. 
Bunun dışında yeni Corsa gerçek bir aerodinami şampiyonu. Tüm yeni geliştirilen Opel modelleri gibi mühendisler yeni Corsa’yı Otomotiv Mühendisliği ve Araç Motorları Araştırma Enstitüsü Stuttgart’ta (FKFS) Stuttgart Üniversitesi’nin rüzgâr tünelinde aerodinamik açıdan optimize ettiler. Tüm bu titiz çalışmanın sonucu olarak yeni Opel Corsa 0,29 Cd’lik (Drag Coefficient) rüzgâr sürtünme katsayısı ile sınıfının en aerodinamik otomobili olmayı başarıyor. 

Lider Teknolojiler: Sınıfında öncü sürüş destek sistemleri ve IntelliLux LED Matrix Farlar Yeni Opel Corsa’da, müşterilerin normalde daha üst sınıflarda görmeye alışkın olduğu teknolojiler ve sürüş destek sistemleri kullanıma sunuluyor. Örneğin Opel’in ilk kez B HB otomobil segmentinde kullanıma sunduğu uyarlanabilir ve göz kamaştırmayan IntelliLux LED Matrix Farlar bunlardan biri. Toplam sekiz LED hücresi yeni nesil yüksek çözünürlüklü ön kamera tarafından kumanda ediliyor. Sistem yol ve çevre koşullarına bağlı olarak farların ışık kümesini ayarlıyor. 

Trafik işareti tanıma ve hız sabitleme sistemi gibi modern sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor. Kör nokta yardımcısı dışında ön ve arka sensörler ile 180 derece açılı panoramik geri görüş kamerası gibi park yardımcıları da sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Yeni Corsa’da ilk kez kullanılan şerit koruma özelliği ile şerit takip sistemi aracın istem dışı olarak içinde bulunduğu şeridin dışına çıktığını hissetmesi halinde sürücüyü yanıp sönen bir sembol ile görsel olarak uyarmakla kalmıyor, direksiyona da nazikçe kuvvet uygulayarak otomobili şeritte tutuyor. 
Modern otomobil çağının gereği olarak Corsa da sürücü ve beraberindeki yolcuları gelişmiş bağlanabilirlik çözümleriyle şımartıyor. Tamamı dokunmatik olan yeni bilgi-eğlence sistemleri beş, yedi ve 10 inç olmak üzere üç farklı versiyon ile sunuluyor. Yedi inçlik Multimedya sisteminde Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunulurken, 10 inçlik Multimedya NaviPro sisteminde bu özelliklere ek olarak navigasyon yer alıyor. 

Herkese uygun bir seçenek: Pratik ve Güvenli Edition, Şık ve Zarif Corsa Elegance, Sportif ve Teknolojik Ultimate
Yeni Opel Corsa’nın Edition donanım seviyesinden itibaren; otomatik acil durum freni ve yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme ve sınırlandırma sistemi, şerit koruma özeliği ile şerit takip sistemi ve trafik işareti tanıma sistemi gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. 
Baz versiyonun üzerindeki üç donanım seviyesi içerikleriyle farklı hedef kitlelerine hitap ediyor. Corsa Edition güvenlik özellikleriyle öne çıkarken, Corsa Elegance şıklığı ve zarafetiyle dikkat çekiyor. Corsa Ultimate da sportif ve teknolojik bir sürüş keyfi sunuyor. Yeni Opel Corsa, altıncı nesli ile herkesin otomobili olduğunu bir kere daha kanıtlıyor

Yeni Corsa Edition: Pratik ve Güvenli
Edition donanım seviyesi sürücü yardım sistemleriyle her zaman güvenli yolculuklar yapmanız için tasarlandı. Hız sabitleyici, şerit koruma özeliği ile şerit takip sistemi, yorgunluk tespit sistemi, trafik işareti tanıma sistemi gibi güvenlik önlemlerine ek olarak 16 inç alaşımlı jantlar ve park sensörü gibi konfor donanımlarıyla beklentileri karşılıyor. Yeni Corsa’nın Edition donanımına 144.900 TL’den sahip olunabiliyor. 

Yeni Corsa Elegance: Şık ve Zarif  
Elegance donanım seviyesi bir otomobilden beklediğiniz herşeyi size sunmak için tasarlandı. 16 inç alaşım jantları, yedi inç Multimedya sistemi, yağmur sensörü, ışık sensörü, ön kol dayama özellikleri ve karakteristik Opel imzasına sahip LED farlar gibi donanımlar ile daha şık bir görünüm sergiliyor. Yeni Corsa’nın Elegance donanımını ise 150.900 TL satışa sunuluyor.

Yeni Corsa Ultimate: Sportif ve Teknolojik 
Ultimate donanım seviyesi 17 inç alaşımlı jantlar, yedi inç dijital gösterge ekranı, panoramik geri görüş kamerası, elektronik iklim kontrollü klima, altı yönlü sürücü koltuğu ve karartılmış arka camlarıyla Corsa’nın sportif ve teknolojik tarafını gözler önüne seriyor. 
Yeni Corsa donanım seviyelerinin dışında kişiselleştirilebilen opsiyon seçenekleri de sunuyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı tavan renk seçeneğine ek olarak, panoramik cam tavan isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Yeni Opel Corsa’da ayrıca teknoloji paketi adı altında IntelliLux LED Matrix Farlar ve stoplar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, koltuk ısıtma ve 10 inç Multimedya NaviPro bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.  Yeni Corsa’nın Ultimate donanımı, 164.900 TL’den satışa sunuluyor.

18 yorum:

  1. Bu tür haberler yaparken araçların piyasadaki rakiplerinin fiyatları hakkında da bilgi verirseniz daha faydalı olur. Clio, 208,i20, Polo gibi...

    YanıtlaSil
  2. Peugeot yeni 208 ile bu sınıfta çıtayı çok yükseltti. Clio ve 208 arasında sıkı rekabet olacaktır yeni Corsa tektük satacak çok tutulmayacaktır

    YanıtlaSil
  3. İkisi de fransız. Çok kasmayın bence kuyaslarken. ??

    YanıtlaSil
  4. bu aracın avrupa fiyatı 12 bin euro 12 bin birim yani. geçen superb bakıyordum 255 bin lira çokta yine hadi kafayı kırdık diyelim onu hazmettik oturdum hesaba kaskosu sigortası benzini otoparkı senelik 25 bin lira vazgeçtim çıktım bayiden mahalledeki taksiciyle anlaşırım olmadı korsan bulurum ayda 1000 lira versem her yere götürür kapıdan alır kapıya bırakır

    YanıtlaSil
  5. Sırf Renault diye Clio almam :)

    YanıtlaSil
  6. Fiyat / performans olarak gayet iyi bir otomobil olmuş..
    Tasarımı da gayet güzek ve modern

    YanıtlaSil
  7. Clio icon paket 140 bin
    1.2 Benzinli AT8 130 hp Ultimate 164.900 TL 157.000 TL

    YanıtlaSil
  8. Şükür şu çirkin kasa değişmiş fakat B segment araçların bile 150 bin lira olduğu ülkede yaşamak ne acı

    YanıtlaSil
  9. B sınıfı benzinli otomatik 157 bin o da indirimliymiş. Vay arkadaş. Biz arabamızla emekli olalım, hatta mezara kadar binelim en iyisi.

    YanıtlaSil
  10. yeni 208 ve yeni corsa gayet güzel. psa tasarımcıları işi biliyor. eat8 ayrı bir olay zaten.

    YanıtlaSil
  11. Renault ve Opel neden Dizel otomatik getirmemekte ısrarcı ?

    YanıtlaSil
  12. Psa fena geliyor çok fena ortalık kızışıyor. 208 çok daha ateşli gelecek. Onlar kızışadursun bizim maaşlar yıldan yıla eriyip gidiyor...

    YanıtlaSil
  13. Hem tasarımı B segmentinin üstünde hem donanımı. PSA grup gerçekten güzel iş yapıyor. Gerçi kardeşi 208 de aynı güzellikte.

    YanıtlaSil
  14. "Yeni Opel Corsa’nın giriş seviyesi olan Essential versiyonunda 15 inç jantlar, hız sabitleyici, otomatik arka camlar ve yokuş kalkış desteği gibi özellikler standart olarak sunuluyor."

    Sonunda baz modelde kollu yerine otomatik arka camlı bir Corsa. Nihayet!

    YanıtlaSil
  15. bu şanzımanla şehir içini siler , süpürür. özellikle bayanlar için ideal.

    YanıtlaSil
  16. Önümüzdeki 4 sene b sınıfını Clio süpürecek

    YanıtlaSil
  17. Fiyat rekabetci..Sirf Sanzimani icin bile alinabilir..Sonuc olarak bence 1.2 motor 130 Bg oldukca seri ve yakit tuketimi de makul..



    Yeni Corsa ve 208 , Clio'yu tahtindan edebilir..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..