Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu; Ortaklarıyla Yola Devam Ediyor, Sorun Yok

Son zamanlarda yerli otomobil girişiminin ortaklarından Kök Grubu (Kök Ulaşım) Başkanı İnan Kıraç'ın hasta olduğu ve TOGG'tan ayrılacağı söyleniyordu.Bugün TOGG'un sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir fotoğrafla, söylenti rafa kalktı.






https://twitter.com/TOGG2022 ve https://twitter.com/RHisarciklioglu adlı TOGG ve
 TOBB Başkanı ve Eurochambres Başkan Yardımcısı. Rıfat Hisarcıklıoğlu na ait Twitter adreslerinden yayınladıkları fotoğrafların altına şöyle yazdılar,

" Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ortakları bugün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısı öncesi bir araya geldiler. "

" Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) yönetim kurulu öncesinde ortaklar olarak bir araya geldik. @TOGG2022 "





Bu ne demek?
TOGG'ta  ortaklarından yana  bir sorun yok.En azından şimdilik!

İnan Kıraç, hayatı; otomotiv dünyasının farklı  firmalarında geçmiş önemli bir isim.En son Karsan ve Hexagon Stüdyo firmasıyla otomotiv dünyasında yer alıyordu. Yerli otomobilin beş ortağından biri olduğundan beri de Kök Ulaşım'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak biliyoruz.






Kök Ulaşım'ın internet sitesinde, firma ve İnan Kıraç; kısaca şu şekilde anlatılmış;

Kök Ulaşım HakkındaTürkiye’nin yerli otomobilini üretme hayalini gerçekleştirmek üzere bir araya gelen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destek ve katılımları ile oluşturulan Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu’nun üyesi olan şirketimiz, Grubumuzun bu alanda gerçekleştireceği yatırımları yürütmektedir.
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İnan Kıraç ve ailesinin çeşitli sektörlerdeki yatırımlarını bünyesinde bulunduran grubumuz, Otomotiv, Denizcilik, Tasarım/Ar-Ge, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji alanlarındaki faaliyetleri ile ülkemizin kalkınmasına, refahına ve geleceğine yatırım yapmaktadır.
İnan Kıraç BaşkanKariyerine 1961 senesinde Koç Grubu'na bağlı Ormak A.Ş.'de satış memuru olarak başladı. 1966 yılında Fiat Kamyonları'nın ve Midibüsleri'nin imalatçısı olan Otoyol'un Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1970 yılında Türkiye'de üretilen Fiat Otomobilleri'nin pazarlama ve dağıtım şirketi Tofaş Oto Ticaret'in Genel Müdürü oldu. Önce Koç Holding'in Tofaş'tan sorumlu Başkan Yardımcılığı'na, daha sonra Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığı'na atandı. 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı (CEO) olarak hizmet veren İnan Kıraç, Türk Otomotiv Sektörü'nün gelişiminin her anına tanıklık etmiş, her ayrıntısına profesyonel yönetici olarak emek vermiş ve birçok dev fabrikaya imzasını atmıştır.



Kaynak, https://twitter.com/TOGG2022
https://twitter.com/RHisarciklioglu
https://www.togg.com.tr/
http://www.kokulasim.com/
https://www.karsan.com/tr
https://www.hexagonstudio.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..