Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil Günsel; Hatchback B9 ve SUV J9 modelleriyle tanıtıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli otomobili Günsel, kalabalık ve muhteşem bir törenle tanıtıldı.Türkiyenin Otomobili Girişim Grubu gibi iki farklı modelle kamuoyunun önüne çıktı.TOGG'un öncelikli aracı SUV olurken ikinci sürprizle sedanı da göstermişti. Günsel ise öncelikli olarak Hatchback modeliyle ortaya çıktı. O'nunda sürprizi SUV oldu.





Youtube'tan canlı yayınlanan lansmanda  sarı, kırmızı ve mavi renkte üç adet B9 modeli sergilendi.Gri renkli J9 ise programın sonunda sahneye çıktı.





Günsel SUV,  düz ama eğilimli çizgileriyle sportif bir araç.Ön lambalar genel olarak hatchback  modelle uyumlu görünüyor.Araçta kapı kollarının olmayışı dikkat çekiyor.


Yerli Elektrikli Otomobil Günsel sayıyor; 5..4...3..2..1





B9'un iç tasarımı oldukça sade ve fonksiyonel görünüyor.




Her iki aracın da, en modern ve tanınan markalardan aşağı kalır yanı yok.Günsel, güzel bir iş çıkarmış.Seri üretim başladıktan sonra yapmaları gereken tek  şey bilinirliği arttırmak yani bol reklam yapmak..


Yerli otomobilin iç tasarımı; ayrıntılar, butonlar veya sadelik ,şıklık..






TT Motor'dan şimdide 4 tekerli bir araç mı geliyor?



Kaynak; https://www.gunsel.com.tr
https://www.facebook.com/events/218492362832285/
https://www.facebook.com/DriveGunsel/
https://twitter.com/DriveGunsel/
https://www.youtube.com/c/DriveGunsel

39 yorum:

  1. Günsel suv u internette bulamadım. Gayet güzel görünüyor. Umarım Türkiye de de fabrika kurulur ve daha çok üretilir. Günsel ile birlikte ucuz elektrikli otomobil ihtiyacımız da karşılanır. İkinci markamız Kıbrıs Türklerine ve Türkiye ye hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. KKTC ve ülkemize hayırlı olsun.Bu yıl sonlarında 200 otomobil imal edeilecek deniyor..

    YanıtlaSil
  3. Demedi demeyin bu adamlar bile bizden önce arabasını seri üretime geçirir kullanır, biz de bunlardan ithal ederiz

    YanıtlaSil
  4. Fabrika var mı demiş birisi ?

    Fabrika bitti 3 aya 200 adet üretimi başlıyor bile.

    Ne TOGG'u ya ? Togg un yeri mera otlaklık şuan.

    YanıtlaSil
  5. İtalya’ya gittiğimde şunu fark ettim. 3 arabadan 1’i 2 kişilik küçük arabalardı. Üretmemiz gereken şey, elektrikli fakat öncelikle küçük boyutlu 200 km yol yapacak olan bir araç. 20-30 bin liraya satılacak, köylerden tutunda her yerde kullanılacak ekonomik bir araç. Amaç maliyetleri azaltmak. Lüks olsun diye dolaşılacak birşey değil. Bir de elektrikli traktör, her köylüye verilecek kredi ile gerekirse 20 yıllık taksit yapılacak. Bütün bunların amacı yaptık demek değil enflasyon ile mücadele. Osmangazi köprüsü yapıldı, 3. köprü yapıldı fakat ne oldu maliyetler arttı hizmet demek maliyetleri düşürmek demektir. 2 bin liralık ürün taşıyor minübüs Osmangaziden geç 3. köprüden geç benzin parası gitti 1000 lira daha. Böyle hizmet anlayışı ile enflasyon düşmez artar.

    YanıtlaSil
  6. Bizimkinin tanıtımını izlemedim bunuda izlemeyeceğim fiyat olarak en az 400 bin tl olacağı ve satın alamayacağım kesin boşuna kendimi kandırmaya lüzum yok sizde kandırmayın derim

    YanıtlaSil
  7. İşte yerli otomobilden en azından ilk aşamada beklediğim buydu.



    Komponent tedariği yerli kaynaklı olmasa da olur. Ama marka, tasarım ve mühendis ekibi, buna bağlı patentler bize ait olmalı, araç lüks sınıfta değil nispeten ulaşılabilir seviyede, sadece iç pazara yönelik olsa bile yeter.



    Günsel için verilen tarihler geçti diye hatırlıyorum ama tarihin tozlu sayfalarına gömülmediklerini gösterdiler umarım önlerine çıkacağını tahmin ettiğim engelleri aşıp muvaffak olurlar.



    TOGG keşke ismine uygun davranıp bu tür üniversite projelerine yoğunlaşsa ilk aşamada. Şu an gerçekçi ve sürdürülebilir olmaktan tamamen uzak duruyor deneyimli bir kadroyu toplamış olsalar da.

    YanıtlaSil
  8. TOGG da olmalı, Günsel de olmalı, başkaları da olmalı. Birlik olup çalışmaya devam.

    YanıtlaSil
  9. Bizimkiler daha fabrikaya tuğla koymadı. Adamlar bu yıl üretim bile yapacak. Bizde Türk mühendisler yaptı diye gururlanırız bee

    YanıtlaSil
  10. Menzili, tasarımı tam kıbrısa uygun olmuş.Uygun fiyatla girerse ticari başarı yakalayacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  11. Helal olsun, lafa değil icraata bakmak lazım, fabrikası bile varmış.

    YanıtlaSil
  12. tasarlattırıldı(hazır alınmadı) ama haberi sözcü cumhuriyet oda tv gibi karşıt yada atv ahaber gibi yandaş medyadan dinlersen öğrenemezsin ben bizzat gürcan beyin konuşmasını dinledim youtubeye git ve doğan kabakla gürcan beyin söyleşisini dinle anlarsın ama yukarda ismini söylediğim medylardan dinlersen gerçeği öğrenemezsin

    YanıtlaSil
  13. KKTC ve üniversitenin ar-ge ekibini tebrik etmek gerekir. bizler yerli milli diye her parçasını başka bir ülkede ürettirip yalandan tanıtım yaparken adamlar projeyi sonlandırmış yurtdışı yatırımcılarını almış da 1 yıl sonra seri üretime geçecek kadar hazırlanmış.

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş maşallah, yolları açık olsun.

    YanıtlaSil
  15. bu arada elektrikli traktörde 3 farklı motor seçeneğiyle ağustosta seri üretime geçiyor arkadaşlar adı tagem

    YanıtlaSil
  16. bencede 4 kapılı olmalıydı yada sedan şeklinde daha çok hitap ederdi Türk halkına bizim türler 2 kapılı hatchback sevmezler çünkü modifiyeciler hariç

    YanıtlaSil
  17. K.K.T.C Yavru Vatan'di şimdi Kardeş Vatan olmak istiyorlar, buyursunlar kendileri bu şekilde uretsin kabul görsün taninir olsun.



    Yazılım gelistirsin, teknoloji gelistirsin, araba gelistirsin.

    Fransız'a italyan'a binecegime bir de Kıbrıs'ta üretilene, Azarbayjan'da uretilene binelim.



    Böyle böyle kabul görür.



    Başarılar.

    YanıtlaSil
  18. Aracın tasarımına kafayı takanlar katalogdan araç seçmeye devam ederler :)

    YanıtlaSil
  19. Sessiz sedasız bizi geçmişler.

    YanıtlaSil
  20. Togg'dan daha samimi ve inandırıcı duruyor,demek ki realist bir proje için tasarımdan ve işin incik boncuk ambalaj kısmından feragat etmişler belli ki.

    İtibardan tasarruf olmaz,eyy Kıbrıs'lı Gunsel sen kimsin ya Pininfarina'nın tasarladığı Togg yanında

    YanıtlaSil
  21. Tasarımı çok basit ve sade. İnsan birazcık tasarımına özenti gösterir Togg'un yanında basit kalmış keşke biraz bizi örnek alsaydılar iyi olurdu kendi adlarına

    YanıtlaSil
  22. KKTC için hayırlı olsun umarım başarılı olur. Araç ön panjur dışında başarılı bir tasarıma sahip olur. Ülkemizdede satılması iyi olur. Her şeyde olduğu gibi Günsel ile TOGG araçlarımıza laf sokmaya çalışan tayfa yine iş başında. TOGG ile Günsel kıyaslanamaz birisi butik digeri global bir proje. İnşallah ikiside başarılı olur. Bu toprakların bir evladı olarak tek temennimiz başarılı olmaları.

    YanıtlaSil
  23. Bir kibrisli olarak öncelikle gururlandim . Bu kadar az imkan ve binlerce ambargoya ragmen bu projeye baslandi fabrika inşasi tamamlanmak üzere . ikinci olarak utandim ve sinirlendim . Yavru vatan dediginiz bir istanbul gibi bir artvin gibi parçaniz ayri bir ada olmasi ordaki halki sizden farkli yapmaz . Bu başari türklere ait bir başaridir . Togg duyuruldugu zaman sizin aksinize biz kibris halki olarak daha cok heycanlandik ve gururlandik . Ve akabininizde bizde ayni basariyi ayri bir ulke adi altinda bir turk toplulugu olarak ustlendik . Tasarim sürekli gelistirilip kisisellestirilebilir . Turkiye mi Kibris mi once cikarir umrumda degil . Iki sekildede gurur duyacagim . Bize birakilan mirasi mahvetmek yerine yep yeni ve gelecege yatirimi olan bir miras icin gurur duyacagim . Umarim kibriniz ve narsisliginiz size ayni cesareti verirde yep yeni bir atilimla hepimizi utandirabilirsiniz . Tesekkur ederim iyi dilekler icin ve tum turk halkini tebrik ederim basarilarindan dolayi esen kalin .

    YanıtlaSil
  24. 2016'da fabrika yapımına başlandı,10 senedir geliştiriliyor. Türkiyedeki yandaş medyalar Günsel'den bahstemediği için duymamanız normal.
    2021'de seri üretime geçecek.

    YanıtlaSil
  25. Başarılar yavru vatan Kıbrıs ??pekiii şimdi burasıda bizim ülkemiz sayılır bence buradan araç alınca vergi alınması abes hatta haksızlık olduğunu düşünüyorum. Yada bilgisi olan varsa açıklasın arkadaşlar sizce vergi alınmalı mı alınmamalı mı.?

    YanıtlaSil
  26. Helal valla, adamlar fabrikayı da yapmış, bu sene 200 tane üretip satacaklarmış bile ????

    YanıtlaSil
  27. Stoplar C4 cactus, far audi q3, aynalar audi a3

    YanıtlaSil
  28. TOGG ile karşılaştırınca çok daha ayakları yere basan halkın kullanımı için tasarlanmış bir araba.

    TOGG daha güzel görünüyor olabilir ama bu araba daha üretilebilir duruyor.

    YanıtlaSil
  29. Elektirik lı araç yapmak zor degil . Araçtan ziyade pilde devrim yapan bir ülke misal 10 kg bir pil düşünün 10 milyon kez doldur boşalt yapabiliyor ve 10 bin km

    Ömrü var ve fiyatıda uygun bu ülke dünyayı yönetebilecek konuma gelir .

    YanıtlaSil
  30. Yaptık, yapıyoruz, yolda, seneye fabrika kurulacak, kesin üreticez, şu tarihte yollarda diye senelerce milleti kandırmadan yapmışlar helal olsun, keşke buraya da fabrika açıp bizede uygun fiyattan verseler...

    Bizimki sadece hayal ürünü gibi çünkü... Keşke bizimki de gerçekten üretilebilse..

    YanıtlaSil
  31. Türkiye'de satar bu demedi demeyin.

    YanıtlaSil

  32. gerçek halk arabası bu işte. lüks suv'lar değil

    YanıtlaSil
  33. Umarım başarırlar da Türkiye nin yerli markası olur

    YanıtlaSil
  34. Gerçekçi bir girişim ve her şey belli. Haberin detayında fabrikanın temelinin atıldığı da yazıyor eğer doğru ise. Yani, ufak ve orta kesimi düşünen bir tasarım ve bütçe ile yola çıkılmış. Daha sonra da SUV modeli üzerinde çalışılacak deniyor. Şov yapılmamış.

    KKTC'nin yerli otomobilleri, 2016 yılında temelleri atılan ve 2019 yılında inşası tamamlanan fabrikada üretilecek. Tesiste üretim bandına çıkan ilk model Günsel B9 olacak. 2020 yılında 200 araç üretilecek. 2021 yılında 2 bin araçla başlayacak üretimin 2025 yılına gelindiğinde 20 bin adete ulaşması hedefleniyor.



    Bizim arabaya bir şey demiyorum zaten eleştirirsen direkt vatan haini ilan ediyorlar. O yüzden susuyorum hep ama umarım şovdan ibaret kalmaz. Zaten sen ben alamayacağız üretilirse de, çünkü alınacak bir seviyede olmayacak fiyatı. Umarım ihraç ederek satış hedeflerimize ulaşırız.


    Bizde de yapılacak şey buydu aslında. GOLF, polo ya da leon boyutlarında bu sınıflarda kompakt bir araç üretmek. Herkesin ulaşabileceği bir fiyatta elektrikli şehir içi aracı, reklamını da öyle yapacaklardı. Buradan gelen parayla da SUV ve lüks sedan üretimine geçilecekti. Ama ortada daha fabrika yok, ortaya şovla birlikte çıktılar kaldı öyle. Bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
  35. Kıbrısa yaptı yerli elektrikli arabayı sırada moldava ve Papua yenigine de.



    Aslında bu haber içinde bulunduğumuz durumu özetliyor italyayan tasarımcıya ver siparişi garajdan çıkarsın birtane al sana yerli araba!!



    Yerli arabanın pili, motoru ve en önemlisi yazılımını cihazın beyni diyebileceğimiz parçayı biz üretmiyorsak hepsi hikaye

    YanıtlaSil

  36. KKTC şartlarını karşılayacak kadar iyi bir araca benziyor başarılarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  37. Fabrika var mı demiş birisi ?

    Fabrika bitti 3 aya 200 adet üretimi başlıyor bile.

    Ne TOGG'u ya ? Togg un yeri mera otlaklık şuan.

    YanıtlaSil
  38. Sakin olun. Devlet Başkanı olmadık bir açıklama yaptı diye Kıbrıslı kardeşlerimize de ürettikleri araca da düşman kesilmeyin hemen. Biz aynıyız, unutmayın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..