Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Polonyalı Ursus, otomotiv dünyasının en eski firmalarından biri

Ursus, kökü bin sekiz yüzlü yılların sonuna dayanan bir traktör firması.Ancak, zaman içinde tank, kamyon ve benzeri araçlarda imal etmiş. 2007 yılında Uzel Traktör tarafından  % 51'i satın alınmış ancak  bazı sorunlar yüzünden bu anlaşma iptal edilmiş, daha sonraki süreçte yapılan anlaşmayla Hattat Traktör, Ursus/Pol Mot için araç üretmişti.2018 sonunda ise Tümosan'ın Ursus'a traktör üretmesi için bir anlaşma imzalandı.Firma günümüzde, traktörün yanı sıra otobüs ve elektrikli araçlarda imal ediyor.Ursus'un ayrıca bir ralli takımı da var.






Gebze'de faaliyet gösteren GEBZE FARM TRAKTÖR  (http://farmtraktor.com) firması da Pakistan pazarı için Ursus markasıyla traktör  ürettiğini internet adreslerinde açıklamıştı 2018 itibarıyla!


Tümosan'ın traktörleri Ursus markasıyla Almanya ve Polonya'da


Ursus'un Tarihi
"Ursus Fabrikası, 1893 yılında Polonya'da Varşova'daki 15 Sienna Caddesi'nde, üç mühendis ve dört iş adamı tarafından yedi kızının çeyiz kazançlarını kullanarak kuruldu. Traktör motorları ve daha sonra Rus Çarı için tasarlanan kamyon ve metal parçaları üretmeye başladı.






1930'da Ursus fabrikası, dünyadaki finansal kriz nedeniyle zor zamanlar geçirdi ve Polonya'nın silah ve araç üreticisi olan Państwowe Zakłady Inżynieryjne (Ulusal Mühendislik İşleri, PZInZ) altında kamulaştırıldı. Daha sonra askerler için askeri traktör, tank ve diğer ağır makineler üretmeye başladı. II. Dünya Savaşı sırasında, PZInz Almanlar tarafından Almanya'ya taşındı ve kalıntıları imha edildi. Savaştan sonra, Ursus Fabrikası yeniden inşa edildi ve Alman savaş öncesi Lanz Bulldog traktörünün bir kopyası olan Ursus C-45'i üretmeye başladı. 1950'lerde, Ursus fabrikası Zetor tabanlı bir tasarım kullanarak traktör üretmeye başladı.






1961'de Polonya'da traktörlere artan bir ihtiyaç vardı, ancak Ursus fabrikası tarafından üretilen traktörler Polonya tarımının ihtiyaçlarını karşılamadı. Polonya ve Çekoslovakya arasında ikili bir anlaşma yapıldı; Çekoslovakya, Ursus fabrikasına fabrikayı büyütmek ve modernize etmek için gerekli parçaları sağladı ve karşılığında, Çekoslovak fabrikalarına hammadde tedarik edecek. Amaç, Polonya ve Çekoslovakya'nın yılda 120.000 traktör üretmek üzere birleştirecekleri ortak bir traktör endüstrisi inşa etmekti, 1963'te Polonya sadece 15.000 üretiyordu. 1976'da 1993'e kadar 400 binden fazla birimin satıldığı yeni traktör C-330'un üretimine başladı.


Tümosan, Ursus'a traktör imal edecek


1960-1980 yılları arasında yeni traktör prototipleri geliştirildi ve farklı güçlere sahip yeni traktörler kuruldu.





Şirketin tarihinde önemli bir yıl, 2011 yılında Ursus şirketinin tarım makineleri yerli üreticisiyle birlikte çalıştığı POL-MOT Warfama S.A şirketi oldu. O zamandan beri şirket dinamik olarak gelişti. Yönetim Kurulu, traktör üretimini Lublin'e devretmeye ve üretilen ürün yelpazesini genişletmeye karar verdi. Bu varsayımlara göre, 2011 yılının Aralık ayında Lublin şubesinde, yeni nesil URSUS 11024 traktörünün resmi bir başlangıcı gerçekleşti.
Bu arada şirket, birlikte yeşil gübre, saman ve saman toplanması ve depolanması için tam bir teknolojik hat oluşturan kendiliğinden yüklenen balya römorklarının yanı sıra balya 






silindirleri ve balya sarma makineleri imalatına başladı. Böylece, URSUS ürün yelpazesi tarım makineleriyle de genişletildi. URSUS S.A., ürün yelpazesinde, üretim kalitesi ve modern tasarım üzerine odaklanmaktadır. Bu bakımdan ürünlerimiz dünya liderlerine göre daha düşük değil. Şirketin temel fikri, Avrupa performans kalitesi ve Polonya fiyatı ile işaretlenmiş çeşitli makine ve cihazların üretimidir.

Ursus S.A., Aralık 2007'de Varşova Menkul Kıymetler Borsası'nda çıkış yaptığı tarım makine ve ekipmanları sektöründen benzersiz bir şirkettir.





2012 yılının başlangıcı, URSUS üretiminin dinamik bir şekilde gelişmesini ve ürün yelpazesinin güç birimlerinin 50 ila 140 HP arasında artmasını sağladı. Ekonomi Bakanlığı binasında yer alan Polonya-Türkiye Ekonomi Forumu’nun açılışında Mayıs 2012’de, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı, Sayın Waldemar Pawlak ve Türkiye Ekonomi Bakanı, Sayın Zafer Çağlayan'ın katılımı ile POL-MOT Warfama SA şirketi orta ve yüksek traktör gücünün iletim ve üretimi için bir sözleşme imzaladı. Bu Türk firması ile olan işbirliği sayesinde, Ursus firması sadece önceki belgelere dayanarak yapılan transmisyonları modernize etmekle kalmıyor, aynı zamanda yurtdışındaki traktörlerin satışını mümkün kılıyor ve lisans ücretlerinden kalıcı girdiler alıyor."


Kaynak; https://www.ursus.com/
http://ursus.com.tr/
https://en.wikipedia.org/wiki/Ursus_SA
https://www.polmot.pl/
https://www.facebook.com/zespolursusrallyteam/
https://ursusbus.com/
https://www.otometre.com/2019/06/tumosann-traktorleri-ursus-markasyla.html
https://www.otometre.com/2018/09/gebze-farm-traktor-ihrac-ediyor.html
https://www.otometre.com/search?q=ursus
http://farmtraktor.com/
https://www.facebook.com/Gebzefarmtraktor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..