Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Rosteck, Lada Türkiye'yi Ziyaret Etti.Lada, Mayıs'ta 5726 Granta, 1083 Niva sattı

Lada'nın Türkiye genel satıcısı Sever Group'un Rusya'dan ziyaretçisi vardı. Rus devlet şirketi Rostec.Diğer taraftan Avtovaz, Rusya'da en çok Granta modelini sattı, Mayıs ayında.Onu, Vesta ve Dacia Logan MCV'nin Lada versiyonu Largus takip etti.







Sermayesinin yüzde ellisinden fazlası hükümetin denetiminde olan Rusya merkezli kamu kuruluşu olan Rostec Türkiye temsilcileri geçtiğimiz günlerde SEVER GROUP’u ziyaret etti. Üstün teknoloji sivil ve askeri kulanım sanayi ürünleri hazırlama, üretim ve ihracat yapma amacıyla 2007 yılının sonunda kurulan Rostec ile LADA’nın Türkiye’deki geleceği hakkında konuşuldu.


Lada'nın yeni modelleri (Vesta..) talebe göre gelecek


Yaklaşık 14 holding ve 700 işletmeden oluşan Rostec, dünya çapında 70’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Rostec’e bağlı holdinglerden biri olan AvtoVAZ,  Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisidir. AvtoVAZ’ın üretiminin büyük bir kısmını LADA modelleri oluşturmaktadır.





LADA, getirilen epidemiyolojik kısıtlamalar bağlamında ikinci çalışma ayı olan Mayıs 2020 satışlarını açıkladı.

Mayıs'ta, Nisan 2020'ye göre % 65.7 daha fazla olan otomobil ve hafif ticari araç satıldı Lada adına.İlk olarak - LADA Granta (Mayıs ayında satılan 5726 otomobil), ikinci olarak - LADA Vesta (Mayıs ayında satılan 4747 otomobil). Üçüncülük, 1.981 otomobil sonucu Largus ailesinin yolcu versiyonlarına gitti.artık adı 4x4 olarak bilinen eski Niva ise  1083 adet satıldı.





AVTOVAZ JSC Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Olivier Morne.
“Olumlu satış dinamikleri gözlemliyoruz ve bu eğilimin epidemiyolojik kısıtlamaların daha da hafifletilmesiyle devam edeceğini umuyoruz. 1 Haziran'dan bu yana, 300'den fazla resmi LADA bayisi, müşterilerin ve çalışanların güvenliğini sağlamak için gerekli tüm sıhhi gereksinimleri gözlemleyerek ülkenin tüm bölgelerinde çalışmalarına devam etti. Satışlar ayrıca, 1 Haziran'dan bu yana ek programlarla güçlendirilen talebi teşvik etmek için etkili hükümet önlemleri ile desteklenmelidir ”dedi. 



Yeni Lada Vesta, Türkiye'de 132 987 TL den mi satılacak?



Kaynak; https://lada.gen.tr/r
https://www.lada.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..