Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni bir güzergah; Yeni hastane için yeni İETT hattı

İstanbul'da faaliyete başlayan yeni pandemi hastanesine ulaşım konusu 73 H ile çözüldü.Yeşilköy’deki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne ulaşım için 73H hattı 1 Haziran 2020 tarihiyle yolcu taşımaya başladı.






73H Atatürk Havalimanı-Acil Durum Hastanesi hattı 01 Haziran 2020 tarihinden itibaren hizmete alındı.Hattın güzergahı; Atatürk Havalimanı-Fidanlık-Küçükçekmece Nikah Sarayı-Sefaköy-Beşyol-Florya Kavşağı-Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi şeklinde.





Atatürk Havalimanı içinde faaliyete başlayan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne ulaşım sağlamak için İETT yeni bir hat açtı. Hastanenin ilk etapta 300 personel ile hizmete başlayacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda hastane çalışanlarının Marmaray, Metrobüs ve Metro hattına ulaşımı için 73H Atatürk Havalimanı-Acil Durum Hastanesi hattı Pazartesi günü devreye alındı Hat, 2 araçla Beşyol ve Sefaköy Metrobüs durakları ile Atatürk Havalimanı Metro durağına entegre olarak planlandı.





Hastane mesai saatlerine uygun bir sefer planı oluşturuldu. İlerleyen dönemde hattaki talebin artması durumunda sefer ve araç sayısında artış yapılabilecek.

Bu arada merak edilen bir konu; İETT'nin yetki alanı.Kurumun internet sitesinde şu şekilde açıklanmış;

"İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü İstanbul il sınırları dahilinde kent içi toplu ulaşım hizmeti sunan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kamu kuruluşudur. İmtiyazlı ve yabancı sermayeli özel şirket eliyle yürütülen Elektrik, Tramvay, Tünel, Havagazı gibi hizmetler önce millileştirilmiş, daha sonra 3645 sayılı yasa ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün yetki alanı, 16/06/1939 tarih ve 3645 sayılı kuruluşu kanununun 3. maddesinde:


"İstanbul’un Rumeli ve Anadolu yakaları ile civarında ve Adalar’da elektrik kudreti tevzi etmek üzere elektrik tesisatını ve elektrikli tramvay şebekesini ve Tünel tesisatını ihtiyaca göre tanzim, ıslah, tadil ve tevsi etmek ve bu işler için muktezi gayri menkulleri istimlak etmek ve işletmelerine hadim bütün  muameleler ve teşebbüslerde bulunmak ve lüzum görülürse troleybüs ve otobüs servisleri ihdas etmek, işletmek ve işlettirmek suretiyle münakalatı temdit ve takviye etmektir""


Kaynak; https://www.iett.istanbul/
 https://www.iett.istanbul/tr/main/news/yeni-hastane-icin-yeni-iett-hatti/2381?fbclid=IwAR1BEFCgoqCVwQ3uuL9FxnTFK85KORaSxuTVexy2B6iXhrk-uau-usEdFpk
https://www.iett.istanbul/tr/main/pages/yetki-alani/11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..