Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada, 2020 yılını başarıyla geçti; Yeni Niva, Cross, 30 milyon oto..

Lada, pandemi sürecini de içine alan 2020 yılı içinde mondernizasyonlara devam ederken, 30 milyonuncu otomobilini imal etti, araçlarına farklı versiyonlar ekledi.Ve, 
Yeni Niva, Lada çatısı altına geldi.




Eski Niva adıyla bildiğimiz 4x4'te iç  mekan, gösterge paneli, koltuk ve Era-Glonass sistemi gibi yenilikler dikkat çekerken Yandex.Auto hizmetlerine sahip ilk LADA XRAY Cross oldu.



 
XRAY Cross Instinct siyah bir tavan ve parlak siyah kontrastlı bir kaplamayla daha göz alıcı oldu.Ve,  satışları online olarak başlayan ilk LADA modeli oldu.Evden çıkmadan  sipariş verildiğinde yeni araç kapıya teslim edilebiliyor.




Farklı seçeneklerle LADA Largus Cross ve Granta Cross ilgi gördü.Aynı anda iki ailenin seyahat etmesine olanak sağlayan LADA Largus Cross Quest, üç aşamalı ısıtmaya ve iyileştirilmiş ses yalıtımına sahip yeni koltuklara sahipken  LADA Granta Cross Quest, zıt bir yüzeye ve pratik su geçirmez döşemeye sahiptir. 




Özel Sürüm [BLACK]: Black Energy

Üç model aynı anda özel bir versiyon [BLACK] aldı: Vesta Cross, XRAY Cross ve 4x4. Tüm Özel Sürüm araçlar, orijinal parçalar ve [SİYAH] rozetlerle birlikte siyah iç ve dış aksamlara sahiptir. Opsiyon paketleri için uygun fiyatın yanı sıra. LADA Vesta Cross [SİYAH], ısıtmalı ön cam, ön koltuklar ve pratik eko-deri kaplamalı bir direksiyon simidi gibi konfor seçeneklerinin yanı sıra siyah bir tavan, zıt bir jant deseni içeren bir "kış" paketi ile Konfor konfigürasyonu temelinde oluşturuldu. Ve, siyah tavan döşemesi ve özel koltuk kumaşı.




LADA Niva Travel: popüler SUV aileye geri döndü
Yaz aylarında Niva modeli yeniden LADA markası altında üretilmeye başlandı ve Aralık ayında yeni LADA Niva Travel'ın seri üretimi başladı. SUV, gövde, koruyucu gövde kiti ve aydınlatma ekipmanının yeni bir orijinal tasarımını aldı. Yeni görünümde, araba daha etkileyici ve cesur hale getirildi. Aynı zamanda, LADA Niva, kalıcı bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip gerçek bir arazi aracı olmaya devam ediyor, merkez diferansiyeli mekanik olarak kilitleme ve vites küçültme yeteneği.


Yeni LADA Largus: yakında
Güncellenen LADA Largus 2021'de piyasaya sürülecek, ancak 2020'nin sonunda uzun zamandır beklenen station  vagonunun ilk görüntüsü gösterildi. Araba, tanınabilir bir X-tasarımının yanı sıra geliştirilmiş ergonomiye sahip yeni bir iç mekana sahip oldu. Yeni Largus'un teknik özellikleriyle ilgili daha fazla ayrıntı ayrıca duyurulacak.

İlk arabanın 50 yılı
AVTOVAZ, yeni modeller çıkararak LADA markasının tarihini özenle korumaktadır. 19 Nisan, ilk VAZ-2101'in montajının 50. yıldönümünü kutladı - bu yıldönümü, tesis çalışanları ve LADA markasının sevenler tarafından kutlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de AVTOVAZ çalışanlarını tebrik etti.

VAZ-2101, Rus otomotiv endüstrisinin tarihindeki en büyük model haline geldi (4,8 milyon otomobil). 

Rus Efsanesi Lada, ilk otomobilini 50 yıl önce bantlardan indirdi..


2020'de yıllık GUM Auto Rally, LADA'nın yıldönümüne adandı. Üretime 70'li yılların 100 adet VAZ-2101, 2102, 2103 ve 2106 SW Kremlin'den başladı ve başkentin en güzel yerlerinden geçerek 80 kilometrelik bir retro ralli rotası geçildi.

LADA Vesta, Rusya'daki satışlar açısından (Granta'dan sonra) ikinci sırada, ancak sektör ödülü sayısı açısından birinci sırada yer alıyor.

Lada Granta yine ilk sırada


2020'de LADA Vesta SW Cross, yıllık profesyonel ödül olan "Yılın Arazi Aracı" ödülüne layık görüldü. Araba, Compact Mono-Drive Crossover kategorisini kazandı. LADA Vesta SW Cross, dinamik tarzı ile off-road unsurları ile ayırt edilir - siyah bir plastik gövde kiti ve zıt bir tekerlek teli ile 17 inç jantlar. Ayrıca, LADA Vesta SW Cross, 203 mm'lik bir yerden yüksekliğe, çekiş kontrol sistemlerine ve bir yokuşta başlarken yardıma sahiptir - bu da aracı zorlu yol koşullarına adapte eder.

Renault-Nissan'ın ekonomik otomobili Datsun, (yine) veda ediyor


Ayrıca 2020 yılında LADA Vesta, Rusya'da yine Yılın Otomobili unvanını aldı. Oylama sonuçlarına göre, LADA model serisinin amiral gemisi, "Küçük sınıf" adaylığında kazanan oldu.




Sportif  başarılar
LADA Sport ROSNEFT takımının pilotları, en iyi sezonlarını geçirerek katıldıkları tüm sınıflarda ve disiplinlerde bireysel ve takım etkinliklerinde şampiyon oldular; rallilerde ve kartinglerde.

Fabrika ekibinin sürücülerinin ana başarıları, sedan LADA Vesta Sport TCR'yi kullanan Kirill Ladygin'in en prestijli Touring sınıfında ilk kez şampiyon oldu, Rus seri yarışlarlarında.Vladislav Nezvankin'in turboşarjlı Vesta, Süper Üretim sınıfının en hızlısı oldu ve Vladimir Sheshenin, Touring-Light'ta 8 zafer kazandı. Üç sınıfın tüm sınıflarında LADA Sport ROSNEFT, sezonun en iyi takımı oldu.



Kaynak; www.lada.ru

2 yorum:

  1. Lada ülkemize gelse eminim iş yapar. Uygun fiyat, motor kombinasyonuyla Türkiye'de iş yapabilir. Duster ve Egea'nın lider olduğu ülkede iş yapması içten bile değil

    YanıtlaSil
  2. Lada, ülkemizde son bir kaç yıldır satış yapıyor. Ancak ekonomi, pandemi derken sadeece 4x4 modelini satıyor.Vesta gelecekti, saydığımız etkenlerden gelmedi.Ekonomi düzelirse, hesaplı otomobil ve SUV seçenekleri olarak Türkiye ye uygun araçları var.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..