Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Rus Efsanesi Lada, ilk otomobilini 50 yıl önce bantlardan indirdi..

Artık, bir Renault-Nissan-Mitsubishi markası olan Lada, Fiat 124'ün o zamanki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB/USSR) şubesi olan ilk aracı VAZ-2101'i üretmeye başlamasından bu yana elli yıl geçti.19 Nisan, Volga Otomobil Fabrikası için önemli bir gün.






1970 yılı Nisan ayında, ilk 6 VAZ-2101 Zhiguli sedanları Volga Otomobil Fabrikası'nın montaj hattından ayrıldı.İlk LADA modeliyle, AvtoVAZ  ve Rus otomobil endüstrisi tarihinde ön sıralara yükseldi. 1970-1988 yılları arasında yaklaşık 4.8 milyon VAZ-2101 ve modifikasyonları üretildi.





İlk LADA modeli, 1967'de "Avrupa'da Yılın Otomobili" unvanını alan İtalyan FIAT-124 sedanına dayanıyordu. Rusya'daki üretim ve satışlar için İtalyan prototipi bir dizi testten geçti. Testlerin sonuçlarına göre, lisanslı otomobilin tasarımında 800'den fazla yapısal değişiklik yapıldı. VAZ-2101 güvenilir ve konforlu hale geldi - hem yerli tüketiciler hem de 1971'de girdiği dış pazar tarafından çok takdir edildi.





2101'iyle, Samara'sıyla, Nova'sıyla, Niva'sıyla; Yıllara Yollara Meydan Okuyan Rus Klasiği, Lada /VAZ/AvtoVAZ







AvtoVAZ Group, Renault Grubu'nun bir parçasıdır ve 4 marka için tam üretim döngüsünde otomobil üretmektedir ve LADA, Renault, Nissan, Datsun. Grubun üretim tesisleri Togliatti - AVTOVAZ JSC'de ve Izhevsk'teki Lada Izhevsk LLC'de bulunmaktadır.






LADA markası 5 model ailesini içeren B, B +, SUV ve LCV segmentlerinde temsil edilmektedir: Vesta, XRAY, Largus, Granta ve 4x4. Marka, Rus otomobil pazarının% 21'ini kaplıyor. Markanın resmi bayi ağı, Rusya'nın en büyüğüdür - yaklaşık 300 bayilik.


FRANSA'DA LOGAN ;7700, GRANTA; 5600 EURO (SYMBOL YOK)





Diğer taraftan 4x4 dünyasının önemli ismi Lada Niva günümüzde Lada 4x4 adıyla hayatına devam ederken Bronto ismindeki en çekici ve gelişmiş versiyon bu yılın ikinci yarısında makyajlanmış olarak yollara çıkacak..


Yeni Lada Granta HB, Lada Kalina HB, Datsun Mi-DO



Kaynak: AvtoVAZ / https://www.lada.ru/
https://www.otometre.com/2019/06/yllara-yollara-meydan-okuyan-rus.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..