Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Nissan'dan yeni logo ve yeni elektrikli araç; Ariya

Nissan'ın teknolojilerinin ve tasarımının zirvesini temsil eden tamamen elektrikli Nissan Ariya , Yokohama'daki dijital bir etkinlikle otomotiv dünyasına merhaba dedi.Nissan CEO'su Makoto Uchida, "Nissan Ariya'yı bugünün müşterilerinin isteklerine ve





 pratik ihtiyaçlarına cevap olarak ürettik.Elektrikli araçlara geçişte, güçlü yönlerimizi birleştirerek, Nissan'ın yeni heyecan ve tasarım dönemi için bir başlangıç."dedi.






Yeni crossover Ariya, Nissan'ın 18 ayda 12 yeni model sunma planının bir parçası olarak

 Nissan'ın yeni elektrikli, otonom ve bağlantılı teknolojiler için müşteri talebini karşılama taahhüdünü onaylıyor





Nissan;  EV'lerin ve e-POWER elektrikli modellerin satışlarının 2023 mali yılı sonuna kadar yılda 1 milyondan fazla olmasını bekliyor. O zamana kadar, şirket aynı zamanda 20 pazarda 20'den fazla modelde otonom sürüş teknolojilerini tanıtmayı ve bu sistemlerle donatılmış 1.5 milyondan fazla araç satmayı hedefliyor.





Nissan Ariya ile Nissan'ın yeni logosu, bugün  dünya prömiyerini yaptı. Şirketin yeni nesil müşteriler için yenilikçiliği sürdürmeye olan bağlılığını sembolize ederek, gelecekteki Nissan modellerini süsleyecek.







Yeni logo geleceğe bakarken, şirketin zengin mirasına ve yenilik geleneğine gururla bağlı kalıyor. Şirket adı, logonun merkezinde yer alır ve evrimi taşırken aynı zamanda geçmiş kilometre taşlarını ve anıları çağrıştıran. bir markayı gösteriyor.








Uchida, "Nissan Ariya, işimizde, ürünlerimizde ve kültürümüzde dönüşüm yolculuğumuza başlarken tarihimizde yeni bir bölüm açıyor derken Yeni Ariya'yı: tutkulu, yenilikçi bir meydan okuyucu. olarak nitelendiriyor.





Nissan Ariya'nın standart versiyonunda 218 beygirlik bir elektrikli motor bulunurken  önden çekiş sistemine sahip.AWD versiyonu ise iki elektrikli motorla beraber 394 beygir ve 600 Nm tork değeri sağlıyor.Her iki aracın sın hızı ise 159 (sınırlandırılmış) ve 200 km/s.






İlk araçlar, Nissan'ın anavatanı Japonya'da satılacak.Araçta iki farklı batarya bulunacak;
65 kWh (360 Km menzil) ve 90 kWh (-+450 km menzil).






 Android Auto ve Apple CarPlay bağlantılarıyla beraber çok iyi bir kiş,sel multimedya sistem, sunan Ariya kendini gerektiğinde güncelleyecek.2021 model Nissan Ariya , az önce 


Yeni ve Özel Nissan GT-R50 Tanıtıldı


dediğimiz gibi Japonya sonrasında Amerika Birleik Devletleri'nde satışa sunulacakTahmini fiyatı 40 bin Dolar!




Ariya'da E-4ORCE dört tekerlekten çekiş dahil olmak üzere iki akü ve üç aktarma organı arasından seçim yapılabiliyor.




Yeni Nissan logosu, Ariya'dan sonra tüm Nissan internet sitelerinde de yerini almış..




Nissan, hangi modeline ELVEDA diyecek?



Kaynak; https://www.thenissannext.com/
https://europe.nissannews.com/
https://www3.nissan.co.jp/vehicles/new/ariya.html
https://www.nissan.de/fahrzeuge/neuwagen/ariya.html
https://www.nissan-global.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..