Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ulaşım, turizm, eğitim ve ekonomi bir yerde buluştu; Van Gölü Yüzen Otel Projesi

3 katlı yüzer otel;  turizm, istihdam ve meslek edindirme konularını tek noktada toplayacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onayladığı proje, daha önce gölde çalışmış şu anda ise atıl duran bir gemi üzerinde modernize edilerek gerçekleştirilecek.




Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın  resmi internet sitesinde konu şu şekilde anlatılıyor;

" Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle Van Gölü’nde bir gemi üzerine 3 katlı otel inşa edilecek. Otelde denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlanacak.




7 PROJEYE ONAY
DAKA tarafından 4 il adına sunulan 7 proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak onaylandı. Projeler arasında Van'da, Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve meslek edindirme unsurları bir arada barındıracak olan “Edremit'te Turizm Odaklı İstihdam Projesi: Yüzen Otel” projesi de bulunuyor.





GEMİ ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK
2 milyon liralık destek sağlanacak projede gemi üzerine 3 katlı otel inşa edilecek. Otelde denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlanacak. 'Yüzen Otel', bölgeye gelen turistlere de hizmet verecek.




EŞSİZ DENEYİM
Proje kapsamında daha önce Van Gölü’nde taşımacılık için kullanılan ve şu an atıl durumda olan bir feribot kullanılacak. Restore edilecek feribot, özgün bir konsept ile konaklama hizmeti verecek. Yüzen otel, belirli bir takvim çerçevesinde Van Gölü koylarına ve Akdamar Adasına seyahatler düzenleyerek misafirlere Van Gölü Havzasında eşsiz bir deneyim sunulacak. "

Aslında, bu proje; denizlere uzun bir kıyısı olan  Türkiye'nin bir çok  yerinde uygulanabilir!


Kaynak; https://sanayi.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..