Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Mahindra Thar; O bir Jeep, CJ veya Wrangler değil!

Dünyanın en önemli otomotiv firmalarından Mahindra, bir kaç yıldır Roxor/Thar modeliyle 4x4 ustası Jeep ile mahkemelik olmuştu.Mahkeme Mahindra adına olumsuz sonuçlanırken, Hint Firması yepyeni bir model tanıttı; 2021 Thar.Ancak Jep Wrangler'e benzemeyen bir araç ama yinede çok benziyor!!!




2000 cc benzinli ve 2200 cc dizel motora sahip olan aracın gücü 150 ve 130 beygir olarak belirlenmiş.Motor gibi şanzıman da iki seçeneğe sahip; 6 ileri otomatik ve manuel.





Motor1.com gibi bazı kaynaklara göre; 1996 ile 2006 yıllarında imal edilen "CJ Jeep Wrangler"in telif hakkı, Mahindra'ya ait.Bu yüzden FCA/Jeep ile bir ihtilaf olmayacak.Jeep, bu tasarımı Mahindra'ya vermiş ise ABD'de satılmasa bile diğer coğrafyalarda  kendine rakip 


çıkartmış olmayacak mı?Zira yıllar öncenin  Jeep tasarımına sahip Mahindra Roxor (önceki Thar) için kaç yıldır mahkeme süreci oldu ve Mahindra kaybetti.Enteresan bir durum!




2 kapılı olarak satılacak araçta; 4 ve 6 koltuk, metal veya kumaş tavan seçenekleri de bulunuyor.Mahindra'nın gerçekten göze hoş gelen ve araziye uygun bu aracı muhtemelen ABD ve Avrupa dışında özellikle Asya, Avustralya gibi pazarlarda satılacak.Muhtemel rakipleri arasında Suzuki Jimny ile eski bir tasarımda olsa  Toyota Land Cruiser (70) bulunuyor..




İkinci nesil Thar!ın kabinin içinde; TFT  dokunmatik bilgi ekranı, dijital pusula,  tamamen siyah bir gösterge paneli, çift tonlu sportif ön koltuklar, yatırılabilir arka koltuklar, yeni bir otomatik klima kontrolü ve tavana monteli hoparlörler bulunuyor.




Çift hava yastığı, yokuş yardımı, ESP'li ABS, lastik basıncı izleme ve arka park sensörleri ise güvenlik sağlayan teknolojilerden bazıları.


Teknik Özellikler
Norm; BS6
Motor;  2.2 litre  mHawk dizel- 2,0 litre mStallion benzin
Tork; 300 - 320 Nm
Güç; 130 - 150 beygir (hp)
Şanzıman; 6 ileri düz ve otomatik




Yeni Thar; 2020 Ekim den itibaren Hindistan'da satılmaya başlanacak.Fiyat konusunda bilgi yok.Thar, ilk etapta AX ve LX olmak üzere iki versiyona sahip olacak.




Kaynak; https://mahindra.com/
https://auto.mahindra.com/suv/thar
https://auto.mahindra.com/suv/THAR?utm_source=corporate_referral&utm_medium=corporate_referral&utm_campaign=launch&utm_term=THAR
https://www.motor1.com/
https://www.autocarindia.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mahindra_Thar
https://www.caradvice.com.au/874400/video-2021-mahindra-thar-revealed-indias-answer-to-the-jeep-wrangler/
https://www.mahindraautomotivena.com/
https://www.mahindraautomotivena.com/roxor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..