Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli rallikros otomobilini (eRX), 2 kez RX2 şampiyonu olan Eriksson test edecek

Oliver Eriksson, 2021'de FIA ​​Dünya Ralli Kros Şampiyonası'ndaki tümüyle elektrikli serinin açılış öncesinde hazırlıklar yoğunlaşırken, yeni FIA eRX2 Şampiyonası'nın resmi test pilotu ve elçisi olarak atandı. 




Eriksson'un spordaki soyağacının biraz tanıtıma ihtiyacı var. RX2 International Series (2018/2019), RallyX on Ice (2018) ve GRC Lites (2015) yarışmalarında kendi adına ünvanlar alan 21 yaşındaki İsveçli, şu anki rallycross'ta en yüksek puan alan genç isimlerden biri. 




Oliver Eriksson, 'şimdiye kadarki en eğlenceli araba' olacağını tahmin ettiği şeyi sürmekten heyecan duyduğunu açıkladı.Tamamen elektrikli serinin, sezon öncesinde hazırlıklar yoğunlaşıyor.




Son Supercar sıralamasında iki kez ikinci tamamladığı RallyX Nordic'te birden fazla yarış kazanan - kariyerinde iki Dünya Şampiyonası yarışına ve Global Rallycross  tam sezonu tecrübesine sahip.


Red Bull destekli yarışçı, RX2'nin mevcut Supercar Lites şasisinin üzerine geçici bir 'prototip' kompozit gövde kabuğu içeren ve  geçen ay İsveç'teki Höljes'te tanıtılan yeni eRX2 otomobilinin geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak. . 




Testler şimdiye kadar İspanya'nın  Katalonya da ki Calafata Pisti ile sınırlıydı, ancak Eriksson yakında otomobili çeşitli uluslararası rallycross pistlerinde  test edecek.

FIA; Dünya Rallikros Şampiyonasında Elektrikli Otomobillerde Olacak; New ERX2


Resmi olarak bu yılın sonuna doğru sunulacak takvim ile  FIA ​​eRX2 Şampiyonası'nın ilk sezonu için altı Avrupa yarışı planlanıyor.


FIA eRX2 Şampiyonası Test Sürücüsü Oliver Eriksson şunları söyledi:

" Bu projeye dahil olmak büyük bir onur. Şu anda motor sporlarında bir devrim yaşıyoruz - tüm otomotiv endüstrisi daha sürdürülebilir, çevre dostu bir geleceğe doğru büyük bir atılımın ortasında - ve buna gözlerimizi kapatamıyoruz. ERX2 konsepti muazzam derecede heyecan vericidir ve ilerlememiz gereken yönde.

 Herkes için yeni bir araba olacak - hepimiz içten yanmalı motorları biliyoruz, ancak elektrik motorları çok farklı bir şey ve içerdikleri son teknoloji inanılmaz.


Sırf başlangıç ​​olarak, daha önce sahip olduğumuzdan daha fazla güç üretecekler, bu da bir sürücü olarak her zaman memnuniyetle karşılanır! Elbette motorun sesini ve yanan yakıt kokusunu kaybedeceğiz, ancak sürüş açısından bakıldığında şimdiye kadarki en eğlenceli araba gibi görünüyor - rakamlar son derece etkileyici.


 in-and-drive formatı için makul bir para ve sürücü tarafından ayarlanabilen parametreler, yarışlar sırasında da düşünülmesi gereken çok şey olacağı anlamına geliyor, bu da hazırlık ve becerinin önemini vurgulayacak. Arabayı kendim deneyimlemek için direksiyona geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum! 

Yakında; Yeni, Yerli ve Elektrikli Bir Araç Geliyor!

FIA eRX2 Şampiyonası Proje Müdürü Pere Gonzalez eRX ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Oliver'ı eRX2'nin resmi test sürücüsü ve elçisi olarak duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Üç farklı serideki unvanlarıyla, disiplindeki rekoru kendini gösteriyor ve tartışmasız padoktaki en yetenekli ve saygın sürücülerden biri. 

Hyundai, KIA ve Genesis'e yeni Bir Marka Daha Eklendi; IONIQ.

Rallycross dünyasına uyum sağlamaya ve alışmaya devam ederken, QEV Technologies olarak bizim için mükemmel bir kriter sağlayacak. Supercar Lites otomobilini hiç kimse Oliver kadar iyi bilemez ve bu nedenle, önümüzdeki aylarda yeni eRX2 arabayı geliştirmek için çok çalıştıkça yararlanabileceğimiz zengin bilgi, bilgi ve deneyimi de beraberinde getiriyor.

İlk Türk Tankı, 1946 yılında Cumhuriyet Töreninde halkın önüne çıkmıştı

"İlk testler olumlu geçti ve Oliver'ın da katkısıyla, şimdi eRX2 arabanın şampiyonanın ilk sezonunda ziyaret edeceği çeşitli Avrupa pistlerinde zirvede performans gösterebilmesini sağlamak için geliştirme programımızı yoğunlaştırmaya hazırlanıyoruz. Hepimiz birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. "

Kaynak; https://www.fiaworldrallycross.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..