Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Proje Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) 2018 yılından bu yana ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılımının artırılması, çevre dostu ulaşım yöntemlerinin teşvik edilmesi ve yaşanabilir çevre oluşturulmasına katkı sunulması amacıyla düzenlediği




“Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışması Ödül Töreni” 17 Eylül’de saat 15:00’te Ankara Wyndham Otel’de yapılacak. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve TBB Başkanı Fatma Şahin katılacak.


En başarılı projeye 2 milyon TL ödül

İki aşamadan oluşan yarışmada birinci aşamada fikir, ikinci aşamada ise Türkiye Belediyeler Birliğine birinci aşamada sunulan fikrin uygulaması değerlendirildi. Birinci aşamada Yarışma Jurisi tarafından başarılı bulunan 10 belediye 250.000TL ile ödüllendirilecek. İkinci aşamada ise birinci aşamada sunulan fikri uygulamaya geçiren ve Yarışma Jurisitarafından başarılı bulunan 3 belediyeye 2.000.000 TL, 1.000.000 TL ve 500.000 TL ödül verilecek.




Projeleri önemli isimler değerlendirdi


Yarışma Jurisinde; Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurul Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halil Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü V. Atila Erenler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Göktuğ Kara yer aldı.




143 belediye yarışmaya katıldı

145 belediyenin proje başvurusu yaptığı yarışmada 143 başvuru geçerli kabul edildi. Büyükşehir belediyelerinden katılımın yoğun olduğu yarışmaya 16 büyükşehir belediyesi, 78 büyükşehir ilçe, 16 il, 25 ilçe, 8 belde yarışmaya katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..