Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'nin Karasu Fabrikası'nda Hareket Var!

Karasu'da inşaat halinde olan BMC fabrikasından haber var..2018 yılında hazırlıkları başlayan 13 Ocak 2019 tarihinde de Cumhurbaşkanı tarafından temeli atılan BMC Teknoloji ve Üretim Üssü'nde ilerleme var.Çok ağır giden fabrika inşaat haberini www.facebook.com/KarasuTVHaber adresinden yayın yapan Karasu Tv'den öğrendik.



12 Eylül tarihli habere göre altyapının büyük oranda tamamlandığı kolon görevi gören bazı direklerin kurulduğu görülüyor.4500 kişinin çalışacağı fabrika da Altay tankı ve savunma araçların imal edilmesi hedefleniyor.Ancak, inşaatında çok yavaş yol aldığı ortada ne yazık ki.Yine de ülkemiz için, insanımıza doğrudan ve dolaylı yoldan iş imkanı sağlaması açısından güzel haber.




BMC, Çukurova Grubu'ndayken Pınarbaşı ve Doğanlar fabrikalarının yanında Turgutlu'da bir fabrika kuracaktı.Hatta o dönem basında BMC, İzmir'den Turgutlu'ya taşınacak dendi.Bazı kaynaklarda fabrika inşaatı başladı-başlıyor haberleri yer aldı.Tahminimiz, fabrika arazisinde  sadece (özellikle Kirpi gibi savunma araçlarına yönelik) test parkuru var.

BMC Teknoloji ve Üretim Üssü'ne Gider


Şu halde; (elimizdeki bilgilere göre) BMC'nin fabrika durumu şöyle;

İzmir - Pınarbaşı; (güncel) üretim yapılıyor,
İzmir- Doğanlar; eski otobüs fabrikası, üretim yok,
Manisa - Turgutlu; fabrika arazisi, test alanı var
Sakarya - Karasu, inşaat halinde
Sakarya -Arifiye; Tank Palet ,Altay üretimi yapılacak

Otomobil fabrikası da var, tatil beldesi de...

BMC ile Manisa Valiliği'nin internet sitesinde yer alan bir haberi de arşiv amaçlı buraya ekleyelim;

"  MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ TURGUTLU BMC TESİSLERİNDE ÜRETİLEN KİRPİLERİN TEST SÜRÜŞÜNÜ İNCELEDİ

19.01.2012

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla birlikte adından en çok söz edilen mayına dayanıklı zırhlı askeri sevkiyat aracı 'Kirpi' ve diğer araçların test sürüşlerini izledi.



Turgutlu Organize Sanayi Bölgesindeki BMC'ye ait test parkurlarında gerçekleşen Kirpi ve diğer araçların test sürüşünü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile İzmir Valisi Cahit Kıraç da takip etti.



BMC yetkililerinin yönetimindeki test sürüşünde Kirpi ve diğer araçlar su havuzlarından geçerek, 30-60 ve 70 derece eğimli ve yokuş parkurda başarıyla tırmandılar.



Zırhlı araçların test sürüşlerini izledikten sonra açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Türkiye bugün dünden daha iyi durumdadır. Birlik beraberlik içerisinde olduk mu Türkiye'nin yarını da bugünden daha da güçlü olacaktır. 

BMC araçlarında; Cummins'ten Sonra Alman Markalı Motor mu Kullanacak?

Bugün üretilen araçların hep birlikte test sürüşlerini gördük. Kendinden bekleneni veren bir araç. Arzu eder ki Türkiye'deki her şey demokratik sistem içerisinde dile getirilsin, tartışılsın. Hiçbir gerekçe şiddet kullanılmasını haklı göstermez. Herkim ki, şiddetle bir hak alacağını düşünüyorsa yanılıyor. Şiddete bir mazeret arıyorsa, bilinki yine yanılıyordur, doğru düşünmüyordur. O bakımdan Türkiye demokratik sistem içerisinde her türlü tartışmaya hazır ve zaten tartışıyor. Her sorunun bir cevabı vardır. Yeter ki demokratik ortamda oturup konuşalım' dedi.




Bu arada, özel sektörün zırhlı araçlar ürettiğini belirten Bakan Yılmaz, 'Zırhlı araçlarımızda hiçbir problemimiz yok. En son Savunma Sanayi İcra Komitesinde, İnsansız Hava Araçlarının seri üretim kararı alındı. Atak Helikopterimizi üretiyoruz. Eğitim uçağımızı üretiyoruz, kendi gemimizi ve tankımızın prototif çalışmaları devam ediyor. Kendi milli piyade tüfeğimizi ürettik. Yarınımız bugünden çok daha iyi. Silahlı Kuvvetlerimizin her ne ihtiyacı varsa hepsini yapıyoruz. Kara araçlarımızı yaptık. En son F 16'ların kaynak kodunun alınmasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Tasarım sözleşmesi imzalandı, belli bir süreçten sonra kendi savaş uçaklarımızı da yapacağız. Türkiye'nin her ne ihtiyacı varsa Türkiye onu karşılayacak güce ve bilgiye sahiptir. Yeterki önceliğimizin ne olduğuna karar verelim' diye konuştu.(19.01.2012)  "

BMC yerli ve milli mühendislikle dünya markası olma yolunda



Kaynak; https://www.bmc.com.tr/
2010 https://www.haberturk.com/yazarlar/hasan-comlekci/224562-turgutlu-artik-fabrika-kaybetmesin
http://www.manisa.gov.tr/
2012 http://www.manisa.gov.tr/milli-savunma-bakani-ismet-yilmaz-turgutlu-bmc-tesislerinde-retilen-kirpilerin-test-s-r-s-n-inceledi
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kirpiler-tek-tek-test-ediliyor-18559357
http://www.turgutluosb.org.tr/
https://www.facebook.com/KarasuTVHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..