Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli otomobiller, artacak elektrik ihtiyacı, enerjinin kaynağı, araç iletişimi ve 4 taklayla ikinci olmak

Şu şarj süresi azalıp ve bir şarjda gidilen mesafe 1000 km nin üzerine çıksaydı tadından yenmeyecekti. Ama arka planda fark etmediğimiz önemli detaylar dikkat çekiyor (çok önemli). Artan elektrikli araçların yükünü çekecek şebeke,




şarj merkezlerinin sayısı, artan elektrik ihtiyacının karşılandığı santrallerin neyle üretim yaptığı ve de bataryaların ömrü, kullanım sayısı, geri dönüşümü hayati derecede önem arz ediyor.

Alın size yerli otomobil, hemde 4 tane!


Diğer taraftan gerek iletişim, gerekse otonom (ki bu tip araçlar çoğunlukta olacak yakın gelecekte) açısından internet ve telefon bağlantıları, artan iletim akışının sağlanacağı baz istasyonları, bunların enerji ihtiyaçlarıyla toplamdaki maliyetlerle büyük fotoğrafın her noktasının değerlendirilmesi gerekiyor.





Dünya şampiyonasında yarışan 4 tekerden çekişli bir otomobil, ardışık iki yarıştan ilkinde takla atıp hem de 4 kez, ikinci yarışta ikinci oluyor.

Yerli otomobil Control altında


Sıra dışı bu olayın Türkiye bağlantısı ise bahsettiğimiz otomobilin İstanbul merkezli Avitaş Motorsport'un ürünü olması.




Bu iki konuyu daha geniş şekilde Okan Altan ve Vahap Munyar'ın Dünya Gazetesi'nde 18 ve 28 Eylül 2020 tarihlerindeki yazlarından okuyabilirsiniz.

(Resimdeki araç, yazıda bahsedilen otomobille aynı.Ancak fotoğraf 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Rallikross Şampiyonası'ndan)


Kaynak; https://www.dunya.com/
https://www.dunya.com/kose-yazisi/4-takla-atan-oto-70-dakika-sonraki-yarista-2nci-oldu/482072
https://www.dunya.com/kose-yazisi/pahali-hayaller/483170

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..