Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MAN/Neoplan'dan yeni bir araç mı geliyor?

Almanya merkezli; kamyon, otobüs ve motor imalatçısı MAN, yeni nesil şehirler arası otobüse dair yeni bir tasarım yayınladı.Resmi yayınlanan aracın Neoplan Cityliner'in yerine geçmesi bekleniyor.




NEOPLAN Cityliner; şu an güncel otobüsler arasında yenilenmemiş tek model konumunda.Cityliner’ın 14 yıl sonra yeni bir halefi olacağının işareti gibi duruyor.1971’de, eğimli kavisli yan camlara sahip otobüsün yanı sıra bölünmüş ön cam ve düşük sürücü kabinli tasarlanan, kelimenin tam anlamıyla ortalamanın çok üstünde bir otobüs olarak anılmıştı.1971’den bugüne imal edilen Cityliner otobüs dünyasının kilometre taşlarından biri.




İlk tanıtımı 2006 yılında Hannover’de düzenlenen IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda gerçekleştirilen Cityliner, 2007 yılında Red-dot tasarım ödülünü de almıştı.MAN şemsiyesi altında Almanya’daki tesisler Ankara’daki MAN fabrikasına taşınmıştı.Avrupa satışlarında Cityliner başarılıyken Türkiye de istenilen performans gösterilemedi.. Temmuz 2020 itibariyle Avrupa da 8.418 adet satıldı.

Fatih Kocaoğlu
Magazin Ulaşım
http://haber.magazinulasim.com/neoplandan-surpriz-mi-9953.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..