Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada Vesta 5 yaşına bastı

 Renault-Nissan Alliance, işbirliği ürünlerinden biri olan Vesta, LADA  tarihinde önemli bir başarıya imza atıyor. Yeni model hızla iç pazarın liderlerinden biri haline geldi, sürekli gelişti ve ilgi gördü..Vesta, X-stili DNA'ya dayalı ilk üretim otomobili.




İlk olarak 2014 yılında Moskova Uluslararası Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin önüne çıkan LADA Vesta, o kadar çok iyi yorum aldı ki, üretim otomobili pratik olarak kavramsal düzenden farklı değil. Ve LADA'nın yeni yüzü diğer yeni  modellerin DNA'sında da yer alıyor..


Vesta, ilk kez LADA otomobillerinde kullanılan yeni teknolojilere de sahne oldu; örneğin, denge kontrol sistemleri (ESC) ve halihazırda temel konfigürasyonda olan ERA-GLONASS. Ayrıca LADA Vesta, ARCAP çarpışma testi sonuçlarına göre en fazla 4 "yıldız" alarak segmentinin en güvenlilerinden biri haline geldi.





LADA Vesta, Rusya için uyarlanmadı, potansiyel müşterilerin tüm gerçek ihtiyaçlarını dikkate alarak Rusya için yapıldı. Bu yaklaşım, arka disk frenler, ısıtmalı arka koltuklar ve bir direksiyon simidi, kilitlenebilir bir gaz deposu kapağı ve elektrikli katlanır aynalar gibi yeni özelliklerde uygulandı. Araba ayrıca daha büyük tekerlekler, yeni ses yalıtımı öğeleri ve yeni güvenlik seçenekleri aldı. Ayrıca Vesta, yerden yüksekliği ve kusursuz kullanımı ile rakiplerine kıyasla olumludur. En yeni ve önemli gelişmelerden biri de Japon Jatco şirketinden üretilen sürekli değişken otomatik şanzıman Vesta'da  yer almaya başladı.



5 yıl içinde, LADA Vesta geniş bir  ailesiye dönüştü: temel sedana, Cross versiyonun yanı sıra şık ve pratik SW ve SW Cross, çift yakıtlı Vesta CNG, "şarjlı" LADA Vesta Sport eklendi.

Elektrikli Otomobil El Lada, 2011'de üretime alındı

Satışların başlamasından önce, LADA Vesta, WTCC Dünya Binek Otomobili Şampiyonası'na katılarak  pistlerine girdi. Yeni "X-design" LADA'da yarışan sedanlar sadece halkın ilgisini çekmekle kalmadı, aynı zamanda şampiyonanın farklı aşamalarında 12 podyum elde etti. Bugün LADA arabaları Rus yarış serisinde lider ve 2017'den beri LADA Sport ROSNEFT ekibinin pilotları, Touring ve Süper Üretim sınıflarında özel olarak hazırlanmış LADA Vesta'da başarılı bir şekilde performans sergilemekte.




LADA Vesta, beş yıl boyunca çok değişti, tüm temel avantajlarını korudu ve pazar eğilimleri ve müşteri ihtiyaçlarına göre yeni işlevler aldı.

Model, “Za Rulem” dergisinin Grand Prix'sinin ardından 5 “Rusya'da Yılın Otomobili” ödülü ve 5 “Altın Pegasus” ödülü dahil olmak üzere birçok ödül aldı.

Yeni Lada Largus Cross Quest

LADA Vesta, üretimin başlamasından sadece altı ay sonra Rusya otomobil pazarında TOP-5 satış sıralamasına girdi. Aynı zamanda, alıcıların yaptığı bir ankete göre, her üç kişiden biri başka bir markanın arabasından LADA Vesta'ya geçti. Vesta, 2018'in sonunda mutlak  Rusya'nın en çok satanlar listesine girdi ve bugün satışlarda LADA Granta'dan sonra güvenle ikinci sırada yer alıyor. Bugüne kadar tüm modifikasyonlardan 450 binden fazla LADA Vesta satıldı.

Elektrikli otomobil "GÜNSEL B9’u tasarlarken Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlendik"Günsel; 2021'i bekliyor




Kaynak; https://www.lada.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..