Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault-Nissan markalarından biri olan Lada'nın 30 milyonuncu otomobili, Granta Sedan oldu

Kırmızı bir sedan; Lada Granta.24 Eylül 2020 tarihinde AutoVAZ bantlarından çıkarak firmanın müzesinde yerini aldı.Onun özelliği ellinci yılda, otuz milyonuncu Lada oluşuydu.Bu nedenle yapılan törene Renault Genel Müdürü Luca de Meo ve AVTOVAZ Başkanı Yves Karakatzanis'te katıldı.Granta'ya ağabeyi VAZ -2101 de eşlik etti.




AVTOVAZ JSC Başkanı Yves Caracatzanis: “İlk LADA, Rusya'nın otomotiv tarihini tamamen değiştirdi. VAZ-2101 milyonlarca insana hareketlilik sağladı ve LADA Granta bu muhteşem tarihi sürdürüyor. Bugün Rusya'nın bir numaralı otomobili. Granta, etkileyici bir tasarıma sahiptir, tüm sürüş koşullarında güven sağlar ve paranızın tam karşılığını verir. Tüm LADA Granta üretim ve tüm AVTOVAZ ekibine teşekkür ederim. Mükemmel çalışmanız için teşekkürler ve 30 milyonuncu arabanız için tebrikler! " dedi..




Diğer taraftan, Türkiye'de Lada'nın 4x4 (Niva) 5 kapı ve Urban 5 kapı modelleri satılıyor.Fiyatlarıysa 189.300,31 ve 205.627,51 TL olarak belirlenmiş.Fiyatlar haliyle, vergi, döviz kurlarının da etkisiyle bir hayli yüksek!





Unutmadan, dünyanın 6. büyük ve Türkiye’nin en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşti. Ertuğ Örentel ve 


Sercan Yüce nin kullandığı (Sever Group sponsorluğunda) LADA 4x4 3 Kapı URBAN; 2850 kilometrelik parkuru herhangi sorun yaşamadan başarıyla tamamladı.




Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın Rusya'daki fabrika ve üretim seviyelerinin yer aldığı video.Fabrikalar da, Lada'nın yanı sıra Renault ve Datsun markalı araçlarda  imal ediliyor.



Kaynak; https://www.lada.ru/
https://lada.gen.tr/
https://lada.gen.tr/transanatolia-2020-tamamlandi.html
https://www.youtube.com/watch?v=QMcToy0UF48
https://www.youtube.com/channel/UCjpe-FourUgOLzzPu9qV4qg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..