Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dodge Power Wagon 2020

"Yola ihtiyacı olmayan kamyon"Otomotiv dünyasının efsanelerinden biri de Dodge Power Wagon.1945'lerde yola çıkan bu araç, İkinci Dünya Savaşında da rol aldı.Aslında savaşta hizmet eden ve klasik haline gelen Willys Overland /Jeep araçlarının üst sınıfında yer alan 4x4 çekişe sahip bir kamyon olarak görünüyordu.



Power Wagon'u geçtiğimiz aylarda Anadolu Yakası'nda bulunan İstMarina AVM'de; yol dışı ve kamp araçlarının sergilendiği etkinlikte görerek hatırladık.Modifiye edilen araç, kırımızı rengiyle de kendini farkk ettriyor, bakmak zorunda bırakıyordu!



Power Wagon,  küçük -orta kamyon olmaktan başka minibüs/personel aracı görevlerini de yaptı.Dodge'un dört tekerlekli üretim deneyiminden doğan yeni bir çok amaçlı araç olan Power Wagon'un diğer  adı da  WDX modeli idi.



Resimlerde gördüğümüz model; 1968 yılına kadar üretimde kaldı.Güç olarak 3.8, 4.1 ve
5.2 (V8) litrelik üç motor seçeneğiyle yollarda hizmet verirken dünya genelinde Dodge, Desoto ve Fargo isimleriyle satıldı.



Yumuşak çizgiler zaman içinde farklı tasarımlarla değişti ve  1980'lere kadar üretildi.Power Wagon'un izinde günümüzde  (önceleri Dodge Ram) Ram 1500/2500 Serisi araçlar yürüyor.



Dodge Güç Vagonu, önden motorlu olup 4x4 yürüyüş düzeninde bir formata sahip olurken bazı kaynaklarda seri üretilen ilk 4x4 orta hizmet kamyonu olarak gösteriliyor.



Türkiye'de yerli otomobil ve yerli araç için yapılan çalışmaları biliyor musunuz?











En farklı 4x4'ler, pikaplar, SUV'lar oradaydı.Anadol ve MAN'da ziyaretçilerini karşıladı!


Kaynak; https://bringatrailer.com/2010/09/09/1942-dodge-power-wagon-wc-53-carryall/
https://auto.howstuffworks.com/1946-1968-dodge-power-wagon.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Power_Wagon
https://www.otometre.com/2020/11/en-farkl-4x4ler-pikaplar-suvlar.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_WC_series

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..