Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kıbrıs'ın Yerli Elektrikli Otomobili GÜNSEL; Türkiye'ye Geliyor, B9 2. kez, J9 ise ilk defa...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili “GÜNSEL”, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 18-21 Kasım 2020'de düzenlenecek “MÜSİAD Expo 2020” fuarında meraklılarıyla buluşmak üzere Türkiye’ye geliyor.




Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100’ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1,2 milyon saat emekle ürettiği, GÜNSEL’in ilk modeli B9’un tanıtımı, 20 Şubat 2020’de KKTC’de yapılmıştı. MÜSİAD Expo 2020, GÜNSEL’in lansman sonrası KKTC dışında katılacağı ilk etkinlik olacak.




Yüzde 100 elektrikli otomobil GÜNSEL’in ilk modeli B9’un ilk prototipleri KKTC’nin toprağını, gökyüzünü ve bayrağını simgeleyen sarı, mavi ve kırmızı renklerde üretildi. Fuara, üretilen üç B9 prototipi ile katılacak olan GÜNSEL, ikinci modeli J9’un tasarım konseptini de otomobil meraklılarıyla buluşturacak.




GÜNSEL Test Sürüşüne Hazır…

İki adet B9 ve J9’un bire bir ölçekli tasarım modeli GÜNSEL’in standında sergilenecek. Üçüncü B9 ise basın mensupları ve sektör temsilcilerinin test sürüşleri için fuar alanı dışında hazır olacak. Elektrikli otomobilin en önemli parçalarından bataryası da GÜNSEL standında sergilenecek. GÜNSEL mühendisleri tarafından dizayn edilen bataryanın tasarımı ve özellikleri hakkında bilgilendirme yapılacak.




2016’da tasarım çalışmalarına hız verilen GÜNSEL’in ilk tasarım konsepti de aynı yıl “MÜSİAD Expo”da sergilenmiş ve ziyaretçilerinden yoğun ilgi görmüştü. Üç yıl aradan sonra GÜNSEL, test sürüşüne hazır prototipleriyle aynı fuarda yer alacak. Seri üretimi 2021’in son çeyreğinde başlayacak olan GÜNSEL'in üretim kapasitesi 2025’te yıllık 30 bin araca ulaşacak.




GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “GÜNSEL’i Anavatanımızla Buluşturmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz.”

Yerli Otomobil Günsel; Hatchback B9 ve SUV J9 modelleriyle tanıtıldı


GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, KKTC’de otomobil üretme hayallerini ilk kez 2016’da MÜSİAD Expo’ya katılarak yüksek sesle dile getirdiklerinde büyük bir ilgi ile karşılandıklarını hatırlattı. Prof. Dr. Günsel, “Bu ilgi, çıktığımız yolda Türkiyemizin manevi desteğini yanımızda hissetmemizi sağladı. Sadece üç yıl sonra tasarımdan gerçeğe dönüşen araçlarımızla yeniden karşınızdayız” dedi.

Türkiye'de yerli otomobil ve yerli araç için yapılan çalışmaları biliyor musunuz?

GÜNSEL’in Türkiye’de ilk defa test edilecek olması ile ilgili değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Günsel, “Tasarımdan Ar-Ge’ye, teknolojiden mühendisliğe hep birlikte, tek vücut, tek yürek, büyük bir inançla, gece gündüz çalışarak gerçeğe dönüştürdüğümüz GÜNSEL’i milletimizle, vatanımızla, anavatanımızla paylaşabilmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu tüm kalbimizle yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elektrikli Otomobil Günsel, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından test edildi


MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: “TOGG ve GÜNSEL, Türk Dünyasının Küresel Yüzleri Olacak.”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili “GÜNSEL”in ilk defa 2016’da yapılan MÜSİAD EXPO Fuarı’nda görücüye çıktığını hatırlatan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, GÜNSEL’in Türkiye’deki ilk test sürüşlerinin yine MÜSİAD EXPO’da yapılacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaan, ağırlıklı olarak ithal edilen otomobillerin ülkede üretilmesini sağlamanın yanında hem TOGG hem de GÜNSEL’in Türk dünyasının küresel yüzleri olarak ihracat ve istihdam başta olmak üzere ülke ekonomilerine ciddi katkı sağlamasını beklediğini de aktardı.


RAKAMLARLA GÜNSEL
GÜNSEL B9, yüzde 100 elektrikli bir otomobil. Tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen araç, toplamda 10 bin 936 parçanın bir araya gelmesiyle üretildi. Aracın motoru 140 kW gücünde. Saate 100 km hıza 8 saniyede ulaşabilen GÜNSEL B9’un hız limiti ise elektronik olarak saatte 170 km ile sınırlandırıldı. GÜNSEL B9’un bataryası yüksek hızlı şarjla sadece 30 dakikada doldurulabiliyor. Hızlı şarj kullanılması durumunda ise bu süre 4 saat.Geliştirme sürecinde 100’ün üzerinde mühendis ve tasarımcının 1,2 milyon saat emek harcadığı GÜNSEL’in çalışan sayısı 166’ya ulaştı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte hızla artacak olan bu sayı, 2025’te binin üzerine çıkacak.

GÜNSEL B9’un üretimi için 28 ülkeden 800’ün üzerinde tedarikçi ile anlaşma imzalandı. Böylece GÜNSEL, Türkiye dışında başka bir ülke tarafından tanınmayan KKTC’nin küresel ekonominin bir parçası haline gelmesinde önemli bir katkı sağlamış oldu.

Yeni BMC Altuğ/Aktuğ/Aytuğ/Alptuğ!!!Tuğra ve Tulga'ya kardeş gelir mi?

GÜNSEL’in ikinci modeli J9 ise SUV segmentinde üretilecek. Yine yüzde 100 elektrikli olarak tasarlanan J9’un tasarım konsepti de MÜSİAD Expo 2020’de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Elektrikli otomobiller dünya otomotiv piyasasındaki ağırlığını her geçen yıl artırıyor. 2018’de dünyada satılan elektrikli otomobil sayısı 2 milyon adetti. 2025’te 10 milyona ulaşması beklenen elektrikli otomobil satışlarının 2030’da 28 milyon, 2040’ta ise 56 milyon adede ulaşacağı öngörülüyor. 2040’ta otomotiv piyasanın yüzde 57’sini elektrikli otomobiller ele geçirecek.

29 yorum:

  1. Bizim yerli otodan 1 sene önce seri üretime geçiyor. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. Sanki TOGG'tan daha yerliymiş gibi görüüyor!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Günsel in de bayağı yabancı parçası var. Üstelik Türkiye batarya yı da yabancı ortak ile Türkiye de üretecek. Wowturkey de de yazdık. TOGG elektrikli otomobil olarak Günsel den çok daha üstün bir araç. Başarılı olması için yabancı şirketler ile de çalışıldı. İlk etapta sıfırdan bir otomobil markası oluşturulmaya çalışılıyor. Üstelik elektrikli bir otomobil.

      ---------------------------------------------------------------------------------------------
      Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yerli ve milli arabası Günsel, Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Prototip üretimi tamamlanarak 20 Şubat’ta ilk modeli B9’un tanıtımı yapılacak aracın üretim sürecinde kullanılacak parçaları için 28 ülkeden 800 tedarikçi ile iş birliği yapıldı.
      -----------------------------------------------------------------------------------------------
      Yanlış anlamayın ama bence haksızlık yapıyorsunuz. Günsel de o araç için 28 ülkeden tedarikçiler ile anlaştılar. Ha bu yanlış mı bence değil.
      Çok da doğru bir karar.
      Yıllar içinde Günsel de o parçaları fabrikasında yerli olarak üretmeye başlayacaktır. Umarım başarılı olur. Günsel Türkiye de satılsa hiç çekinmeden Türk malı ve markası yerli bir otomobil der alır binerim (evin taksitini bitirmem lazım önce :) )
      Togg da bizim yerli markamız Günsel de. Ayrım yapılmasını yada karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum.

      Sil
  3. Yerli girişimler ülkemizin insanımızın geleceği.Eleştiriler yorumlar her zaman olacaktır.Ancak yapıcı olmalı dediğiniz gibi haksızlık olmamalı.

    Bence TOGG ve Günsel de sonuna kadar gitmeli, ZY Elektrikli de.. Devlet ve milletçe desteklenmeli.

    Mesela; https://www.genotomobil.com/ GEN var, neden ilgi görmüyor?
    Bunlarda desteklenmeli derim ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta Gen otomobil ile birlikte DMA da desteklenmeli. Otomotiv alanında daha bir çok markamız olmalı. Ticari araç üretiminde Türkiye iyi bir konumda aynı şekilde binek araç konusunda da artık belli bir konuma gelmemiz gerekiyor. Elektrikli otomobil sektörü aslında Türkiye için çok büyük bir fırsat umarım bu sefer bu fırsatı iyi değerlendiririz. Yoksa bir 100 yıl daha başkalarının ürettiklerine bakarız yada başka ülkelerin montajcısı oluruz. İyi Geceler.

      Sil
    2. Hocam sitenizdeki yorum sistemini değiştirseniz daha yararlı olur bence. Anonim yazı derken bir kişi birden çok yazı yazarsa sanki başka birileri yazmış gibi anlaşılabiliyor. Ancak kimin ne yazdığını bilemiyorsun. Benim ki sadece bir öneri. Uymak zorunda değilsiniz.

      Sil
    3. Güzel fikir ama kimin hangi ip numarasından yazdığını, kaç kez yorum yazdığını göremiyoruz ne yazık ki?

      Sil
    4. Hocam ip numarasını takip etmeye gerek yok. Bir üyelik açıp da yazabiliriz bence. Hem de sitede bir bilgi alışverişi yaparız. Sitenin takip edilebilirliği de artar. Kötü anlamda yazmadım bunları.

      Sil
    5. Kötü anlamda yazmadığınızın farkındayım.İlginiz için teşekkür ederim..
      Bu konu üzerinde çalışmam lazım, araştırıyorum...

      Sil
  4. Yerliden daha yerli ve milli olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İNŞALLAH Togg un da Günsel in de yüzde 90'nın üzerinde yerlilik ile üretildiği günleri de görürüz.
      Yerlilikleri tartışılsa da iki otomobil markamız olacak. 40 yaşına gelmiş benim hep hayalini kurduğum bir olaydı. Umarım bunu görecek ve gururlanacak kadar yaşarız.

      Sil
    2. İnşallah o günleri hep beraber göreceğiz..Şunun şurasında ne kadar kaldı ki :)

      Sil
  5. Elalemin ecnebisine tasarım için para dökeceklerine , şuna destek olsalardı, 2023 değil, 2019 da biniyor olurduk elektrikli yerli arabaya.

    YanıtlaSil
  6. Üçgen ızgaranın alt kısmında sağ ve sol kısımlardaki yüzeyleri düz aşağı inecek şekilde tasarlamak yerine dışa doğru küçük bir taper açısı ile modelleseymişler, insanın gözüne batan o estetik problem ortadan kalkarmış.

    YanıtlaSil
  7. Gurur verici açıkçası bu araba için fuara gitmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bu arabanın Kıbrıs’ta üretilip burda satılması benim için utanç kaynağıdır. Net.

    YanıtlaSil
  9. Watch dogs legion' daki arabalara benziyor. Bir de orada da ray tracing i açınca böyle cillop gibi palıyor

    YanıtlaSil
  10. Çok seviniyorum bu araç için. Biraz da imreniyorum.



    Ayrıca, ismi çok kötü be. Model bilgisi de öyle. J9 nedir abi. Az daha düzgün bişiler olsa iyiydi.



    Hoş, marka ismimin ya da model isminin anlamlı olmasına gerek ama yine de daha etkileyici olsa pozitif katkısı olurdu.

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel arac, cok yerel bi isim. J9'u görünce aklima Peugeot J9 minibüsü geldi. Isim kunusunda daha yaratici olunabilir. Ama o isin en kolay kismi zaten :)

    YanıtlaSil
  12. acaba fiyatı ne olur ucuz olur mu ? Şahine biniyorum araç yenileyemedim bu fiyatlardan ötürü. Ucuz olursa a sına b sine bakmadan buna binerim yani.

    YanıtlaSil
  13. gurur verici bir konu

    YanıtlaSil
  14. Ülkenin teknoloji sitesi ama hala nasıl marka oluşturulur, katma değer nedir, nasıl sağlanır bilen insan sayısı çok az malesef. Adamlar TOGG markasının tasarımının dünyanın en iyi tasarım ofisine yaptırılmasını kötü birşey zannediyor.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel proje. Özellijle genç mühendislerin prpjede görev alması çok güzel bir şey.

    YanıtlaSil
  16. Ben aracı beğendim, gayet de güzel olmuş. şehir içi aracı olarak jazzın yerine düşünürüm. Günlük 15 km yolum var bana neredeyse 15-20 gün yeter bir şarj. Olmadı balkondan kablo sallar doldururum. Ya da iş yerinde şarj ederim. . Ama ülke genelinde şarj sorununun çözülmesi lazım da pek bir gelişme yok daha. Togg çıkınca (çıkarsa tabi) akşamdan sabaha çözülecek sanki bu iş!

    YanıtlaSil
  17. Yavru vatan kendi imkanlarıyla yerli aracını yapmış. Muhtemelen bizimkinden daha yerli ve millidir. Tasarım daha iyi olabilirmiş ama o kadar olur.

    YanıtlaSil
  18. Model ismi 9B, 9J de olabilirmiş!Yada 99B - 99J gibi..

    YanıtlaSil
  19. Güzel olmuş düşük bütçesi olanlara iyi bir seçenek

    YanıtlaSil
  20. Haberde 2025'te 30 bin araç hedeflediğini yazıyor, 500-1000 araç hedefleri olduğunu nereden çıkardınız?

    TOGG için haberlerde 157 bin satış hedefi olduğu ve fabrika kapasatiesinin 175 bin olduğu yazıyor, 500 bin satış hedefi bilgisine nasıl ulaştınız?

    Günsel'in yerli ortaklık oranının %10 olduğu bilgisine nasıl ulaştınız?

    TOGG'un tasarımının Pininfarina tarafından "birebir olarak" 2018 yılında Hong Kong'da yapılan bir fuarda sergilendiğini, dolayısıyla bize özgü yapılmadığı ve katalogdan seçilerek satın alındığını bilmiyor musunuz?

    TOGG'un şu an için çalışmalarına başlanan bir "proje" olduğunu, Günsel'in ise çalışır durumda ve yakında satışa başlanacak bir "ürün" olduğunun farkında değil misiniz?

    Neden bir şeyi övmek için başka bir şeyi yerme ihtiyacı duyuyorsunu? Neden milli değerimiz olan TOGG ile övündüğümüz gibi yavru vatanlı Günsel ile de övünemiyorsunuz?

    Son olarak; kişisel görüşünüz olarak aracı beğenmemekte özgürsünüz, fakat Clio'nun bile peynir ekmek gibi sattığı bu ülkede uygun fiyattan sunulursa Günsel'in neden satılamayacağının cevabını kendinize bile veremediğinize eminim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..