Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Honda City Hatchback

Honda City, özellikle Asya pazarında (esas olarak güneyde) satılan küçük sınıf bir otomobil.Sedan ve hatchback modelleriyle imal edilen aracın bir dönem Türkiye'de sedan versiyonu üretilmiş ve satılmıştı.Tayland'ta tanıtılan araçta 1000 cc hacimli , 3 silindirli bir turbo motor kullanılıyor.




122 beygirlik CVT motorun tork değeri 173 Nm olarak belirlenmiş.Sedan ile aynı özelliklere sahip otomobil sedanda birkaç milim daha kısa.




ilk olarak 1981 yılında imal edilen City farklı isimlerle dünyanın değişik ülkelerinde üretildi ve satıldı.








Güncel versiyon Tayland ile beraber Hindistan ve Malezya da üretiliyor.City'nin (sedan+ hb) en büyük pazarları ise Hindistan, Tayland, Malezya, Vietnam, Filipinler, Singapur ve Tayvan.




Türkiye'nin ilklerinden; bu müzede otomobilde var, uçakta var, traktörde var.Yeri ise KBÜ'de





Fiat-Abarth, Seat-Cupra'dan sonra Renault-Alpine'mi Geliyor?





Honda City'nin sedan ve hibrit sedan versiyonlarının güncel olarak satışı sürüyor.




Yeni City, çizgileriyle  önceki modellerine göre çok daha çekici ve haliyle modern.Hatta Civic üretimi bitmesine rağmen City, sedan ve HB olarak üretilebilirdi!






Kaynak; https://www.honda.co.th/
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_City
https://tr.wikipedia.org/wiki/Honda_T%C3%BCrkiye

7 yorum:

  1. civic sandım aklım çıktı.

    YanıtlaSil
  2. Bazı ilginç bilgiler:

    Tayland'da asgari ücret günlük 331 baht, bu da haftada bir gün tatilden hesaplarsak ayda 8600 baht civarı ediyor. Yani şu anki kur ile 2267 TL.

    Kısaca dolara endekslendiğinde Tayland'daki asgari ücret ile Türkiye'deki asgari ücret aynı. Fakat Tayland'da yaşamın daha ucuz olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca "land of smiles"da insanlar hep gülümsüyor ve teşekkür ediyor. Burdaki gibi herkes agresif ve mutsuz değil.

    Gel gelelim yukarıdaki hesabı neden paylaştık? Tayland'da otomobil vergisi duruma göre %10 ila %80 arası değişiyor, ufak bir araştırma ile buldum. Bizde KDV katıldığı zaman en düşük otomobil vergisi %50 ÖTV + %18 KDV = %68 ediyor. Hatta aslında KDV, ÖTV'li fiyattan kesildiğinden daha da yüksek oluyor haliyle, %50 ÖTV'den bir %9 KDV daha geliyor yani toplamda en düşük otomobil vergimiz %77 (1.50*1.18=1.77)

    Tayland ismini duyunca aklınıza ne gelir? Hayır hayır, "dünyanın en güzel kızları Tayland erkekleridir" meselesinden bahsetmiyorum :) Genel itibariyle turizm merkezli ve halkı fakir bir ülke algısı oluşuyor değil mi? Gerçekte de öyle zaten. Ama bu turizm merkezli ve halkı fakir ülkenin alım gücü bile bizim halkımızdan daha yüksek. Yukarındaki 155.000 TL olan araç Türkiye'ye gelse en az 255.000 TL, o da iyimser bir tahminle...

    Ki adamlar bu şekilde batı ülkelerinden daha fakir bir ülke olmalarını takmıyorlar bile, çünkü o batı ülkelerinin dibinde değiller, müttefiki veya düşmanı da değiller. Her gün o batı ülkelerinin yaşam tarzları, alım kuvvetleri bu adamların gözüne gözüne sokulmuyor. Bu yüzden kafaları rahat. Bizde ise bu saydıklarımın hepsi var, batı ülkelerinin dibindeyiz, bazılarına müttefik, bazılarına düşmanız, her gün onların yaşam tarzlarını ve alım güçlerini izleyip duruyoruz ve iç çekmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Allah'ın fakir muson ülkesi bile bizden daha iyi şartlarda ve bizden daha mutlu yaşıyor...

    YanıtlaSil
  3. Türkiye sedan ülkesi

    YanıtlaSil
  4. Bu vergiler ve kur varken bu tarz araçlara ilgi artacak. Şimdilik en çok dacia yiyor oranın ekmeğini

    YanıtlaSil
  5. Bence gelmeli sadece cıvıc ve jazz ile olmaz Hondanın ürün gamını çeşidini arttırması lazım

    YanıtlaSil
  6. Honda fabrikayı kapatacağına şunu egea'ya rakip olarak uygun fiyatla üretseydi keşke. thailand'da civic'e göre %45 daha ucuza satılıyor

    YanıtlaSil
  7. Hesaplı otomobiller için iyi bir seçenek olurdu Türkiye ye gelse hatta üretilse..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..