Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Amerikalı Lucid Motors'un elektrikli araç fabrikası tamamlandı

 Otomobil dünyasının son yıllarda sıkça duyduğu otomobil firmalarından Lucid, Arizona, Casa Grande'de temel atıldıktan bir yıl sonra, ilk elektrikli otomobil fabrikası olan Lucid AMP-1'in (Gelişmiş Üretim Tesisi) inşaatını bitirdi.



Firma, yeni aşamada; üretim sürecine hızlı bir şekilde geçerek ilk otomobilini yollara çıkarmak isterken fabrika ise Kuzey Amerika'da inşa edilen ilk yeşil alana sahip elektrikli araba üreten bir tesis olacak.





AMP-1'deki tamamen yeni üretim sistemi, nokta kaynakların yerini alan uçaktan ilham alan perçinli ve bağlı monokok gövde yapısı gibi gelişmiş süreçleri kapsıyor. Bu, Lucid Air'e son teknoloji yapısal verimlilik sağlayacak. 



Bu baharda ilk Air modellerini piyasaya sürerken, AMP-1 yılda 30.000 adede kadar birim teslim etme kapasitesine sahip olacak. Ve son haliyle, üretim kapasitesi yıllık 400.000'e kadar çıkacak. Üretime Lucid Air Dream Edition ile başlayacağız , ardından Grand Touring ve Touring modelleri gelecek . Lucid Air Pure, 2022'nin başlarında seriye katılıyor.  



Bir bakışta AMP-1

Kuzey Amerika'da elektrikli araç üretimine adanmış ilk sıfırdan fabrika 

Yer: Casa Grande, Arizona'da 590 dönümlük 

İnşaat süresi: Bir yıldan biraz daha kısa, şimdi devreye alma aşamasında 

Üretim kapasitesi: Başlangıçta yılda 30.000 birim, yılda 400.000 adede kadar

ABD'de son yıllarda çıkıştaki elektrikli araç markaları arasında Lucid ile beraber Rivian, Faraday, Fisker, Karma, Nikola dikkat çekiyor.Bu listenin en başında ise Tesla var haliyle!


Kaynak; https://www.lucidmotors.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..