Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Otokar, şehirlerarası bir otobüs mü olacak?

 Otokar, genel olarak otomotiv ve savunma alanında faaliyet gösteren yerli bir firma.Otomotivde ise özellikle kentiçi, servis ve turizm otobüslerine ağırlık veriyor.Kardeş firma Otoyol, yıllar önce fabrikasıyla Otokar içinde erimiş, yine kardeş şirket Türk Traktör'e destek için traktör üretmişliği de var. En son Iveco ile otobüs konusunda bir anlaşma gerçekleştirilmişti.Bu arada, yeni bir Otokar ürünü ufukta göründü!!!




Tasarımları  24 Aralık'ta yayınlanan araç; turizm, servis amaçlı olabileceği gibi şehirlerarası yolcu taşıyan bir otobüste olabilir..





Ön tarafta LED'lerle donanmış karakteristik bir Otokar görüntüsü dikkat çekiyor.Küçük ayrıntılarla Doruk T ile benzer bir yüze sahip.





Ancak orta kapı Türkiye'de pek görülmeyen asimetrik iki parçalı bir kapı görünümünde.Bu alanda Iveco'nun benzer bir aracıyla ortak yanı olabilir!



Belki Iveco adına imal edilecek bir araç olduğu gibi bazı pazarlara ve Türkiye'de de Otokar adıyla pazarlanabilir.

Ancak, bu araçla beraber Otokar, kentler arası yolculuğa çıkar mı sorusunu akla getiriyor.Sizce, şehirlerarasına yeni bir oyuncu mu geliyor?



Kaynak; Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.sakaryayenihaber.com/guncel/otokar-traktor-uretiyor-h27090.html
https://www.otokar.com.tr

5 yorum:

  1. Otokar ın şehirlerarası otobüs yapmaması hata idi zaten. Güzel bir haber. BMC de şehirlerarası otobüs yaparsa Şehirlerarası otobüs üreten 3 yerli markamız olacak.

    YanıtlaSil
  2. Otoka'ın otobüs ve midibüslerini biliyoruz.Küçük kamyonda Çin aracını lisansla imal ederken BMC her alanda araç üretceğini açılamış bir marka.Hatta iş makinası, tren ve havacılıkta hedefinde..Artık iyi satışlarda yapıyor.Elektrikli araçta da çok şeyler ortaya çıkarmalıydı.Neocity EV var o da prototip an itibarıyla..
    BMC'nin şehirlerarası otobüsü de çok rahat olabilir.Ama son yıllarda maliyet-pandemi sebebiyle uzun yol otobüsü ertelenebilir durumda!

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Gelecek uçan taksi konseptinde. Hyundai S-A1 Air Taxi konseptini inceleyin derim. BMC,Temsa,Otokar veya Bayraktar ın bu alanda da çalışması lazım. Hyundai nin projesinin insan taşıma sayısı az. Yanlış hatırlamıyorsam 4 kişi taşıyabiliyor. Bu konseptin çok daha büyüğü yapılıp Otobüs boyutunda bir uçan taksi konsepti yapılabilir. Türkiye de şehirler arası ulaşım bu şekilde sağlanır.
      Kötü havalarda elbette bu ulaşım zor olur. Kötü havalarda da elektrikli otobüsler ile karadan ulaşım sağlanmaya devam edilir. Veya otobüs kabinlerini airbus Pop.up next projesindeki gibi dronlar alıp götürerek varış şehrinde tekerlekli bir platformun üstüne bırakarak otobüsü elektrikli otobüse çevirebilirler.
      Yılmaz bey yazdıklarım çok uçuk görünebilir ancak Avrupa bu projeleri 2030 larda hayata geçirmek istiyor. Türkiye de bu alanlarda yatırım yaparak bu sektöre daha erken girebilir. Bu sektör sayesinde Yurt içinde yolcu uçağına da ihtiyaç azalacaktır. Yolcu uçakları sadece Yurt dışına seyahatlerde kullanılır.

      Sil
    2. Bugün uçuk gibi görünen her şey yarın olağan hale geliyor.Bilim kurgu filmlerinden hatırlayalım.Daha 10-20 30 yıl önceki şeyler inanılmayacak düşünce, tasarım, proje günümüzde yaşanalardan biri haline geliyor..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..