Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli ilk Rolls Royce; Silent Shadow ismini taşıyabilir

İngiliz aristokratının; çevreci, her zamanki gibi lüks ama bu kez elektrikli bir model üzerinde çalıştığı, otomobil dünyasında konuşulan konulardan biri. BMW Grup markalarından bir olan marka, Bavyeralı firmanın  iX ve i7modelleriyle bir çok unsuru paylaşması bekleniyor.



Zaten, BMW kendi markalarının dışında bir çok elektrikli araç işbirliğine sahip.Hatta bunlardan biri Bursa'da faaliyet gösteren Karsan.



RR armalı ilk sıfır emsiyonlu otomobilin yollara çıkması biraz zaman alacak. En kötü ihtimalle 2030'dan önce!



Planlanan model; 2016'da sergilenen 103EX konsepti, Phantom üzerinde test edilen bir altyapı ve  BMW'nin i7 ile iX modellerinin (teknik ortaklığının) bir karışımıyla ortaya çıkacak.



Model ismi olan Silent Shadow, 1965 ile 1980 yılları arasında imal edilen Silver Shadow modeliyle bağlantılı olarak seçilmiş.Bu model İngiliz şirketin en çok ürettiği modellerden biri.

ROLLS-ROYCE Yeni ‘’WRAITH KRYPTOS’’ Kolleksiyon Otomobilini Tanıttı

Silent Shadow; Sessiz Gölge, Silver Shadow  ise  Gümüş Gölge anlamına geliyor.




Diğer taraftan, bu lüks otomobil haliyle ağır ve büyük boyutlarda olacağından daha güçlü bir elektrik motoru ve bataryaya/bataryalara sahip olması gerekecektir.


Bu arada Rolls Royce Motors Cars, Twitter adresinde 17 Ocak 2021'de şu mesajı paylaşmış;

" 100 Years ago today the first 'Springfield' #RollsRoyce car was assembled at the marque's facility in #Massachusetts, #USA. Today, the Global Centre of #Luxury Manufacturing Excellence, based at Goodwood, England, is the only place in the world where Rolls-Royce cars are made.  "





" 100 Yıl önce bugün ilk 'Springfield'#RollsRoyce araba markanın tesisinde toplandı #Massachusetts ,#USA . Bugün, Küresel Merkezi #Luxury Merkezi İngiltere, Goodwood'da bulunan Üretim Mükemmelliği, Rolls-Royce otomobillerinin üretildiği dünyadaki tek yerdir. "





Kaynak; https://twitter.com/rollsroycecars
https://www.rolls-roycemotorcars.com/
www.autocar.co.uk
www.motor1.com

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..