Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Scania, ayrılabilir tandem aksı tanıttı

Scania şimdi isteğe bağlı kaldırma ve devreden çıkarma işlevine sahip RB662 tandem boji aksını sunuyor. Yeni seçenek devreye girdiğinde, çalışmaya bağlı olarak yakıttan yüzde 6'ya kadar tasarruf sağlayabilir ve dönüş yarıçapını azaltır. Kaldırma 25 saniyeden az sürer ve normal şasi yüksekliği ve lastiklerle yerden yükseklik yaklaşık 70 mm'dir.



Yüksüz haldeyken daha fazla çekiş için daha az lastik aşınmasının yanı sıra daha dar bir dönüş yarıçapı ve maksimum yük aktarımı sağlar. 



Scania Trucks Ürün Müdürü Bo Eriksson, "Bu, belirli uygulamalarda müşteriler tarafından çok istenen bir işlev ve bu çok düzgün çözümü duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" diyor. “Yüksüz durumda, yakıt tüketimindeki fark çalışmaya bağlı olarak yüzde 6'ya kadar çıkabilir. Bu, özellikle İsveç'teki kereste kamyonlarında olduğu gibi, 150 ila 200 kilometrelik bir dönüş etabı düşünüldüğünde önemlidir. Üstelik daha az lastik aşınması ve daha fazla manevra kabiliyeti elde edersiniz. "





Kaldırılabilir ve çıkarılabilir tandem boji (LDTA) havalı süspansiyon gerektirir ve kamyonların boş ağırlığını 60 kg artıracaktır. Yakıt tasarruflarının çoğu, ikinci (bağlantısı kesilmiş) aks dişlileri içindeki azalan sürtünmeye bağlanabilir ve tasarrufun yalnızca yüzde 10'u düşük yuvarlanma direncinden kaynaklanır. Üç boji ağırlığı (19, 21 ve 26 ton) mevcuttur ve ikinci dingil kaldırıldığında yük sınırları sırasıyla 9.5, 10.5 ve 13 tondur.



Tırtıklı kavrama bağlantısı, Scanias tandem aks RB662'yi hem kaldırılabilir hem de çıkarılabilir hale getiren seçeneğin bir parçasıdır, böylece önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlar, lastik aşınmasını azaltır ve çok daha dar dönüş yarıçapları gerçekleşir.


Scania’nın RB662 tandem aksını hem kaldırılabilir hem de devreden çıkarılabilir kılan, böylece önemli yakıt tasarrufu, azaltılmış lastik aşınması ve çok daha dar dönüş yarıçapları sunan "çeneli kavrama" bağlantısı seçeneğin bir parçasıdır.

LDTA seçeneği şu anda poyra redüksiyon aksları veya tridem konfigürasyonları ile birleştirilemez. Sürücü, sadece bir topuzu çevirerek aksı kaldırır. Forklift bir aşırı yük durumu tespit ederse, gösterge panelinde bir açılır uyarı belirir ve bu durumda aksı kaldırmaz. Kaldırma herhangi bir hızda çağrılabilir. Ayrılmanın kendisi bir bir bağlantıı üzerinden gerçekleştirilir.


Kaynak; www.scania.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..