Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye Racing Team, Salih Yoluç ile Le Mans'a Hazır

 Salih Yoluç, 18 Nisan'da başlayacak şampiyona da Türkiye'nin gurur kaynağı olacak.Başarılı pist pilotu Salih Yoluç, 2021 sezonunda yeni kurulan Türkiye Racing Team adına Avrupa Le Mans Serisi LMP2 sınıfında mücadele etmeye hazırlanıyor.



TF Sport teknik desteğinde yarışacak olan Türkiye Racing Team, yeni LMP2 aracını yılbaşından önce teslim aldı ve sezon öncesi hazırlıkları sürüyor. 2019 FIA Dünya Endurans Şampiyonası’nı GTE-AM kategorisinde ikincilikle tamamlayan Salih Yoluç ve takım arkadaşı Charlie Eastwood’a, 2021 sezonunda  Avrupa Le Mans Serisi Şampiyonu Harry Tincknell eşlik edecek.



İlk yarışı 18 Nisan’da İspanya’nın Circuit de Barcelona-Catalunya pistinde koşulacak olan 2021 Avrupa Le Mans Serisi, Avusturya Red Bull Ring, İtalya Monza, Fransa Le Castellet, Belçika Spa ile devam edecek ve Portekiz Portimao Pisti’ndeki 6.ayak ile son bulacak.



Salih Yoluç yeni takımı ile ilgili “Avrupa Le Mans Serisi’nde TF Sport desteğinde Türkiye Racing Team ile yarışmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu hepimiz için yeni bir meydan okuma ve GT alanında olduğu gibi hızla ilerleyecek ve zirveye tırmanacak harika bir ekibimiz olduğuna inanıyorum” açıklamasını yaptı.



TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı da Dünyanın en büyük ve en önemli serilerinde bir Türk takımının ülkemizi temsil edecek olmasından gurur duyduklarını belirterek “Avrupa pistlerinde ülkemizi başarıyla temsil eden sporcumuz Salih Yoluç’un önderliğinde kurulan Türkiye Racing Team’in 2021 sezonunda Avrupa Le Mans Serisi’nde başarılar diliyoruz.


 

Son dönemde organizasyon kalitesi ve sporcularımızın başarılarıyla Dünya motorsporları arenasında ön plana çıkan ülkemizin yükselişi devam edecek.” dedi.



Kaynak; http://www.tosfed.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..