Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Elektrikli Yarış Aracı RX2e ve Avitaş Motorsport

İlk FIA elektrikli rallikros  şampiyonasında kayıtlar başladı, 20 kontenjan var.İlk yarışmacılar sezon öncesi test fırsatlarından yararlanabiliyor.Uluslararası Otomobil Federasyonu (Federation Internationale de l'Automobile/FIA)  ilk elektrikli rallikros şampiyonasını teşvik ediyor.



RX2e, altı büyük Avrupa etkinliğinde yüksek profilli FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası'na katılarak 2021'de uluslararası ralli kros manzarasını elektriklendirecek .Yarışlar, şu pistlerde gerçekleştirilecek; Belçika'da Spa-Francorchamps (22/23 Mayıs), Norveç'te Hell (12 / 13 Haziran), İsveç'te Höljes (3/4 Temmuz), İspanya'da Barselona-Catalunya (24/25 Temmuz), Almanya'da Nürburgring (31 Temmuz / 1 Ağustos) ve Fransa'da Lohéac (4/5 Eylül).



İspanyol elektro-mobilite uzmanı QEV Technologies ve İsveç rallycross güç merkezi Olsbergs MSE tarafından ortaklaşa geliştirilen ısmarlama, hafif, dört tekerlekten çekişli RX2e araba, bir uzay çerçevesi şasisi etrafında inşa edilmiştir ve 32 kWh'lik bir pilin yanı sıra iki bağımsız güç aktarma organı içerir. 250 kW (335 bhp) güç ve 460 Nm tork ile Supercar Lites otomobile göre sırasıyla % 24 ve % 14'lük bir artışı  gösteriyor.




RX2 otomobillerini  Olsbergs MSE beraberliğiyle imal eden İstanbullu Avitaş Motorsport, RX2e otomobilinde de paydaşlardan bir tanesi.Zira, RX2e, RX2 üzerinde geliştirilmiş bir yarış aracı.



Son bilgilere göre;klasik motorlara sahip olan RX2 araçlar, 4/5 yıl kadar daha FIA kararıyla Avitaş Motorsport-OMSE beraberliğiyle imal edilmeye devam edecek.

Dünya Rallikros Şampiyonası'nda yeni bir isimlendirme/düzenleme yapıldı.Bunun sonucunda şöyle bir sınıflama oluştu;

Super Car>>>>>>>>>>>> RX1,

Electric. Super Car >>>>> RX1e,

Super Car Lites>>>>>>>>RX2 (Dünya Şamp. artık yapılmayacak),

Electric. Super Car Lites>>>>>> RX2e,

Super 1600>>>>>>>>>RX adını aldı.

RX2, sadece (yerel olarak) Kuzey Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilecek. 

2021 Nisan ayına kadar RX2e otomobillerinden 20 adet imal edilmesi bekleniyor.2 elektrikli motoru bulunan aracın iki yarış yapabilecek bir bataryaya sahip olacağı da verilen bilgiler arasında.



Önceki adı Super Car Lites olan RX2 otomobillere göre RX2e araçlarıyla pilot yetenekleri daha çok ön plana çıkacak.Yarışmacılar, kokpitin içinden ön ve arka motorlar tarafından üretilen tork miktarını, çıkış sırasında dört tekerleğin tamamının uyguladığı toplam torku ve ön ve arka akslardaki rejeneratif frenleme derecesini manuel olarak ayarlayabilecekler.



Araba, son aylarda iki kez RX2 International Series şampiyonluğu kazanan ve hüküm süren RallyX Nordic Şampiyonu Oliver Eriksson, aynı zamanda adaşı ve FIA ​​World RX etkinliği kazanan Sebastian Eriksson tarafından kapsamlı bir şekilde test edildi ve geliştirildi.



RX2e'nin resmi test sürücüsü ve elçisi Eriksson, "Elektrikli bir rollercoaster gibi - gaza basıyorsunuz ve araba sadece kalkıyor ve sonra hızlanmaya devam ediyor.Elektriğin avantajı bu ve önemli olan bu gücün nasıl kullanılacağını ve kullanılacağını öğrenmekle ilgili." diyor.



"Bir sürücü olarak bu gerçekten heyecan verici ve çok yakın, rekabetçi bir yarış olacak. RX2e ile ilgili harika olan şey, herkes için tamamen yeni olacağıdır - hiç kimse öncelikli bir avantaja sahip olmayacak. Sonuçta, cüzdanının boyutu değil, sürücünün tepkileri ve  bilgisi birinciyi ortya çıkaracak. Şampiyonayı kazanan en yetenekli ve en çok çalışan sürücü olacağına gerçekten inanıyorum. "


Arabalar, ilk gelen ilk hizmet esasına göre tahsis edilecek ve tam sezon kayıtları ilk etkinlikten beş hafta önce kapanacak. Round-by-round kayıtlar 5 Nisan'da açılacak ve benzer şekilde her yarış hafta sonundan beş hafta önce kapanacak. Bu süreç başarıyla tamamlandıktan sonra, girişler resmi olarak FIA'ya kaydedilmelidir.


www.fia-rx2e.com adlı internet adresinden  İlk kayıt formu - resmi Şampiyona Kılavuzu ve beraberindeki Ekler - yeni FIA RX2e Şampiyonası web sitesinin 'Yönetmelikler' ve 'Nasıl Kayıt Olunur' bölümlerine ulaşılabiliyor..



" Otomobiller, Avitas Motorsport tarafından Olsbergs MSE ile birlikte üretilen mevcut nesil içten yanmalı motorla çalışan Supercar Lites'e dayanacak. "


Kaynak; https://www.fia.com
https://fia-rx2e.com/
http://www.supercarlites.com/
https://www.avitasmotorsport.com/
http://www.omse.se/
https://www.qevtech.com/
https://www.thecheckeredflag.co.uk/2020/08/fia-erx2-championship-unveiled/
https://en.wikipedia.org/wiki/Olsbergs_MSE
https://www.facebook.com/AvitasMotorsport
https://www.facebook.com/OlsbergsMse/
https://twitter.com/AvitasMotorsprt
https://www.facebook.com/halid.avdagic
https://twitter.com/olsbergsmse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..