Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Scania, sürücüsüz kamyonları otoyol trafiğinde test ediyor

Scania'ya, İsveç Ulaşım Ajansı tarafından Södertälje ve Jönköping arasındaki E4 otoyolunda sürücüsüz kamyonları test etme izni verildi. Testler, otonom araçların geliştirilmesinde  Scania'nın ve TRATON grubunun bu alandaki yatırımında kilit bir ortak olan TuSimple ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor.



Kamyonlar, Scania Taşıma Laboratuvarı beraberliğiyle ile ticari  olarak hizmete girecek ve Scania'nın üretim operasyonları için mallarla yüklenecek. Testler, otonom araçlar için 5 noktalı SAE ölçeğindeki seviye 4'e göre teknolojiyi kapsayacak, bu da kamyonların otonom olarak sürüldüğü ancak güvenlik nedenleriyle bir sürücü tarafından denetlendiği anlamına geliyor. Otonom sürüşü sağlayan sensörlerden kamyona iletilen bilgileri izleme ve doğrulama görevi ile Scania'nın testleri sırasında bir test mühendisi de görevde olacak.



Hans Nordin, "Hem ABD'de hem de Çin'de, halka açık yollarda Seviye 4'e göre kamyonların testleri halihazırda devam ediyor, ancak bildiğim kadarıyla Scania, Avrupa'da teknolojiyi otoyolda ve taşıma kapasitesinde test eden ilk şirkettir," diyor Hans Nordin, Hub2hub projesinden kim sorumludur.



Bu yılın ilerleyen günlerinde  Scania, Södertälje ile Helsingborg arasındaki tüm rotayı kapsayacak şekilde testleri genişletmeyi planlıyor.

Nordin, "Önümüzdeki yıllarda, teknolojiyi diğer Avrupa ülkelerinde ve Çin'de de test edebilmeyi umuyoruz" dedi.


Scania, 2017'den beri Avustralya'da madencilik taşımacılığı için sürücüsüz kamyonları test ediyor.



Nordin, "Bu testlerden edinilen deneyim, otonom araçların madenler ve terminaller gibi kapalı alanlarda ulaşım için sadece birkaç yıl içinde gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor" diyor.


Nordin'e göre, yeniden yükleme merkezleri arasındaki otoyolda seyreden sözde Hub2hub taşımacılığı, sürücüsüz kamyonların gerçeğe dönüştüğü halka açık yollardaki ilk ulaşım türüdür.




“Otonom araçların geliştirilmesinde o kadar ileri gittik ki, teknoloji önümüzdeki beş yıl içinde bu tür bir ulaşım için piyasaya sunulmaya hazır olabilir. Ancak, otonom araçların iki yönlü trafiğe sahip yollarda ve kentsel ortamlarda sürüş için gerçeğe dönüşmesi daha uzun sürecek, ”diye bitiriyor Nordin.


Scania'nın ortağı TuSimple - genel merkezi San Diego, ABD'de ve Tucson, Şangay ve Pekin'deki tesisleri ile - 2015 yılında kuruluşundan bu yana 4. otomasyon seviyesi için otonom teknolojiyi geliştirmek için otoyollarda milyonlarca kilometre test gerçekleştirdi. Şirket şu anda bu alanda lider olarak kabul edilmektedir.


Scania, dünya lideri bir nakliye çözümleri sağlayıcısıdır. Ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte sürdürülebilir bir ulaşım sistemine geçişi sürdürüyoruz. 2019 yılında 91.700 tır teslim ettik, Müşterilerimize 7.800 otobüs ve ayrıca 10.200 endüstriyel ve deniz motoru. Net satışlar 152 milyar kronun üzerine çıktı ve bunun yaklaşık yüzde 20'si hizmetlerle alakalıydı. 1891 yılında kurulan Scania şu anda 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve yaklaşık 51.000 kişiyi istihdam etmektedir. Araştırma ve geliştirme, Brezilya ve Hindistan'daki şubeleri ile İsveç'te yoğunlaşmıştır. Üretim, Afrika, Asya ve Avrasya'daki bölgesel üretim merkezleri ile Avrupa, Latin Amerika ve Asya'da gerçekleşmektedir. Scania, TRATON SE'nin bir parçasıdır.


Kaynak; www.scania.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..