Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault, Mercedes Benz'deki hisselerini satıyor

 Özellikle Daimler Grubu'nda Mercedes Benz ve Smart ile işbirliği içinde olan Renault-Nissan-Mitsubishi beraberliğinin Fransa kanadı, 2020 yılındaki ağırlıkla pandemi kaynaklı kayıplarını ortadan  kaldırmak için elindeki  Daimler hisselerini elinden çıkarmak istiyor.



Renault,  Daimler'deki hissesini 1,14 milyar Euro'ya (1,4 milyar $) satıyor.Renault tarafından yapılan açıklamada , Fransız otomobil imalatçısının Daimler'deki yüzde 1,5 hissesinin tamamını satacağı bu arada Renault ve Daimler, on yıldan daha eski endüstriyel ortaklıkları devam edecek..


Daimler'deki hissesini nakde çevirmek, Renault'nun borcunu ödemesine ve Moody's Investors Service, Standard & Poor's ve diğerleri tarafından olumsuz bir görünüm verilen kredi notlarını yükseltmesine olanak sağlayacak.

Renault ve Daimler'in karşılıklı hissedarlığı ve ortaklığı, 2010 yılında dönemin CEO'ları Ghosn ve Dieter Zetsche altında başladı.

Mercedes , satışları düşen X-Class üretiminin durmasından beri işbirliği yavaşlamış durumda.



Daimler , Smart markası için Renault ile işbirliğini de sona erdirmişti. Teknolojiyi platform kardeşleri Renault Twingo ZE ile paylaşan Smart ForTwo minicars, Fransa'da inşa edildi, ancak Daimler'in en büyük tek hissedarı olan Zhejian Geely Holding Group ile ortak girişim altında Çin'e taşınıyor..

 Mercedes Benz; Citan ve  gelecek yıldan itibaren T-Serisi adlı Yeni Kangoo'nun yolcu versiyonunu da portföyüne katacak.




Kaynak; https://europe.autonews.com/
https://europe.autonews.com/automakers/renault-sells-14b-daimler-stake-reduce-debt?utm_source=daily&utm_medium=email&utm_campaign=20210312&utm_content=hero-headline

3 yorum:

  1. Mercedes, Renault hisselerini alır ileride de motor tedariği sağladığı Aston Martin'i satın alır böylece hem Aston hemde Renault kurtulmuş olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki süreç; maliyetler, elektrikli araç geliştirmeleri, pandemi, ticaret, ülkeler arası durumlar v.s. çok şeyi değiştirebilir..

      Sil
    2. Editör bey 2021 yılı itibariyle Mercedes Citan geri dönecekmiş. Şu anda yeni Citan test ediliyormuş bu yılın 2.yarısında da tanıtılacakmış

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..